Recicla l'escola

1,149 views

Published on

Presentació de la campanya educativa escolar Recicla l'Escola

Published in: Education, Travel, Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,149
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Recicla l'escola

 1. 1. QUÈ ÉS RECICLA L’ESCOLA?
 2. 2. Recicla l’Escola … És una invitació a la participació en el debat i la reflexió sobre com millorar la realitat dels nostres centres escolars.
 3. 3. Principis d’actuació  Recicla l’Escola és una campanya d’educació ambiental i la seua finalitat és promoure canvis en les persones.
 4. 4. Principis d’actuació  La millora ambiental del centre és una conseqüència del procés, i no el seu objectiu prioritari.  L’ecoauditoria és un mitjà i es planteja com una eina educativa.
 5. 5.  Tota la comunitat educativa és destinatària d’aquesta campanya.  Els alumnes són la part fonamental en aquesta activitat. Principis d’actuació
 6. 6. Què pretén la campanya? ELABORAR UNA AGENDA 21 ESCOLAR
 7. 7. Què implica una agenda 21 escolar?  Millorar la gestió ambiental del centre.  Fomentar la participació de la comunitat educativa.  Promoure l’educació ambiental com l’eina fonamental per caminar cap a un desenvolupament sostenible.
 8. 8. Què podem fer per millorar la gestió del centre?  Millorar l’eficàcia energètica.  Reduir el consum de matèries.  Cuidar la producció i destí dels residus.  Utilitzar productes menys nocius.  Revisar el sistema de transport  Adequar l’entorn. PERÒ TAMBÉ ....
 9. 9. Què podem fer per millorar la gestió del centre?  Cuidar els aspectes relatius a la salut.  Atendre la diversitat.  Promoure la integració.  Facilitar oportunitats.
 10. 10. PER TOT AÇÒ CAL CREAR UN CONSELL AMBIENTAL
 11. 11. Com fomentar la participació de la comunitat educativa? Animant a ...  Exposar idees.  Participar en debats.  Respectar punts de vista diferents.  Prendre decisions.  Assumir responsabilitats  Organitzar fòrums.
 12. 12. TAMBÉ ÉS NECESSARI ESTABLIR NEXES AMB LA COMUNITAT LOCAL
 13. 13. Com promoure l’educació ambiental?  Contextualitzant els objectius.  Partir dels problemes ambientals de l’entorn.  Adequar els continguts a partir de temes ambientals.  Fomentar la investigació com a metodologia de treball.  Promoure actuacions en les activitats en favor del medi. PER AIXÒ ...
 14. 14. ÉS NECESSARI CONSTITUIR UNA COMISSIÓ PEDAGÒGICA
 15. 15. COM VOLEM ACONSEGUIR-HO?
 16. 16. Enfocament del problema  Dissenyem i realitzem activitats d’aproximació a la problemàtica ambiental del centre.  Desenvolupem activitats de sensibilització.
 17. 17. Anàlisi de la gestió ambiental  Busquem conèixer quina és la gestió ambiental que es fa al centre.  Decidim quins elements i processos analitzarem.  Dissenyem els instruments d’arreplegada d’informació.  Analitzem la realitat mitjançant observacions, mesures, entrevistes i enquestes.  Traem conclusions.
 18. 18. Definició de propostes de millora  Tractem de respondre a la pregunta de què podem millorar i com.  Ens informem de solucions i alternatives possibles.  Necessitem de la participació de membres de la comunitat educativa que actuen com assessors.
 19. 19. Pla d’acció  Donem a conèixer les propostes i les discutim. Estudiem la seua viabilitat.  Consensuem les mesures que portarem a cap.  Planifiquem i organitzem el procés.  Actuem sobre el problema.
 20. 20. Seguiment i avaluació  Dissenyem instruments per al seguiment de les actuacions.  Distribuïm les competències.  Fem una revisió conjunta i una posada en comú del que hem aconseguit.  Valorem les dificultats que hem tingut.  Elaborem un informe que difonem dins i fora del nostre centre.
 21. 21. ENFOCAMENT DEL PROBLEMA ANÀLISI DE LA GESTIÓ AMBIENTAL DEL CENTRE INVESTIGACIÓ AMBIENTALCLARIFICACIÓ D’ACTITUDS, VALORS I CREENCES INFORMACIÓ AMBIENTAL DEFINICIÓ D’OBJECTIUS I MESURES DE MILLORA PLA D’ACCIÓ AVALUACIÓ INFORME
 22. 22. COM ENS ORGANITZEM?
 23. 23. CONSELL AMBIENTAL CONSELL ESCOLAR DE CENTRE PRIMÀRIA SECUNDÀRIA CONSELL ASSESSOR
 24. 24. Qui forma part del consell ambiental?  Professorat  Alumnes  Altres  Pares i mares  Representats de l’administració local  Personal no docent
 25. 25. CONSELL AMBIENTAL  QUÈ FA? DIFUSIÓ • Comunicats (premsa, famílies) • Proposar activitats de motivació • Difusió d’informacions i resultats en el centre
 26. 26. CONSELL AMBIENTAL  QUÈ FA? FORMACIÓ • Del professorat • Dels alumnes • Dels pares i mares
 27. 27. CONSELL AMBIENTAL  QUÈ FA? • Dur el seguiment de l’ecoauditoria escolar • Promoure projectes d’investigació • Dissenyar el Pla d’avaluació de les actuacións INVESTIGACIÓ

×