Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

L'islam

661 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

L'islam

 1. 1. L’ISLAM
 2. 2. 1. SHAHADA o testimoni de fe
 3. 3. 2. SALAT o pregària ritual
 4. 4. 3. HAJJ o pelegrinatge a la Meca
 5. 5. 4. SAUM o dejuni el mes de Ramadà El Ramadà és un període festiu d’un mes de durada durant el qual els musulmans practiquen l’abstinència, la caritat i la pregària, d’una manera semblant a com ho fan els cristians durant la Quaresma. Es tracta d’una de les festes religioses més importants de l’any pels seguidors del profeta Mahoma i creients en Al·là. El Ramadà és el nom que té el novè mes en el calendari musulmà i és un dels cinc pilars bàsics de la religió islàmica, juntament amb la creença en un Déu totpoderós, el pelegrinatge a la Meca, la pràctica de l’almoina i la pregària. L’inici i el final del període de Ramadà no és el mateix per a tots els creients musulmans i varia segons la franja horària en la que viuen, doncs l’inici d’aquest període depèn de la visió que es té de la lluna.
 6. 6. La festa rememora la “recitació” o primera revelació de l'Alcorà que Déu va fer al profeta Mahoma al desert i que va durar tot un mes. Un mes d’abstinències Hi ha tot un seguit de preceptes que s’han d’acomplir durant el mes de Ramadà. Des de l’alba fins al crepuscle, els creients (excepte els nens, els soldats, els viatgers, dones embarassades o en període d’amamantament i els malalts) han de dejunar (abstenir-se de menjar i beure), deixar de prendre intoxicants i no tenir relacions sexuals. D’això, en àrab, se’n diu “as-siyam”. En cas de no poder fer el dejú, es pot substituir per la caritat o recuperar durant altres dies al llarg de l’any. El dejú és una pràctica comuna en moltes cultures, doncs es considera que a més a més de ser beneficiós per la salut, proporciona un grau de purificació de l’organisme que permet una dimensió espiritual més elevada. Els canvis que experimenta l’organisme amb les abstencions permeten assolir una visió més espiritual de la realitat.
 7. 7. 5. ZAKAT o solidaritat econòmica
 8. 8. SIMBOLS En el nom de Déu
 9. 9. SIMBOLS Mitja lluna i estrella
 10. 10. Mitja lluna i estrella
 11. 11. HIYAB o mocador El hijab cubre cabello y cuello
 12. 12. El burka cubre de pies a cabeza El Niqab sólo deja al descubierto los ojos
 13. 13. El chador llega a los pies, pero deja la cara al descubierto.
 14. 14. RITUS Hi ha una sèrie de etapes relacionades amb el naixement de un bebè en el Islam: • Benvinguda a la comunitat islàmica • El Tahnik • Aqiqah • Khitan (circuncisió) • Bismillah (lectura del Alcorà)
 15. 15. matrimoni
 16. 16. HALAL els aliments que han de consumir els musulmans • La llei islàmica estableix que els aliments que han de consumir els musulmans han de complir una sèrie de requisits. Aquest tipus d'alimentació és l'anomenada "halal“. • Les carnisseries islàmiques i matancers asseguren que cada vegada aquesta alimentació té més adeptes. L'any 2000 es va crear a l'estat espanyol l'Institut Halal amb l'objectiu de regular i certificar els productes que poden consumir els musulmans. • Actualment, Catalunya i Andalusia són les úniques comunitats que disposen legalment del segell "halal".
 17. 17. calendari musulmà • ORIGEN   Mahoma fou perseguit a causa de la seva predicació. Va fugir de La Meca   el 20 de setembre de l’any 622. Aquesta data marca l’inici de l’era musulmana i del seu calendari.   • PARA CALCULAR LA XIFRA DE L’ACTUAL ANY MUSULMÀ:        Tenir en compte que el calendari musulmà és un calendari lunar (12  mesos de 29 0 30 dies), i que és 11 dies més curt que el nostre. La formula següent et pot ajudar:      Resta 622, que és l’any de l’hègira, de la xifra de l’any actual 2010 – 622 = 1378 •
 18. 18. FESTES
 19. 19. Aïd al-Fitr o final del Ramadà
 20. 20. AID-AL-ADHA o festa del xai SACRIFICI DEL XAI Els musulmans celebren aquests dies una de les seves festes més assenyalades. RITUAL: Els animals es maten a l'escorxador i de cara a la Meca

×