Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Proposta Tallers
UdigitalEdu per
Fanjac
Curs 2014-15
o  Proposta de 7 tallers per nens i nenes de 2n cicle de
primària
o  1r bloc: 3 primers tallers ! base amb Scratch i Gesti...
Calendari FANJAC
7 sessions a UdiGitalEdu (de Març a Juny 2015)
HORARI de 18h a 20h
•  Dimarts 10 Març (1/7) Sratch i Gest...
o  La metodologia que s’utilitzarà implicarà treballar bàsicament d’una
manera experiencial, perquè així es proporciona un...
BLOC 1. Tallers Scratch i
emocions
"  1a sessió: Presentació d’ells (About us+ Scratch) i del Blog
"  2a sessió: Introducc...
" 1a sessió: Presentació d’ells (About us + Scratch) i del Blog
Presentacions d’ells mateixos.
Introducció de l’Scratch. S...
Introducció al món de les emocions.
Quan els infants presenten problemes emocionals o desajustaments en algun dels
àmbits ...
"  2a i 3a sessió: Introducció al món de les emocions i
història col·laborativa amb Chain Reaction (II)
! Càpsula per desc...
BLOC 2. Tallers Robots Lego, Relats
augmentats i resolució de conflictes
"  4a sessió: Construcció Robot amb repte First L...
"  4a sessió: Construcció Robot amb repte First Lego
League i presentació de la resolució de conflictes de forma
cooperati...
"  5a sessió: Repte First Lego League amb robots
Repte tipus First Lego League amb els mateixos robots de la sessió anteri...
"  6a sessió: Introducció als Relats augmentats
Introducció als relats augmentats
El taller consistirà en inventar una his...
"  7a sessió: Relats augmentats
"  7a sessió: Relats augmentats
Storytelling + models 3d + Realitat Augmentada + Vídeo
El taller consisteix en crear histò...
Gràcies!
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Tallers Fanjac Girona Març-Juny 2015

631 views

Published on

Tallers Fanjac Girona Març-Juny 2015

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Tallers Fanjac Girona Març-Juny 2015

 1. 1. Proposta Tallers UdigitalEdu per Fanjac Curs 2014-15
 2. 2. o  Proposta de 7 tallers per nens i nenes de 2n cicle de primària o  1r bloc: 3 primers tallers ! base amb Scratch i Gestió de les emocions. o  2n bloc: 4 següents tallers ! Robots LegoMindstorms, relats augmentats i la Resolució de conflictes de forma cooperativa. o  Aquest any, per fer el seguiment dels tallers i procurar la continuïtat dels continguts treballats a Udigitaledu, utilitzarem un BLOG. L’objectiu és lligar els tallers entre ells, promoure la interacció entre els participants dels tallers, i motivar-los entre taller i taller.
 3. 3. Calendari FANJAC 7 sessions a UdiGitalEdu (de Març a Juny 2015) HORARI de 18h a 20h •  Dimarts 10 Març (1/7) Sratch i Gestió d’emocions •  Dimarts 24 Març (2/7) •  Dimarts 7 Abril (3/7) •  Dimarts 21 Abril (4/7) Robots LEGOMindStorm, 3D i resolució de conflictes •  Dimarts 5 Maig (5/7) •  Dimarts 19 Maig (6/7) •  Dimarts 2 Juny (7/7) Cloenda a l’Auditori del Parc
 4. 4. o  La metodologia que s’utilitzarà implicarà treballar bàsicament d’una manera experiencial, perquè així es proporciona una oportunitat extraordinària per construir aprenentatges significatius des de la pròpia exploració i experimentació. Es plantegen exercicis pràctics per realitzar en petits grups, utilitzant la fusió entre les vivències dels infants i l’ús d’eines informàtiques que promoguin la creativitat. o  Els tallers s’emmarquen en el dret a la participació infantil, essent els nens i nenes els protagonistes del seu propi desenvolupament i aprenentatge. Es parteix, per tant, de les seves pròpies vivències, dels seus coneixements previs i de les seves inquietuds. o  Es tracta d’una aposta que articula un lligam entre les competències digitals/tecnològiques i les competències emocionals.
 5. 5. BLOC 1. Tallers Scratch i emocions "  1a sessió: Presentació d’ells (About us+ Scratch) i del Blog "  2a sessió: Introducció al món de les emocions i història col·laborativa amb Chain Reaction "  3a sessió: Continuació i finalització de la història col·laborativa amb Chain Reaction
 6. 6. " 1a sessió: Presentació d’ells (About us + Scratch) i del Blog Presentacions d’ells mateixos. Introducció de l’Scratch. S’ajuden els uns als altres a descobrir l’eina. El repte que tenen és fer una historieta que els presenti. Fer un autoretrat. Els proporcionem eines tradicionals (pinzells i llapis) i noves tecnologies (tauletes). Els demanem de dibuixar-se utilitzant només línies. Cal que es facin autoretrats on estan contents, tristos, rabiosos, etc... I finalment acaben mesclant fotografia i dibuix (utilitzant tauletes i layers). ! Si cal, càpsules que expliquen com art, colors i línies expressen emocions Insertar dibuixos als projectes d’Scratch Presentació del blog que utilitzaran al llarg de tots els tallers
 7. 7. Introducció al món de les emocions. Quan els infants presenten problemes emocionals o desajustaments en algun dels àmbits de la seva vida, les competències per adquirir els aprenentatges escolars queden minvades i això repercuteix negativament en el seu benestar. Les àrees de treball de la intel·ligència emocional en què se centra aquest taller són les següents: • Consciència emocional. Saber allò que sentim i poder-hi posar nom. • Regulació o gestió emocional. Implica saber transformar aquelles emocions que ens bloquegen per poder treure el millor de nosaltres. El taller ofereix l’oportunitat que nens i nenes descobreixin per ells mateixos com les emocions impacten en la nostra vida de manera positiva o negativa. En el taller se’ls donarà eines per poder aplicar la gestió de les emocions a la seva vida quotidiana. "  2a i 3a sessió: Introducció al món de les emocions i història col·laborativa amb Chain Reaction (I)
 8. 8. "  2a i 3a sessió: Introducció al món de les emocions i història col·laborativa amb Chain Reaction (II) ! Càpsula per descobrir que és una CHAIN REACTION, i com es programa CHAIN REACTION El repte que els proposem és inventar una història col·laborativa entre tots. Aquesta història ha de parlar de les emocions i de la capacitat que tenim de transformar-les quan ens bloquegen. Sempre hi haurà un personatge que saltarà d’una història a l’altre. Al final la història és cíclica. Temporalització: 1) Fem grups i cada grup ha d’inventar una història. 2) En cada història hi ha un personatge que salta a la història següent, a la història d’un altre grup, i el trien els mateixos nens i nenes. Per tant, a cada història també hi ha un personatge que ha saltat de la història anterior. 3) Els grups refan la seva història tenint en compte que el personatge que comença la història és el que els ha AFEGIT un altre grup, i el personatge que ells han TRANSFERIT és el que acaba seva història.
 9. 9. BLOC 2. Tallers Robots Lego, Relats augmentats i resolució de conflictes "  4a sessió: Construcció Robot amb repte First Lego League i presentació de la resolució de conflictes de forma cooperativa "  5a sessió: Repte First Lego League amb robots "  6a sessió: introducció als relats augmentats "  7a sessió: Relats augmentats i cloenda
 10. 10. "  4a sessió: Construcció Robot amb repte First Lego League i presentació de la resolució de conflictes de forma cooperativa Construcció d’un robot en petits grups i repte tipus First Lego League en una taula de la competició que s’acaba de realitzar. Introducció al món de la resolució de conflictes de forma cooperativa a partir dels possibles conflictes que hagin pogut sorgir durant el desenvolupament de la construcció del robot i el repte FLL. El taller ofereix l’oportunitat que els nens i nenes descobreixin per ells mateixos com el fet de relacionar-se amb els demés i treballar conjuntament cap a un mateix objectiu ajuda a arribar a resultats satisfactoris per tots. Permet veure també com els conflictes poden impedir l’assoliment dels objectius que com a grup ens proposem, i com es poden resoldre els conflictes que sorgeixen de forma positiva: tu guanyes i jo guanyo. Els objectius són: • Desenvolupar un espai de participació i creativitat on els infants puguin expressar els seus punts de vista. • Veure diferents perspectives d’una situació de conflicte que s’hagi donat durant el repte FLL per tal que ells mateixos trobin solucions creatives i on totes les parts guanyin. • Potenciar els elements de la competència social com l’empatia, solucionar de forma assertiva els problemes i el respecte als altres. • Fomentar la cooperació com a forma de treball en equip.
 11. 11. "  5a sessió: Repte First Lego League amb robots Repte tipus First Lego League amb els mateixos robots de la sessió anterior en una taula de la competició que s’acaba de realitzar.
 12. 12. "  6a sessió: Introducció als Relats augmentats Introducció als relats augmentats El taller consistirà en inventar una història en 3D on hi ha un o més conflictes, veure com es gestionen i resolen de la manera que es va parlar: tu guanyes i jo guanyo.
 13. 13. "  7a sessió: Relats augmentats
 14. 14. "  7a sessió: Relats augmentats Storytelling + models 3d + Realitat Augmentada + Vídeo El taller consisteix en crear històries (storytelling) emprant models en 3D. Els seus relats seran escenificats en els ordinadors mitjançant el reconeixement de targetes amb codis QR (realitat augmentada) i protagonitzats per personatges en 3D que s’aniran movent en escenaris i quedaran enregistrats amb les corresponents veus/sons que puguin anar fent els mateixos nens, donant com a resultat un petit fragment de vídeo. Aquesta tasca implicarà la creació d’una història amb estructura narrativa adequada (inici, desenvolupament i desenllaç), que quedarà reflectida en un petit guió amb el que hauran de dir els personatges (als quals els hi posaran veu els mateixos nens i nenes), les imatges que es veuran (escenaris i personatges amb les seves corresponents accions) i altres aspectes relacionats amb la producció que vulguin obtenir. Alguns dels personatges hauran estat creats pels mateixos nens mitjançant un programa d’edició en 3D (amb estètica Minecraft), desenvolupant la seva creativitat gràfica i personalitzant-los al seu gust, de manera que responguin al perfil de personalitat que ells els hi vulguin atribuir (d’acord amb el guió i argumentat el perquè dels seus trets característics). Un cop assajades les escenes descrites al guió, cada equip haurà de representar la seva història davant de la resta del grup. En aquest moment es procedirà a fer l’enregistrament de tot el que passi en la pantalla i del que ells diguin, donant com a resultat un petit fragment de vídeo que serà comentat al finalitzar el taller i quedarà a disposició dels seus autors.
 15. 15. Gràcies!

×