Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
PROJECTE PILOT UDG-FANJAC
Amb l’aprovació i col·laboració dels Serveis Territorials
d’Ensenyament
Equip de professionals
FOMENT DEL TALENT PERSONAL I ENRIQUIMENT
EXTRACURRICULAR PER ALUMNES AMB ALTES
CAPACITATS
(Fundació d’Ajuda a Nens i
Joves...
MESURA EDUCATIVA EXTRACURRICULAR VOLUNTÀRIA
I COMPLEMENTÀRIA A L’EDUCACIÓ REGLADA
El programa d’Enriquiment Educatiu per a...
Treball previ
L’equip de professionals preparant el Projecte.
FORMACIÓ PORTADA A TERME PER:
CECÍLIA GAFAROT.
 EDUCAR PER INNOVAR
 CREATIVITAT + EMPRENEDORIA = INNOVACIÓ
 És una prop...
Xerrada de la Cecília Gafarot sobre
Creativitat
RESPOSTA EDUCATIVA PER ALUMNES AMB A. C.
Un Projecte anual interdisciplinar.
Cinc àmbits de treball Activitats
complementà...
Treball a la Facultat de Ciències
després de veure les aules.
Partir del que coneixen els nens i el que volen saber
Gaudir durant el procés i no només dels resultats
Proposar preguntes...
TALLERS DE NENS. ESCOLA DE PARES I AVIS.
HORARI:
77 alumnes: 14 de 1er i 2on. 25 de 3er i 4art. 19 de 5è i 6è i 15 d’ESO
2...
FORMACIÓ amb Montse Expósito
Experta en Projectes Extracurriculars.
FORMACIÓ amb Montse Expósito
Experta en Projectes Extracurriculars.
FORMACIÓ amb Montse Expósito
Experta en Projectes Extracurriculars.
PROFESSIONALS IMPLICATS
Cognoms Nom
Fortià Alunes Josep Maria Professor de Secundària
Dalmau Bacardit Lourdes Psicòleg d’u...
Grups de voluntaris del programa.
Tots els professionals treballen sense afany de lucre.
Treball amb famílies
 Està previst desenvolupar unes “Jornades educatives ” per poder orientar
en les actuacions a la lla...
Relació amb els Centres Escolars que
ho desitgin amb el permís dels pares
 Reunions amb el professorat dels centres, amb ...
En el context
 Al llarg de tot el curs, l’oferta educativa i cultural que ofereix la ciutat,
s’aprofita i es seleccionen ...
METODOLOGÍA
 Treballar per Intel.ligències Múltiples o per diferents àmbits.
 Treball cooperatiu.
 Per Projectes, a pod...
Seguiment i valoració del Projecte
 Es realitza a partir de les opinions dels alumnes, pares professors.
 Es disposa d’u...
Interaccions amb el grup d’iguals
 Amistoses: manifestacions espontànies de l’afectivitat a través de gestos i paraules
...
Projecte: SORRAMOLLS
dies i persones que intervindran fora dels professionals
d’aula.
 - 17 de gener ------ Fixació de Du...
A CONTINUACIÓ ELS PROFESSIONALS
PER CADA GRUP D’ALUMNES
 Primer i segon: Mª Josep Psicòleg i Ingrit, Jessica i Elena, les...
Mª Josep Ingrit Elena Jessica
GRUP DE PRIMER I SEGON
Rubén Mercè Felipa Concepció
GRUP DE TERCER I QUART
Gloria Marta Mercè Paula
GRUP DE CINQUÈ I SISÈ
Marta Josep Mª Rosa Mª Encarna, Toni
GRUP D’ESO.
Lourdes Encarna Rosa Mª Mª Teresa Cecilia
TALLER DE PARES
PRESENTACIÓ DELS PROFESIONALS DEL PROJECTE ALS PARES I ALUMNES
REPRESENTANTS DE: UDG, FANJAC, FPdeGi,
ENSENYAMENT,AJUNTAMENT..
CONFERÈNCIA D’EN JORDI SARGATAL
TEMA
“Aiguamolls i Sorramolls i la seducció de les aigües vives”
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Fanjac Girona: Presentació projecte Sorramolls el 13 de desembre del 2014

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Fanjac Girona: Presentació projecte Sorramolls el 13 de desembre del 2014

 1. 1. PROJECTE PILOT UDG-FANJAC Amb l’aprovació i col·laboració dels Serveis Territorials d’Ensenyament Equip de professionals
 2. 2. FOMENT DEL TALENT PERSONAL I ENRIQUIMENT EXTRACURRICULAR PER ALUMNES AMB ALTES CAPACITATS (Fundació d’Ajuda a Nens i Joves amb Altes Capacitats.) FANJAC
 3. 3. MESURA EDUCATIVA EXTRACURRICULAR VOLUNTÀRIA I COMPLEMENTÀRIA A L’EDUCACIÓ REGLADA El programa d’Enriquiment Educatiu per alumnes amb A.C. els dóna l’oportunitat de conviure entre ells. Es porta a terme fora de l’horari escolar que no substitueix en cap moment el currículum oficial sinó que el complementa i l’enriqueix. Proporciona als nens oportunitats d’aprofundir en diferents àrees del saber a través de l’experimentació, investigació i creació, utilitzant variades estratègies pedagògiques.
 4. 4. Treball previ L’equip de professionals preparant el Projecte.
 5. 5. FORMACIÓ PORTADA A TERME PER: CECÍLIA GAFAROT.  EDUCAR PER INNOVAR  CREATIVITAT + EMPRENEDORIA = INNOVACIÓ  És una proposta educativa per a desenvolupar la creativitat i l’emprenedoria per tal d’oferir als alumnes eines i recursos per a fomentar una actitud innovadora i que els prepari: per la PRESA DE DECISIONS I LA RESOLUCIÓ DE CONFLICTES.
 6. 6. Xerrada de la Cecília Gafarot sobre Creativitat
 7. 7. RESPOSTA EDUCATIVA PER ALUMNES AMB A. C. Un Projecte anual interdisciplinar. Cinc àmbits de treball Activitats complementàries Contacte amb Centres Ordinaris que tenen els nens. Jornades educatives per a famílies. Motivacional Habilitats Socials Artístic Humanistic-Literari Científic- Tecnològic Visites d’interès. Col·laboració d’experts: Miquel Duran Carlos Lores Teia Planas Jordi Sargatal Dolors García Eduard Bosch Per explicar el Projecte si es demana. Per assessorar i orientar si cal Escola de pares Escola d’avis.
 8. 8. Treball a la Facultat de Ciències després de veure les aules.
 9. 9. Partir del que coneixen els nens i el que volen saber Gaudir durant el procés i no només dels resultats Proposar preguntes i no donar únicament respostes Potenciar la creativitat i el talent Iniciar-los en les tècniques de la investigació. Combinar el treball individual amb el de petit i gran grup. Donar un enfoc social a l’aprenentatge. Treballar les habilitats socials i gestió d’emocions. Propiciar la recerca d’informació i el talent emprenedor. Projecte solidari d’ajuda als altres, per més endavant. Què ens proposem?
 10. 10. TALLERS DE NENS. ESCOLA DE PARES I AVIS. HORARI: 77 alumnes: 14 de 1er i 2on. 25 de 3er i 4art. 19 de 5è i 6è i 15 d’ESO 22 Professionals. DE 10 A 13h: nens DE 10 i mitja A 12h pares 17 DE GENER, 21 DE FEBRER 21 DE MARÇ, 18 D’ABRIL, 16 DE MAIG Els nois/es de Batxillerat faran un treball d’investigació a la UdG.
 11. 11. FORMACIÓ amb Montse Expósito Experta en Projectes Extracurriculars.
 12. 12. FORMACIÓ amb Montse Expósito Experta en Projectes Extracurriculars.
 13. 13. FORMACIÓ amb Montse Expósito Experta en Projectes Extracurriculars.
 14. 14. PROFESSIONALS IMPLICATS Cognoms Nom Fortià Alunes Josep Maria Professor de Secundària Dalmau Bacardit Lourdes Psicòleg d’un EAP Ojeda Morales Felipa Psicòleg d’un EAP Sanchez Gil Paula Estudiant de magisteri Felip Furés Rosa Maria Pedagoga d’un EAP Piñeiro Casado Encarnación Psicòleg de l’EAP Ramon Bohil Mercè Mestra Estremera Llaona Maria Josep Psicòleg Recarens Tort Íngrid Mestra Ferrer Ventura Marta Psicopedagoga i mestra Sureda Quintana Jèssica Mestra Casas Boadella Glòria Mestra Gómez Masdevall Tere Mestra i Psicòleg Marco Gómez Toni Practicant de Psicologia Ametller Leal Jaume Vice degà e la UdG Valero Compte Marta Professora Soriano Serra Elena Mestra i practicant de Psicol. Saez Moreno Rubén Practicant de Psicologia Pijuan Mª del Mar Mestra Gafarot Cecília Mestra Tarradas Riera Concepció Mestra Feliu Alsina Mercè Psicòleg
 15. 15. Grups de voluntaris del programa. Tots els professionals treballen sense afany de lucre.
 16. 16. Treball amb famílies  Està previst desenvolupar unes “Jornades educatives ” per poder orientar en les actuacions a la llar dins l’àmbit de les relacions familiars i socials.  Intervindran experts en el tema.  Durant el curs si es pot, també es faran reunions individuals per informar de com van els nens en el programa i establir pautes conjuntes d’actuació.
 17. 17. Relació amb els Centres Escolars que ho desitgin amb el permís dels pares  Reunions amb el professorat dels centres, amb la finalitat d’explicar el Programa en general i el contingut del Projecte.  Intercanviar informació relativa als alumnes referent a la implicació, rendiment i actitud de l ‘alumnat en els dos àmbits educatius, amb el fi d’establir pautes d’ actuació que més s’ ajusten a les característiques de cada alumne.  Està obert també als EAPs i Psicopedagogs de Centres públics i privats.
 18. 18. En el context  Al llarg de tot el curs, l’oferta educativa i cultural que ofereix la ciutat, s’aprofita i es seleccionen les activitats que més s’aproximen al Projecte.  S'aconsella a les famílies realitzar activitats conjuntes en el seu temps lliure i es poden seleccionar algunes relacionades amb el tema, també es poden programar a través de FANJAC
 19. 19. METODOLOGÍA  Treballar per Intel.ligències Múltiples o per diferents àmbits.  Treball cooperatiu.  Per Projectes, a poder ser elegits per ells, que siguin del seu interès.  Potenciar la creativitat. Generar idees que escapin de la linealitat del pensament habitual, aportant noves respostes a problemes coneguts. • S’observaran alguns indicadors del pensament creatiu: • Fluïdesa: nombre de idees • Flexibilitat: Categoritzacions d’aquestes idees • Originalitat: Infreqüència i novetat d’idees. • Fantasia: Distanciament del món real • Aprofitament: Nivell aconseguit amb les activitats de cada sessió.
 20. 20. Seguiment i valoració del Projecte  Es realitza a partir de les opinions dels alumnes, pares professors.  Es disposa d’uns protocols de recollida d’informació específics segons siguin per nens, pares o mestres.  L'avaluació és continua, basada en l’observació directa i en el grau d’implicació en la realització de les tasques encomanades.  En aquest seguiment tindrem com a referencia els objectius específics plantejats inicialment. Destacarem:  Grau de satisfacció  Participació  Clima de grup.
 21. 21. Interaccions amb el grup d’iguals  Amistoses: manifestacions espontànies de l’afectivitat a través de gestos i paraules  Associacions flexibles: formació de grups de treball diferents integrant a tots els alumnes  Conductes d’ajut: recolzament davant les dificultats dels altres  Capacitat d’escolta: Atenció a les explicacions del professor i dels companys.  Conductes de cooperació: Intercanvi d’accions per aconseguir un fi comú  Conductes no conflictives: manifestació d'actituds que no trenquen la dinàmica de grup  Respecte: acceptar i valorar les aportacions dels altres.  Al finalitzar el curs, si tenim temps, es podría realizar un informe qualitatiu del nen per les famílies.
 22. 22. Projecte: SORRAMOLLS dies i persones que intervindran fora dels professionals d’aula.  - 17 de gener ------ Fixació de Dunes. H. Pipió 1 h Pares i avis: A.C. Tere Gómez i L. Dalmau  – 21 de febrer --- Mate-màgia Miquel Duran 3h Emocions: Rosa Mª Felip i Pilar Balaguer  - 21 de març -----. Creativitat: Cecilia Gafarot 3h Casuística: L. Dalmau i Encarna Piñeiro  - 18 d’abril ........ Ioga Dolors García 3 h. Creativitat Cecília Gafarot  - 16 de maig. .. J. Sargatal 1 h - Country Teia 1h. Montse Expósito. Fi de festa i pica pica.  Sortides lúdiques i pedagògiques per a tots:  Sortida al Montseny: Martí Boada  Sortida Dunes Hector Pipió. Enginyer de monts.  Sortida als Aiguamolls. Sargatal.  Visita al Parlament, invitació de la Sra. Consellera.  Jornada a Mas Llop i Campus?
 23. 23. A CONTINUACIÓ ELS PROFESSIONALS PER CADA GRUP D’ALUMNES  Primer i segon: Mª Josep Psicòleg i Ingrit, Jessica i Elena, les tres Mestres.  Tercer i quart: Felipa, Lourdes i Mercè: Psicòlegs i Cecilia i Conce, Mestres. Ruben, estudiant Universitari de Psicologia.  Cinquè i Sisè: Marta Psicopedagoga i mestra, Glòria i Mercè, Mestres i Paula estudiant de magisteri.  ESO: Encarna Psicòleg, Rosa Mª Pedagoga, Josep Mª i Marta professors i Toni llicenciat en ADE i estudiant de Psicologia.  BATXILLERAT: Rotatiu recerca i investigación a la UdG.  Grup de pares. Lourdes, Rosa Mª, Encarna, Tere, Cecilia, Montse Expósito.
 24. 24. Mª Josep Ingrit Elena Jessica GRUP DE PRIMER I SEGON
 25. 25. Rubén Mercè Felipa Concepció GRUP DE TERCER I QUART
 26. 26. Gloria Marta Mercè Paula GRUP DE CINQUÈ I SISÈ
 27. 27. Marta Josep Mª Rosa Mª Encarna, Toni GRUP D’ESO.
 28. 28. Lourdes Encarna Rosa Mª Mª Teresa Cecilia TALLER DE PARES
 29. 29. PRESENTACIÓ DELS PROFESIONALS DEL PROJECTE ALS PARES I ALUMNES
 30. 30. REPRESENTANTS DE: UDG, FANJAC, FPdeGi, ENSENYAMENT,AJUNTAMENT..
 31. 31. CONFERÈNCIA D’EN JORDI SARGATAL TEMA “Aiguamolls i Sorramolls i la seducció de les aigües vives”

×