Característiques de la fad

300 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
300
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Característiques de la fad

  1. 1. Característiques de laformació a oberta i a distància
  2. 2. Conceptes previs temps espais Formació no presencial
  3. 3. Formació a distànciaLa formació a distància persegueix els mateixosobjectius que qualsevol altra modalitatformativa:• ampliar o millorar els coneixements,• millorar les habilitats i destreses i,• modificar les actituds de les persones que es formen perquè puguin aconseguir la major autonomia professional.
  4. 4. Formació obertaEl concepte “obert” implica: Flexibilitat, per acomodar-se a les necessitats específiques de cada alumne. S’organitza al voltant del concepte “formació a la carta”. Utilitza tots els mitjans al seu abast per donar-li a lalumne el que necessita. Ofereix a cadascun dels participants la possibilitat de avançar els aprenentatges segons els seus potencials (individuals), per tant és tracta d’una formació allunyada de la tradicional, i que alhora matisa el concepte de formació “purament a distància”.
  5. 5. L’aula virtualLaportació dInternet a la formació no presencial és significativa:És un vehicle per transmetre una part fonamental de la formació: elscontinguts (la informació bàsica, compartida per a tots, com a substratdel curs).És un entorn de comunicació que facilita la interacció entre els membresde la comunitat educativa (alumnat, adreça, professorat, tutoria, suportadministratiu…) i per tant, afavoreix el seguiment de lactivitat individuali del grup, el treball en equip, el debat, lestudi de casos, etc.Interacció que es construeix sobre la base dels continguts compartits.És un instrument de formació molt útil en els processos de formaciópersonalitzada o tutelada.És una porta oberta a tota la informació relacionada amb uns estudis oamb un sector professional.
  6. 6. Característiques fonamentalsÉs un sistema de formació que:- L’imparteixen persones expertes o de gran experiència que imparteixeno comparteixen els seus coneixements. Els experts tenen la seva funcióprincipal durant la redacció dels materials i després cedeixen en part elseu protagonisme als tutors.-S’adreça a persones que tenen la necessitat daprendre. La disciplinadassistir a una institució regularment es transforma en lesforç personalque requereix l‘ auto formació assistida per un sistema tutorial.- Utilitza una metodologia, que inclou uns materials elaborats “exprofesso” i un sistema davaluació. Els materials constitueixen un delspunts forts daquesta modalitat, encara que la seva elaboració suposa unprocés complex i una inversió econòmica considerable.- Necessita d’ un canal de comunicació entre els participants. Aquest haestat tradicionalment un dels punts més febles daquesta modalitat,encara que en lactualitat sha convertit en una dels seus avantatges mésinteressants gràcies a Internet.
  7. 7. AvantatgesPer a empreses amb molts centres de treball disseminats en un territoriampli i per a col·lectius molt nombrosos, o quan es tracta duna formaciórecurrent amb pocs canvis en els continguts. En els casos anteriors, i enmolts altres, permet rendibilitzar la inversió econòmica.Evita desplaçaments, no fa falta estar a expenses d’ un calendari iun horari rígids. Afavoreix el ritme destudi personal i sadapta a lesdiferents circumstàncies personals.Permet homogeneïtzar el nivell formatiu de les persones que han detrobar-se més tard en sessions de formació presencial. Ipermet reduir el nombre dhores de les sessions presencials.Es disposa duns materials molt potents que es converteixen més tarden una font dinformació i consulta. Els materials es dissenyen i redactentenint en compte primordialment la seva intencionalitat formativa. Iquan sutilitzen diversos mitjans, un dells compleix una funció deixvertebrador i conté una guia dús, o ben aquesta selaboraseparadament.

×