07 modelatge litoral (los pitufos)

1,605 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,605
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
419
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

07 modelatge litoral (los pitufos)

 1. 1. Per: Enric Oliver, Lara Maroto, Selena Ramos i Samuel Veza
 2. 2. Índex. 1.- Definició de modelatge litoral. 1.2 - Agent que el produïx. 2.- Formes de relleu. 2.1 - Penya-segats. 2.2 - Plataforma d’abrasió 2.3 - Arcs naturals, illots, farallons i coves. 2.4 - Platges. 2.5 - Fletxes litorals. 2.6 – Tòmbols. 2.7 – Albufera , lagoon o llacuna costanera. 3.- Bibliografía.
 3. 3. 1.- Definició: Modelat Litoral. El modelat litoral és un tipus de modelat (generat pels agents geològics externs) que té lloc al contacte entre terres emergides i el mar per efecte de les ones, marees i lacció de determinats animals que construeixen edificis com coralls etc.
 4. 4. 1.2- Agent que el produïx. El mar es l’agent que produix tots els modelats litorals.
 5. 5. 2.1- Penya segats. Un penya-segat és un accident geogràfic que consisteix en un espadat rocós de forta pendent o vertical abrupta en la línia de contacte entre terra i mar. Els penya-segats solen estar compostos per roques resistents a lerosió i al desgast per lacció atmosfèrica. Un exemple és el Penya segat de Moher, Irlanda.
 6. 6. Penya segat de Moher
 7. 7. 2.2- Plataforma d’abrasió. És la superfície horitzontal situada al peu del penya-segat. S’ha format per la reculada d’aquest.
 8. 8. 2.3- Arcs naturals, illots, farallons i coves  Arcs naturals: Són forats que travessen els promontoris o se situen al front d’un penya-segat. Ex.: Elephant Trunk Hill.  Illots costaners: Són restes d’antics promontoris que han perdut la connexió amb el continent. Ex.: Dinamarca.  Farallons: Són trossos de pedra que es queden al mig del mar. Ex.: Torre Sant’Andrea, sud d’Itàla.  Coves: Les coves són formades per processos geològics. Involucra una combinació de processos químics, forçes tectóniques i influències atmosfèriques. Ex.: Alabama, Estats Units.
 9. 9. Alabama. Elephant Trunk Hill Torre Sant’Andrea
 10. 10. 2.4- Platges. Són franges costaneres de depòsits d’arena que, com les altres formes litorals de sedimentació, es troben parcialment submergides. Constitueixen la forma de sedimetació litoral més freqüent. Un exemple de platja de la Comunitat Valenciana és el Postiguet, a Alacant.
 11. 11. 2.5- Fletxes Litorals. Són barres que tenen uns dels extrems connectat a la costa. La fletxa apunta en la direcció en què es mou el corrent de deriva que l’ha originada. Ex.: Barra d’arena que uneix el Penyal d’Ifac amb la costa.
 12. 12. 2.6- Tòmbols. Són depòsits que connecten un illot amb el continent. Un exemples és: El penyal d’Ifac, a Alacant.
 13. 13. 2.7- Albufera, lagoon, o llacuna costanera.  Les albuferes són llacunes costaneres parcialment o totalment separades del mar per una barra.  Un exemple és l’albufera de València.  Albufera.
 14. 14. 3. Bibliografia Hem buscat informació als llibres de clase i a pàgines d’internet.

×