07 eucariota vegetal (els coca cola)2

1,920 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,920
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
778
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

07 eucariota vegetal (els coca cola)2

 1. 1. CELULA EUCARIOTAVEGETAL
 2. 2. INDEX:Parts d’una cel·lula eucariota vegetal:Pg 3: Que es la cel·lula eucariotavegetal?Pg 4: La membrana plasmática.Pg 5: Paret cel·lular.Pg 6: Citoplasma.Pg 7: Aparell de GolgiPg 8: NucleolPg 9: Reticle endoplasmaticPg 10: Mitrocondris.Pg 11: Cloroplastes.Pg 12: Citoesquelet.
 3. 3. QUE ÉS LA CEL·LULA EUCARIOTA VEGETAL?-És la unitat elemental que constitueixqualsevol organisme vegetal, icompren generalment un nucli cel·lularenvoltat d’un citoplasma, diversosorganuls o plast i tot protegit per unamembrana cel·lular.
 4. 4. LA MEMBRANA PLASMÀTICA-És una bicapa lipída que delimita totes lescèl·lules.-Formada per greixos (lípids).-Delimita, protegix i és la frontera per al’intercanvi de substancies amb l’exterior.
 5. 5. PARET CEL·LULAR-Es una capa rígida que es localitza alexterior de la membrana plasmática.-Té una capa externa que envolta a lacel·lula.-Protegix i dona suport a la cel·lula.
 6. 6. CITOPLASMA-És la part del protoplasma que es troba entre el nucli cel·lular i lamembrana plasmática.-La seua funció és albergar els orgànuls cel·lulars i contribuir almoviment destos.-En ell es troben diversos nutrients.
 7. 7. APARELL DE GOLGI-És un orgànul present en totes les cèl·luleseucariotes excepte els glòbuls rojos i lescèl·lules epidèrmiques.-Pertany al sistema dendomembranes.-Funciona com una plantaempaquetadora, modificant vesícules del reticleendoplasmátic rugós.
 8. 8. NUCLEOL-Es una regió del nucli que es considera una estructurasuprema molecular, ja que no posseïx membrana.-La seua funció és la producció i acoplament delscomponents ribosòmics.-Estan formats per proteïnes i ADN ribosomal (ADNr).-Tenen un o més nuclèols
 9. 9. RETICLE ENDOPLASMATIC-Té aparença duna xarxa interconnectada de sistemaendomembranes.-Funcions: la síntesi proteica i el transport intracel·lular.-Parts:-Reticle endoplasmátic rugós es troba unit a lamembrana nuclear externa. Té un conjunt de sàculs ambribosomes.-Reticle endoplasmátic llis és una prolongació del reticleendoplasmático rugós. Té un conjunt de sàculs senseribosomes i participa en el metabolisme de lípids.
 10. 10. MITOCONDRIS-Són organuls cel·lulars encarregats desuministrar la mallor part de la energíanecesaria per a l’activitat cel·lular.-Presenta una membrana exterior permeable.
 11. 11. CLOROPLASTES-Són els orgànuls cel·lulars que socupen de lafotosíntesi.-Estan limitats per un embolcall formada perdos membranes concèntriques i contenenvesícules
 12. 12. CITOESQUELET-És un entramat tridimensional de proteïnes. Constade microfilaments, filaments intermedis i microtúbuls-Funcions:-Proveïx suport intern en les cèl·lules-Organitza les estructures internes de lamateixa-Intervé en els fenòmens de transport, tràfic idivisió celular.
 13. 13. FET PER:-ALBA-NURIA-AARON

×