06 eucariota vegetal (sabe a mixta)2

1,464 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,464
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
739
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

06 eucariota vegetal (sabe a mixta)2

 1. 1. LA CÉL·LULAEUCARIOTAVEGETAL
 2. 2. INDEX: Qué ès la cél·lulaeucariota? Qué ès la cél·lula vegetal? Les parts de la cél·lulavegetal Qué diferencies hi ha entrela cél·lula vegetal i laanimal.
 3. 3. Qué ès la cél·lula eucariota? Es denominen com eucariotes a totesles cèl · lules amb un nucli cel ·lular delimitat dins duna doble capa.
 4. 4.  Les cèl · lules eucariotes són les que tenennucli definit gràcies a una membrananuclear, al contrari que les procariotes queno tenen aquesta membrana nuclear.
 5. 5. Qué és la cél·lula vegetal?• La cèl · lula vegetal adulta es distingeixdaltres cèl · lules eucariotes , com les cèl ·lules típiques dels animals o les delsfongs , però les seues característiques nopoden generalitzar a la resta de les cèl ·lules duna planta.
 6. 6. LA PARET CEL·LULAR La paret cel·lular és una capa rígida que eslocalitza en lexterior de la membrana plàsmica enles cèl·lules de plantes, fongs, algues i bacteris.
 7. 7. VACÚOL Vacúol: És un orgànul cel·lular present entotes les cèl·lules de plantes i fongs.També apareix en algunes cèl·lulesprotistas i daltres eucariotes. La majoriadels vacúols es formen per la fusió demúltiples vesícules membranoses.
 8. 8. CLOROPLASTS Cloroplasts: Són els orgànuls quesocupen de la fotosíntesi. Estan limitatsper un embolcall formada per dosmembranes concèntriques i contenenvesícules.
 9. 9. APARELL DE GOLGI Aparell de Golgi: Laparell de Golgi és unorgànul present en totes les cèl·luleseucariotes excepte els glòbuls rojos i lescèl·lules epidèrmiques.
 10. 10. RIBOSOMES Ribosomes: Els ribosomes són complexosmacromoleculars de proteïnes i àcid ribonucleic(ARN) que es troben en el citoplasma, en lesmitocondrias, en reticle endoplasmatico i en elscloroplastos.
 11. 11. RETICLE ENDOPLASMATIC Reticle endoplasmàtic:El reticle endoplasmáticoté aparença duna xarxa interconnectada (tubsaplanats i sàculs comunicats entre si) queintervenen en funcions relacionades amb lasíntesi proteica, metabolisme de lípids.
 12. 12. MITOCONDRIS Mitocondris:Les mitocondris són orgànulscel·lulars encarregats de subministrar la majorpart de lenergia necessària per a lactivitatcel·lular.
 13. 13. MEMBRANA CEL·LULAR Membrana cel· lular: La membrana plàsmica ésuna bicapa lipídica que delimita totes lescèl·lules.
 14. 14. CITOPLASMA Citoplasma:Es una solució aquosa que es trobadins de les cel·lules eucariotes i procariotes.
 15. 15. NUCLI: Nucli: El núcleo celular ésun orgánulo membranoso que es troba enlas células eucariotes. Conté la major partdelmaterial genético celular, organitzat enmúltiples molècules lineals de ADN de granlongitud
 16. 16. ADN ADN (àcid desoxiribonucleic): és un àcid nucleicque conté instruccions genètiques usades enel desenrotllament i funcionament de tots elsorganismes vius coneguts i alguns virus, i ésresponsable de la seua transmissió.
 17. 17. ARNARN (àcid ribonucleic): Làcid ribonucleic (ARN oRNA) és un àcid nucleic format per una cadenade ribonucleòtids.
 18. 18. DIFERENCIES ENTRE CÉL·LULA VEGETAL I ANIMAL Una paret cel·lular de cel·lulosa i de proteïnes i, en moltscasos, dipositada pel protoplast fora de la membrana cel·lular. Els plasmodesms, als porus de la paret cel·lular, que permet acada cèl·lula vegetal comunicar amb les cèl·lules. Els cloroplast. Són organuls que fa la fotosintesis Labsència de centríols que són presents a les cèl·lulesanimals.
 19. 19. YOUTUBEVIDEOS:GOOGLEINFORMACIÓ:LAURAOSCARVICENTPEDROPRODUCTORS:CREDITS:

×