01 procariota (els biòlegs)

1,002 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,002
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
454
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

01 procariota (els biòlegs)

 1. 1. La Cèl·lula Procariota Sanomena així perquè prosignifica abans i cariota nucli, abans del nucli.
 2. 2. - La cèl·lula procariota va serla primera cèl·lula que vaapareixer.- No té nucli, però si ADN.- Fa uns 1500 m.a., elsprocariotes van donar lloc alseucariontes.
 3. 3. Hi han dos tipus de cèl·lules procariotes:-Eubacteries, inclou la majoria debacteris i cianobacteris.-Arqueobacteries, inclou bacteris quepoden viure en llocs amb condicionsextremes. (molta temperatura, en llocsamb sal a l’aigua, etc.)
 4. 4. Les parts de la cèl·lula procariota són:Paret cel·lular (excepte en micoplasmas)Membrana plasmàticaCitoplasmaNucleoideRibosomesInclusions citoplasmàtiques (PHB)Addicionalment també pot haver-hi:Càpsula Flagell (s)PiliGlicocálixPlasmidi
 5. 5. Paret cel·lular-La paret cel·lular és una capa rígida .-Es localitza en lexterior de la membrana plàsmica a les cèl·lules de plantes, fongs, algues i bacteris.-La paret cel·lular protegeix la cèl·lula i li dona suport.
 6. 6. Membrana plasmàtica-És una bicapa que delimita totes les cèl·lules.-Rodeja, limita, dóna forma i contribuïx amantindre lequilibri a linterior.-La membrana plàsmica regula lentrada ieixida de substàncies entre el citoplasma i al’exterior.
 7. 7. CitoplasmaLa seua funció ésalbergar els orgànulscel·lularsi contribuir almoviment destos .
 8. 8. Nucleoide-Que significa semblant al nucli.-També és coneix com a regió nuclearo cos nuclear.-És la regió que conté lADN en elcitoplasma dels procariotes.-En les cèl·lules procariotes, lADN ésgeneralment circular ide doble filament.
 9. 9. Adicionalmenttambé poden haver-hi:
 10. 10. Flagell -Usualment els flagells sónusats per al moviment,encara que algunsorganismes poden utilitzar-los per a altres funcions.
 11. 11. Càpsula-La càpsula bacterianaés la capa amb borddefinit.Formada per una sèriede polímers orgànics.Polímers orgànics: Els polímers orgànics són unconjunt de macromolècules
 12. 12. ReproduccióEs dóna de dos maneres:reproducció asexualoparasexual
 13. 13. Reproducció asexual-És la forma més senzilla iràpida en reproduixer.-Cada cèl·lula es partix endos, prèvia divisió delmaterial genètic, i posteriordivisió de citoplasma.
 14. 14. Reproducció parasexualPer a obtindre variabilitat iadaptar-se a diferentsambients, entre els bacterispot ocórrer l’intercanvi del’ADN.
 15. 15. TipusSegons la seua morfologia poden ser:Coco: La seua forma és més o menys esfèrica.Els bacils: tenen forma de bastó.Els vibrios: són un genere de bacteris. Tenenforma de comaEls espirils: són bacteris flagel·lades de formadespiral.
 16. 16. També us poden interesar:http://recursostic.educacion.es/ciencias/biosfera/web/alum no/4ESO/seruni-pluricelulares/contenidos4.htm (xicotet resumen) http://www.youtube.com/watch?v=BjZpJosLyeM ((xicotets resumen)
 17. 17. Blibliografia http://es.wikipedia.org/wiki/C%C3%A9lula_procariota http://es.wikipedia.org/wiki/Pared_celularhttp://es.wikipedia.org/wiki/Membrana_plasm%C3%A1tica http://es.wikipedia.org/wiki/Citoplasma http://es.wikipedia.org/wiki/Nucleoide http://es.wikipedia.org/wiki/Ribosomas http://es.wikipedia.org/wiki/Flagelohttp://es.wikipedia.org/wiki/C%C3%A1psula_(microbiolog %C3%ADa) http://celulabhill.galeon.com/enlaces1218266.html Bliblioteca municipal de Mutxamel
 18. 18. Han participat:Paula Vega, Mario León i Albert Esquiva

×