Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sata SlideShare-esitystä

711 views

Published on

Tehtyäni sata SlideShare-esitystä oli aika muistella menneitä ja miettiä miten tähän on tultu.

 • Login to see the comments

Sata SlideShare-esitystä

 1. 1. Johanna Janhonen ylpeänä esittää: SlideShare-esitykseni numero 100
 2. 2. Tämä on jo 100. SlideShare-esitykseni, joten halusin juhlistaa tapausta muistelemalla menneitä. Ensimmäisen esitykseni latasin toukokuussa 2009.
 3. 3. Olin silloin etsimässä elämälleni uutta suuntaa 11 Nokia-vuoden ja ensimmäisen&viimeisen YT:n jälkeen – Jyväskylän toimipiste suljettiin ja jätti yli 300 asiantuntijaa rannalle. Tajusin, että netti tuntee minusta vain nukkekotiharrastukseni, mikä ei ehkä olisi parasta valuuttaa töitä hakiessani. 9 harrastusvuoden aikana olin luonut nettiin niin paljon aiheeseen liittyvää sisältöä omalla nimelläni, etten voisi millään sitä piilottaa. Mitä ei voi piilottaa, sitä pitää korostaa ja siksi perustin uuden englanninkielisen wikin yhteisöllisen someosaamiseni portfolioksi - vuonna 2006 perustamani Nukkekotiwikin jatkoksi.
 4. 4. Markkinoin uutta Mini treasures wikiä mm. Facebookissa, Twitterissä ja Flickr-ryhmissä. SlideSharea tarvitsin, kun tein wikiin liittyviä ohjeita, joita upotin wikiin. Ensimmäinen esitys käsitteli sitä, miten Flickr- ryhmän kuvia voi upottaa Pbworks-wikissä ja sitä on katsottu ihan mukava määrä, 1111 kertaa :).
 5. 5. Nokian jälkeen olin ensin Jyväskylään perustetulla Protomolla miettimässä yrityksen perustamista. Olisin kaivannut enemmän tukea osaamiseni paketoimiseen ja kun kaveri vinkkasi wikikonsultin paikasta, hain Ambientialle. Wikien lisäksi minua kiinnostivat muutkin somepalvelut ja niin minusta tuli someasiantuntija. Ensimmäinen sometyöni oli tehdä Rauman seudun kunnille selvitys suomalaisten kuntien someilusta keväällä 2010. Hankkeen sivutuotteeksi ehdotin Ambientialle uutta wikiä ja niin syntyi sosiaalinenmedia.org, joka laitettiin eOppimiskeskuksen wikialustalle.
 6. 6. 1. suomenkielinen ja 4. esitykseni kertoi sosiaalinenmedia.org- wikin taustoista ja tavoitteista: siitä piti tulla someasiantuntijoiden yhteinen tietopankki, josta voisimme etsiä koulutuksiimme somecaseja ja muita hyödyllisiä tietoja. Markkinoin wikiä muuten kaikkien aikojen 1. Sometimessa.
 7. 7. Ambientialla olin saanut Protomolla kaipaamaani oppia&tukea tuotteistamiseen (ja markkinointiin ja myymiseen ja ja ja...) ja syksyllä 2010 palasin takaisin Keski-Suomeen - oli aika perustaa oma yritys, Piilotettu aarre.
 8. 8. 6. esitykseni oli Piilotetun aarteen yritysesittely. SlideShare-esityksiä voi päivittää ja olen laittanut alkuperäisen esittelyn tilalle uudemman, jossa on käytössä Linda Saukko- Raudan tekemä kuvitus. Sitä seurasivat esitykset, joissa avasin Piilotetun aarteen ensimmäisiä tuotteita, somekoulutuksia ja -työpajoja.
 9. 9. Ajatus omien somekoulutusmateriaalieni jakamisesta julkisesti tuntui aluksi aika vieraalta. Hyvä hetki siihen koitti, kun minut kutsuttiin puhumaan somesta AKVA:n Hetky- kerholle marraskuussa 2011. Esityksen kannessa on Yahoon palvelulla tekemäni avatarkuva, jonka Linda myöhemmin piirsi uudelleen.
 10. 10. Yrittäjyyden ohessa olin puolipäiväinen sometutkija Tampereen teknillisen yliopistolla SOITA- hankkeessa (2011-2012). Hankkeen aikana sain idean CMADFI-tapahtumasta ja 14. esitykseni oli Suomen ensimmäisen CMAD- tapahtuman avaus. Siihen osallistui muuten vain noin 15 henkilöä, netin kautta esitys on tavoittanut huomattavasti suuremman yleisön. :)
 11. 11. Mini treasures wikin rinnalla Nukkekotiwiki oli jäänyt vähäiselle huomiolle. Markkinoidakseni sitä toteutin Nukkekotiyhdistyksen kanssa kampanjan, jossa etsimme Suomen ihaninta nukkekotiblogia. Kilpailu sai hieman ikävän käänteen, kun suomalainen Vuodatus- palvelu hukkasi monen nukkekoteilijan vuosien aikana blogeihinsa tuottamat kuvasisällöt, mutta lisäajan jälkeen saimme äänestäjät hyvin liikkeelle.
 12. 12. 25. esitykseni kertoi Suomeenkin rantautuneesta Pinterest-palvelusta, jonka ulkolaiset (mummoikäiset) nukkekotiystäväni olivat muuten löytäneet ennen minua. Esitys on saanut paljon katseluja, sillä upotin sen paitsi omaan blogiini, myös uuteen Nörttitytöt- blogiin.
 13. 13. Olin jo oppinut siihen, että jaan joitakin matskujani netissä, mutta se, että jakaisin ne myös avoimella lisenssillä vähän epäilytti. Kokeilin asiaa 30. esityksessäni, jonka jaoin Jaa jotain -tempauksen yhteydessä helmikuussa 2013.
 14. 14. Kannattaisi varmaan useamminkin käyttää avoimia lisenssejä, sillä CC- BY-SA-lisensioitu esitykseni CC-lisensseistä on kaikkien aikojen katsotuin esitykseni. Syksyllä 2013 tehtyä esitystä on katsottujo yli 26 000 kertaa!
 15. 15. Käytän SlideSharea omalla nimelläni (jjanhone), en Piilotettuna aarteena (olen kyllä kokeilut sitäkin). Se mahdollistaa sen, että voin laittaa tililleni myös muita kuin yritykseni materiaaleja, kuten esimerkiksi Laukaan Ekokoulu-hankkeen matskuja. Jos viereinen Hapsu-hirvi näyttää tutulta, se johtuu siitä, että tilasin meille maskotin Lindalta.
 16. 16. SlideShare-politiikkani on nykyään se, että jaan välillä valittuja paloja koulutuksistani. Käytän koulutusteni valmisteluun paljon aikaa, enkä siksi halua näyttää kaikille ihan kaikkea. Olen kuullut, että muutkin someasiantuntijat käyttävät maskujani hyväkseen valmistellessaan omia esityksiään, mikä on kiva juttu – minäkin haen ja saan paljon virikkeitä muilta. :)
 17. 17. SlideSharesta on tullut minulle paitsi tärkeä sisältömarkkinoinnin väline myös paikka, jossa opin uutta. Vuosien aikana esityksiäni on katsottu noin 200 000 kertaa, eli yhtä esitystä on katsottu keskimäärin 2000 kertaa.
 18. 18. Katsotuimmat esitykseni ovat Creative commons lisenssit 26 272 Suomen ihanin nukkekotiblogi 2012 kilpailu 9 984 Cmadfi some tapahtuma 9 653 Pinterestin alkeet 6 060 Organisaation somestrategian valinta 5 890
 19. 19. Esitykseni ovat etupäässä suomenkielisiä, siksi niitä on myös katsottu eniten Suomessa (109 000 kertaa). Eniten ulkomaisia katsojia – niitä nukkekoti-ihmisiä?- on tullut USA:sta (20 000), Venäjältä (2000), UK:sta (900) ja Saksasta (900).
 20. 20. Yli 75 % esityksistäni on katsottu jossain muualla kuin SlideSharessa – ne on upotettu jonnekin toiselle nettisivulle.
 21. 21. Tämä oli siis esitykseni numero 100, kiva kun katsoit sen! Kiitän katsojia mielenkiinnosta ja muita slidesharettajia siitä, mitä olen teiltä oppinut sekä tietysti Lindaa, joka on auttanut minua luomaan esityksilleni ilmeen, joka erottuu ja jota kehutaan jatkuvasti koulutuksissani. Jos pidit esityksestäni, näytä se: kommentoi, tykkää tai jaa. :) Tavataan taas pian uusien kalvojen merkeissä!

×