Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Maajakotitalousnaiset some karsittu

2,847 views

Published on

Tämä on ote Maa- ja Kotitalousnaisille 19.1.2016 pidetystä somepäivästä, johon kuului luennon lisäksi eri työkaluihin keskittyviä työpajoja. Koulutuksen aihe oli se, miten asiantuntija voi käyttää somea työssään.

Published in: Social Media
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Maajakotitalousnaiset some karsittu

 1. 1. Maa- ja kotitalousnaiset @ some #asiantuntijasome 19.1.2016 Johanna Janhonen @jjanhone Piilotettu aarre @piilotettuaarre
 2. 2. Somepäivämme, klo 9-16, sisälsi luennon lisäksi työpajoja. Tässä setissä on 25 % päivän aikana käytetystä materiaalista.
 3. 3. Esittelyt: Johanna Janhonen & Piilotettu aarre Luento: Asiantuntija @ some Työpajat: Facebook / Twitter / Instagram tehdään samoja asioita eri palvelussa, esim. lisätään video. Agenda {
 4. 4. Jos haluat somettaa koulutuksen aikana tai sen jälkeen, käytä häsää #asiantuntijasome + ehkä myös näitä: @jjanhone @piilotettuaarre
 5. 5. Sosiaaliseen mediaan on piilotettu paljon aarteita: asiakkaita, potentiaalisia asiakkaita ja faneja, ideoita, ilmaisia työkaluja, tietoa ja hiljaista tietoa, työpaikkoja ja työntekijöitä, yhteisöjä.
 6. 6. auttaa asiakkaitaan löytämään ne.
 7. 7. Some sopii markkinointiin ja tiedotukseen, mutta myös... Löydettävyyden parantamiseen (hakukoneoptimointi) Opetukseen ja oppimiseen Palautteen keräämiseen ja asiakaspalveluun Tuotekehitykseen ja innovointiin Rekrytointiin ja työnantajakuvan kehittämiseen Ryhmätyöskentelyyn (suunnitelmat, ohjeet, pöytäkirjat, hiljainen tieto...) Verkostoitumiseen ja yhteydenpitoon Uutisten, markkinoiden ja kilpailijoiden seurantaan Brändin rakentamiseen ...huvittelua unohtamatta ;)
 8. 8. Käydään läpi Suomen suosituimpia some-palveluita...
 9. 9. ...ja katsotaan samalla, miten niitä on käytetty
 10. 10. WhatsApp on tuore tuttavuus. Sen hyödyntämismahdollisuudet kiinnostavat.
 11. 11. Facebook on yhä Suomen käytetyin somepalvelu.
 12. 12. Sivuilla oleva ajastustoiminto on loistava.
 13. 13. YouTube on Googlen jälkeen 2. suurin hakukone.
 14. 14. ...mutta samalla se on myös Facebookin jälkeen kulutetuin some-palvelu!
 15. 15. Viimeisen vuoden aikana YouTuben kulutus Suomessa on kasvanut 50% (Lähde: YouTube)
 16. 16. https://www.youtube.com/watch?v=9cbHTFe_Tu0
 17. 17. Twitter nousi Suomen 10 suosituimman nettisivun joukkoon kesällä 2014.
 18. 18. Kun teillä on tapahtuma, sovi sille #omaavainsana.
 19. 19. Twitter sopii hyvin linkkien jakamiseen, mieti vetävä otsikko ja pari hyvää #avainsanaa.
 20. 20. Asian tiivistäminen on työlästä, vaatii perehtymistä. Verkoston rakentamiseen menee paljon aikaa. Välillä tuntuu, että tviittailee tyhjään some-avaruuteen.
 21. 21. Hastagit ja @-merkinnät ovat vähän vieraita minulle
 22. 22. Kuvalliset twiitit huomataan paremmin. Kuvalla twiittiin saa myös lisää tilaa :). @-merkki viittaa tiliin, voidaan käyttää myös taggaamiseen Kun klikkaat #lainaus-sanaa, löydät lisää lainauksia
 23. 23. Instagram nousi nopeasti suomalaisten suosimaksi kuvienjakopalveluksi. Se on nykyään suositumpi kuin esimerkiksi Twitter.
 24. 24. Vanhin kuva, jossa on #maajakotitalousnaiset -häsä
 25. 25. Kuinka monta muikkukuvaa haluat nähdä?
 26. 26. Matki!
 27. 27. Inspiroi!
 28. 28. Mitä kirjoittaa? Kuinka lyhyesti?
 29. 29. tiskivuoro#matkachat’ssa juteltiin taannoin tuliaishankinnoista. Luulen, etten siinä yhteydessä muistanut lainkaan tätä  #kahviblogi osa 9#työmuki’a joka tarttui mukaan häämatkalla syksyllä 2000. Reissu oli ensikosketukseni #Barcelona’an josta sittemmin tuli hiukan sellainen luottokohde: - Loma alkaa, pitäiskö meidän lähtee käymään jossakin? - No pitäis, muuten menee koko loma tietokoneen äärellä. - Mites ois Barcelona? - Sopii mulle. Ollaan me toki joskus laajennettu näkökulmaa, esim. yhtenä vuonna otettiin alle auto ja käytiin katsomassa Salvador Dalí  #museo’t ja #Gaudi’n tuotoksia Barcelonan ulkopuolella. Sen#reissu'n yllättävin kokemus sattui silti jossain #noname  rantakohteessa jossa marssimme viinikauppaan. Tiskin takana seisoi huipputreenattu#silmäkarkki jolta ei tullut mieleenkään alkaa kyselemään viinivinkkejä, mutta joka paljastui täysinoppineeksi#sommerlier’iksi. Kundi oli huolella valinnut kauppansa valikoiman ja rakasti viinejään. Votkapullot olivat hyllyssä koska paikassa käy niin paljon venäläisiä  #turisteja.  Ostimme lopulta 2 pulloa joista toista koitin vuosia metsästää lisää kaikista maista ja kaupungeista joista löytyi#viinikauppa. Sen etiketissä oli supikoira, joten jos sellainen tulee vastaan, vinkatkaa!  Mutta palatakseni takaisin mukiini… olin vuonna 2000 juuri suuntaamassa uusille työmarkkinoille ja perustelin mukin hankintaa sillä, että kun vien sen työpöydälleni niin sen avulla on helppo palauttaa mieleen kaikkia mahtavia muistoja ja aurinkoisia ajatuksia. Toimii muuten edelleen! ————————————— KLIKKAA --->>> @tiskivuoro niin pääset profiilisivulle josta löytyy linkki tiski.fi-nettisivulle. Löydät sieltä mm. #blogi’n jossa on paljon pienen budjetin#markkinointi ja #sosiaalinenmedia-asiaa sekä ilmainen KAIKKI#PERISCOPE’sta opas. ————————————— #somefi #tiskivuoro #palaveri#munduuni #PeriscopeFi#kahvikuppihaaste #kahvi #coffee#kaffe #favorites #today  #matkalla#matkat #kahviblogi by @tiskivuoro
 30. 30. Kierrätä Instagram-kuviasi. Suosi ns. natiivikuvia (eli kuvia, jotka näkyvät palvelussa) Instagram-linkkien sijaan.
 31. 31. Omat häsät
 32. 32. Kaikkia kivoja kuvia ei kannata julkaista kerralla, se ärsyttää.
 33. 33. 17 kuvaa 13 tunnissa oli minulle liikaa...
 34. 34. @peepokoo: Repostaajat ei jaksa kauaa kiinnostaa.. Ja jos tulee enemmän kuin 5 postausta niin alkaa olla paljon per päivä. Varsinkin kun on paljon seurattavia.. Sekin on taitolaji, miten valita seurattavat ettei tule hirveä kuvaähky.. @vilhelminapietilainen: Yli viidessä postauksessa alkaa minullakin päätä särkeä. Postaus tai pari päivässä on mielestäni sopiva katto.
 35. 35. Ota kerralla paljon kuvia ja pistä osa jemmaan - ja osallistu niillä vaikka haasteisiin.
 36. 36. #fmsphotoaday , #fmskuvapäivässä
 37. 37. https://www.instagram.com/explore/tags/y%C3%B6piirros/ Haasta itsesi!
 38. 38. On erilaisia tapoja tehdä kuvistasi tunnistettavia.
 39. 39. Flickr & Pinterest
 40. 40. e Flickr sopii hyvin kuva-arkistoksi. Siellä on myös helppo lisätä kuviin ns. avoin CC-lisenssi.
 41. 41. Hankkeen tiedotukseen ja tapahtumaseurantaan liittyvät asiat ovat osa työtäni. Koulutustarpeiden seurantaan ja heikkojen signaalien seurantaan tarvitsen työkaluja.
 42. 42. Kuratointi: hyvän sisällön keräämistä isommasta massasta suodattaen ja uutta sisältöä luoden.
 43. 43. Olen kuulemma Suomen 2. seuratuin asiantuntija Pinterestissä. Minulla on 70 taulua eri aiheista. http://brandsome.fi/pinterest/asiantuntijat
 44. 44. Osa liittyy perheeseen...
 45. 45. Osa töihin...
 46. 46. Osa tauluista on ryhmätauluja.
 47. 47. Esim. matkailuun liittyvät pinnaukset voi laittaa kartalle!
 48. 48. http://www.slideshare.net/jjanhone/pinterestin-alkeet Tähän tauluun olen kutsunut kovimmat kilpailijani tekemään kanssani yhteismarkkinointia. :)
 49. 49. Some tuo mukanaan uudet työkalut -ja uuden tavan tehdä töitä.
 50. 50. Viestinnästä pitäisi tietää enemmän!
 51. 51. Lähinnä ongelmana on aika: some syö hirvittävästi aikaa, jos sitä hoitaisi oikein hyvin.
 52. 52. Iltapäivän työpajoissa työskennellään työkaluihin perustuvissa ryhmissä. Kiinnostaako sinua eniten Facebook Twitter vai Instagram?
 53. 53. Kiitos kivasta päivästä! Somessa tavataan! @jjanhone @piilotettuaarre
 54. 54. piilotettuaarre.fi ASIANTUNTIJA-APUA SOME-PALVELUIDEN KÄYTTÖÖN

×