Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Yhteisömanageri työpaja yliopistoviestijät
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

1

Share

Download to read offline

Cmadfi 2015_yhteisömanageritutkimus_2014

Download to read offline

CMADFI 2015 tapahtuman yhteydessä Johanna Janhonen kertoo Yhteisömanageri 2014 -kyselyn tuloksista.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Cmadfi 2015_yhteisömanageritutkimus_2014

 1. 1. Johanna Janhonen Piilotettu aarre 26.1.2015 Lahti #cmkysely #cmadfi
 2. 2. Tammikuussa 2014 Lassi Valkama sai vähän ennen CMADFI-tapahtumaa idean: suomalaisia community managereita pitäisi tutkia. Hän teki kyselyn CMADFI- ryhmäläisten kanssa. Johanna Janhonen lupasi auttaa kyselyn markkinoinnissa ja tulosten julkaisussa.
 3. 3. Yleisön jakauma tänään: Olen aiheesta kiinnostunut (29%) Olen päätoiminen yhteisömanageri (16%) Olen sivutoiminen yhteisömanageri (54%) Vastaajista päätoimisia yhteisömanagereita oli 31% ja sivutoimisia 69%. Mihin sektoriin sinä kuulut?
 4. 4. Kyselyyn vastasi yhteensä 50 yhteisömanageria. Mihin sektoriin sinä nyt kuulut?
 5. 5. Yhteisömanageritiimin koko? 20% työskenteli yksin, 40% vastaajista 2-4 hengen tiimissä, 13% vastaajista 5-10 hengen tiimissä ja 27% vastaajista yli 10 hengen tiimissä.
 6. 6. CM:n monet tittelit tiedottaja, (online) community manager, viestintäsuunnittelija, verkkotiedottaja, projektipäällikkö, yhteisömanageri, kehityspäällikkö yrittäjä, järjestelmä-ja verkostoasiantuntija, tuotepäällikkö, markkinointipäällikö, asiantuntija, projektiasiantuntija, some-assistentti, viestinnän opiskelija, concept owner,digimarkkinoija, markkinointisuunnittelija, erityissuunnittelija, henkilöstöjohtaja, koordinaattori, verkkoviestinnän koordinaattori, viestintäpäällikkö, toimitusjohtaja.
 7. 7. Olisi hyvä, jos ammatista voisi vakiinnuttaa edes pari kolme termiä, ettei kuulosta siltä, että tätä tekevät suunnilleen kaikki automekaanikosta rakennusurakoitsijaan. ”Community” käännetään usein yhteisöksi, kun taas ”manager” on johtaja, päällikkö, manageri, kätilö(!), fasilitaattori...
 8. 8. Kyselyyn vastanneet toimivat eri aloilla, eniten heitä oli koulutuspuolella.
 9. 9. Kauanko työskennelty CM:nä? Vastaajista 81% on toiminut yhteisömanagerina alle 4 vuotta ja 12% yli 6 vuotta. 
 10. 10. Haluan saada arvostusta tekemiseeni oman yksikköni ulkopuolelta, jossa se koetaan vielä usein “Facebookissa roikkumiseksi”.
 11. 11. Toivoisin, että voisin käyttää työaikaani (oman aikani sijasta) alan kehitykseen ja uusien asioiden kartoittamiseen.
 12. 12. Nyt oletetaan, että vapaa-ajallani hoidan yrityksen yhteisöjä!
 13. 13. Haluaisin lisätä tehtävän, tulosten ja mahdollisuuksien ymmärtämistä ja arvostusta niin yritysjohdossa kuin työyhteisössäkin. Meidän pitäisi saada henkilöstö innostumaan sisällöntuotannosta!
 14. 14. Yhteisömanagerointi ei kuulu virallisesti työhöni, vaan teen sitä otona ja usein vapaa-ajallanikin. Tehtävästä ei palkita, sitä ei pidetä strategisesti tärkeänä, eikä siihen varata resursseja.
 15. 15. Ulkoisia yhteisöjä piti strategisesti tärkeänä 77% vastaajista, sisäisiä yhteisöjä vain 42% vastaajista.
 16. 16. Osallistamisen myötä yhteisöjemme vaikuttaminen yhteisiin asioihimme lisääntyy, niin sisäisesti kuin ulkoisesti.
 17. 17. Strategisia tavoitteitamme on sisäisen yhteistyön tehostaminen, vuorovaikutuksen ja avoimuuden lisääntyminen ja prosessien tehostuminen. Tärkeää on myös kasvattaa brändin tunnettuutta ja palvelujemme myyntiä.
 18. 18. Yhteisöjä ei ole huomioitu strategiassa. Ainoa tavoite on, että saamme mahdollisimman paljon tykkääjiä Facebook-sivullemme.
 19. 19. 5 eniten yhteisömanagerointiin käytettyä somepalvelua
 20. 20. Mitä yhteisöillä tavoitellaan?
 21. 21. Tavoitteemme on henkilökunnan parempi taito- ja tietotaso työtapojen mahdollisuuksista, rahansäästö, työtyytyväisyys ja nopeus.
 22. 22. Tavoitteemme on esitellä organisaatiomme kiinnostavana työnantajana ja parantaa tunnettuuttamme.
 23. 23. Tavoitteemme on, että organisaatiomme tunnetaan kokonaisuutena ja henkilöstömme osaa somettaa ammatillisesti ja motivoituneesti. Somen tulee tukea tuotteiden markkinointia ja myyntiä.
 24. 24. Haluamme korvata yhteisöpalveluilla sisäiset sähköpostitja samalla kerätä hiljaista tietoa. Pyrimme tuomaan yhteen samoissa tehtävissä toimivat, mutta maantieteellisesti eri puolilla toimivat henkilöt.
 25. 25. Näemme yhteisöt markkinointiviestinnän työkaluina – niiden kehittämisestä ei keskustella virallisilla tahoilla. Yksittäiset tahot kyllä innostuvat, mutta resurssien puuttuessa homma jää talkootyöksi ja lopahtaa siksi helposti.
 26. 26. Haluamme aluksi löytää asiakkaitamme ja fanejamme ja sitouttaa heitä. Sitten etsimme alamme mielipidevaikuttajia.
 27. 27. Haluamme luoda keskustelua ja siten uutta sisältöä päätuotteeseen eli uutisvälineisiin.
 28. 28. Millaisena yhteisömanagerit näkevät työnsä tulevaisuudessa?
 29. 29. Jatkossa yhteisömanageri voisi tehdä oikeasti yhtä paljon asioita viestinnän, markkinoinnin, HR:n, asiakaspalvelun ym. kanssa, eikä olla vain yhden osaston käytössä.
 30. 30. Tulevaisuudessa meillä voisi olla jaetut hoitovuorot tiimissämme. Nyt minun on käytännössä oltava aina valmiina kriisiviestintään.
 31. 31. Tulevaisuudessa organisaatiomme henkilökunta, etenkin asiantuntijat, voisivat toimia aktiivisemmin somessa samaan tapaan kuin Ylellä.
 32. 32. Enemmän aikaa yhteisömanageroinnille ja vähemmän tyhjänpäiväisiä palavereja!
 33. 33. Tarvitsemme lisää oikeaa tietoa analytiikasta ja toiminnan vaikuttavuudesta.
 34. 34. Sisältömme pitää olla yllätyksellistä ja mielikuvituksellista, matalan kynnyksen "häröilyä". Meidän pitää avata arkemme saada ihmisten ja tekijöiden ääni kuuluviin.
 35. 35. Vastaisitko sinä kyselyyn, jos se uusittaisiin? Entä mitä sinä haluaisit suomalaisilta yhteisö- managereilta kysyä?
 36. 36. Kyselyn tarkemmat tulokset: Www.bit.ly/cmkysely2014 Kommentoi kyselyä ja ideoi uusia kysymyksiä Twitterissä häsällä #cmkysely tai Facebook-ryhmässämme.
 37. 37. Kiitos! JOHANNA JANHONEN Some-asiantuntija 040 506 1960 johanna@piilotettuaarre.fi
 • Tuija

  Jan. 26, 2015

CMADFI 2015 tapahtuman yhteydessä Johanna Janhonen kertoo Yhteisömanageri 2014 -kyselyn tuloksista.

Views

Total views

5,461

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

3,925

Actions

Downloads

10

Shares

0

Comments

0

Likes

1

×