Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ondernemen in de deeleconomie, 7 tips voor starters

391 views

Published on

Ben jij een starter en wil je actief worden in de deeleconomie of vertegenwoordig jij een bestaande organisatie met ambities in de deeleconomie? Wij helpen je graag op weg met tips en suggesties uit onze eigen ervaring.

OBen jij een startende ondernemer en wil je actief worden in de deeleconomie of vertegenwoordig jij een bestaande organisatie met ambities in de deeleconomie? Wij helpen je graag op weg met tips en suggesties op basis van de onze ervaring in deze “nieuwe” economie.

Onder de naam Jipio bouwt het team van Jip Apps B.V. al meer dan 3 jaar aan verschillende platformen voor toepassing in de deeleconomie. We doen actief onderzoek naar het gedrag van onze gebruikers en delen de resultaten en inzichten.

Mocht je na aanleiding van onderstaande tips nog vragen hebben, dan kan je altijd een mailtje sturen naar johan@jipio.com of twitteren naar @johantrip.

Lees ook het artikel over ondernemers in de deeleconomie op Jipio:

http://www.jipio.nl/ondernemen-in-de-deeleconomie/

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ondernemen in de deeleconomie, 7 tips voor starters

 1. 1. Ondernemen in de deeleconomie 7 tips voor startende ondernemers. @johantrip www.jipio.nl
 2. 2. 1. Start met een missie Je missie is belangrijker dan je denkt. Het bepaalt de richting vanaf het eerste begin. Start met een duidelijk doel voor ogen.
 3. 3. 2. Gedistribueerde systemen De deeleconomie gaat over het slimmer gebruik maken van onbenutte bronnen/capaciteit.
 4. 4. 3. Alternatieve kosten theorie De belangrijkste economische impact van de deeleconomie is dat producten en diensten structureel onder de kostprijs worden aangeboden
 5. 5. 4. Beter voorkomen dan verzekeren Verhuren “maakt meer kapot dan je lief is”. Bedenk dus goed op welke manier je je gebruikers het gevoel geeft dat een transactie via jouw platform veilig is.
 6. 6. 5. Vertrouwen is niet te meten, een 5-star rating wel te koop Beslis op welke manier je vertrouwen wilt vormgeven. Bedenk dat gebruikers zich zullen aanpassen aan je systeem.
 7. 7. 6. Waarom je moet kiezen om te delen Een transactie-fee werkt remmend en is voor de meeste initiatieven op de lange termijn niet houdbaar.
 8. 8. 7. Verbinden en ontmoeten! Een koude transactie kan iedereen tot stand brengen. Maar het begin van een vriendschap of een bijzondere ontmoeting, daar is meer voor nodig.
 9. 9. @johantrip

×