Successfully reported this slideshow.
Upcoming SlideShare
×

NCTM2010 Annual Meeting & Exposition Session by Yeap Ban Har on Making Connections: Problems from Singapore Classrooms

1,692 views

Published on

In this session, Yeap Ban Har introduced to the participants challenging problems, mostly teacher-created ones, taken from Singapore classrooms.

Published in: Education
• Full Name
Comment goes here.

Are you sure you want to Yes No
• Be the first to comment

NCTM2010 Annual Meeting & Exposition Session by Yeap Ban Har on Making Connections: Problems from Singapore Classrooms

1. 1. MAKING CONNECTIONS<br />problems<br />from<br />singapore<br />classrooms<br />Dr Yeap Ban Har<br />National Institute of Education<br />Nanyang Technological University <br />Singapore<br />banhar.yeap@nie.edu.sg<br />Slides available from www.mathz4kidz.com<br />
2. 2. DaQiao Primary School, Singapore<br />
3. 3. 12 ÷ 4 = 3<br />1 ÷ ¾ = ?<br />
4. 4. 12 ÷ 4 = 3<br />1 ÷ ¾ = ?<br />1 ÷ ¾ = <br />2 ÷ ¾ = <br />3 ÷ ¾ = <br />n ÷ ¾ = <br />
5. 5. <br />
6. 6. <br />
7. 7. <br />12 ÷ 4 = 3<br />making<br />connections<br />3 ÷ ¾ = 4<br />
8. 8. <br />12 ÷ 4 = 3<br />
9. 9. <br />
10. 10. Primary Mathematics Standards Edition Grade 6<br />
11. 11. <br />
12. 12.
13. 13.
14. 14.
15. 15. <br />
16. 16.
17. 17. <br />210<br />
18. 18. 210<br />MrsHoon sold 960 cookies.<br />
19. 19. <br />A lion weighs 135 kg. A cow weighs 87 kg more than the lion. An elephant weighs 139 more than the cow. How heavy is the elephant?<br />(Primary 2)<br />TelokKurau Primary School, Singapore<br />
20. 20. 135 kg<br />87 kg<br />139 kg<br />
21. 21. <br />A lion weighs 135 kg. A cow weighs 87 kg more than the lion. An elephant weighs 139 more than the cow. How heavy is the elephant?<br />(Primary 2)<br />TelokKurau Primary School, Singapore<br />
22. 22. <br />After<br />Shop A<br />Shop B<br />
23. 23. <br />156 kg<br />Before<br />Shop A<br />Shop B<br />156 kg – 72 kg = 84 kg<br />72kg<br />3 units = 84 kg<br />1 unit = 84 kg ÷ 3 = 28 kg<br />72 kg – 28 kg = 44 kg<br />Shop B sold 44 kg of rice.<br />Shop A sold 44 kg of rice.<br />
24. 24. half<br /><br />\$1890<br />handbag<br />
25. 25. three-fourths<br /><br />\$1890<br />handbag<br />
26. 26. three-eighths<br /><br />\$1890<br />handbag<br />
27. 27. <br />handbag<br />\$1890<br />12 units = \$1890<br />1 unit = \$1890 ÷ 12 = \$<br />\$1200<br />\$690<br />1 unit = \$1890 ÷ 12 = \$157.50<br />\$600<br />\$90<br />35 units = \$157.50 x 35 = \$<br />Her salary is \$5512.50 .<br />\$60<br />\$30<br />
28. 28. <br />apples<br />192 + 24<br />24<br />pears<br />8 units = 192 + 24 = 216<br />1 unit = 27<br />There were 5 x 27 apples at first.<br />There were 3 x 27 – 24 pears at first.<br />There were 78 more apples than pears at first.<br />
29. 29.
30. 30.
31. 31. <br />5 parts<br />45<br />women<br />12<br />men<br />2 parts<br />
32. 32. <br />women<br />men<br />
33. 33. MAKING CONNECTIONS<br />problems<br />from<br />singapore<br />classrooms<br />Dr Yeap Ban Har<br />National Institute of Education<br />Nanyang Technological University <br />Singapore<br />banhar.yeap@nie.edu.sg<br />Slides available from www.mathz4kidz.com<br />