Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Facebookbarometern
Vad tycker svenska företag om annonsering på Facebook?
Den frågan ställde Ingager till 100 företag unde...
70%
Av de tillfrågade företagen är en majoritet
positivt inställda till annonsering på Facebook.
Tips till de som inte är nöjda med resultatet från sin Facebookannonsering

•  Hur ser ert bildmaterial ut? Är det grafik e...
“Vi ska
annonsera
mer!”

Större FB-budgetar
66% av de tillfrågade företagen kommer behålla eller
öka sin budget för Facebo...
Visste du att…
Nya funktioner som t ex Custom Audiences
gör Facebookannonsering ännu träffsäkrare!

55%

Av de tillfrågade ...
Tips till de som inte är nöjda med resultatet från sin Facebookannonsering

•  Använd budgivning där du betalar per klick ...
31%

27%

12%

12% av företagen är negativa
till Facebookannonsering
27% av företagen är positiva
till Facebookannonsering...
Resebranschen är mest nöjda med resultaten från sin Facebookannonsering
Hälso / Skönhetsbranschen lyckas i de flesta fall i...
Vilka är Facebookbyrån Ingager?
Ingager är en Stockholmsbaserad byrå som hjälper företag att nå sina målsättningar på
Face...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Facebookbarometern 2014

590 views

Published on

Vad tycker svenska företag om Facebookannonsering?
Det frågade Ingager 100 företag i januari 2014, och gensvaret är positivt. De flesta får bra resultat från sina kampanjer och de är positivt inställda till Facebookannonsering.

Published in: Social Media
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Facebookbarometern 2014

 1. 1. Facebookbarometern Vad tycker svenska företag om annonsering på Facebook? Den frågan ställde Ingager till 100 företag under januari månad 2014. Även om resultatet ska ses som en indikation och inte som en heltäckande undersökning är svaren mycket intressanta för oss som är hängivna Facebookanvändare. De flesta företag är nämligen positiva till annonsering, sina resultat och att lägga samma eller ännu högre budget 2014 jämfört med 2013.
 2. 2. 70% Av de tillfrågade företagen är en majoritet positivt inställda till annonsering på Facebook.
 3. 3. Tips till de som inte är nöjda med resultatet från sin Facebookannonsering •  Hur ser ert bildmaterial ut? Är det grafik eller bilder? Bilder på människor ger till exempel oftast fler klick än bara grafik •  Håll era texter korta och konkreta, se till att länkarna syns och inte döljs av en allt för lång text •  Var relevant för er målgrupp och anpassa budskapet till säsong, trender och högtider. Det som gäller här och nu fungerar oftast bäst på Facebook •  Testa flera varianter av budskap och bilder, mät effekten och bygg vidare på det som fungerar. Fungerar inget? Se över erbjudandet!
 4. 4. “Vi ska annonsera mer!” Större FB-budgetar 66% av de tillfrågade företagen kommer behålla eller öka sin budget för Facebookannonsering 2014. “Vi ska annonsera lika mycket” 34% “Vi ska annonsera mindre!” 7% 32% 27% valde att inte svara på frågan
 5. 5. Visste du att… Nya funktioner som t ex Custom Audiences gör Facebookannonsering ännu träffsäkrare! 55% Av de tillfrågade företagen som sagt att de har annonserat på Facebook säger över hälften att de är nöjda med resultatet.
 6. 6. Tips till de som inte är nöjda med resultatet från sin Facebookannonsering •  Använd budgivning där du betalar per klick för bättre kontroll av kostnaderna •  Gör annonserna genom annonshanteraren istället för att trycka på ”sponsraknappen” på inläggen, det ger dig också bättre kontroll •  Använd era egna databaser med e-postadresser och mobilnummer för att hitta målgruppen med hjälp av Custom Audiences •  Se till att era bilder har ration 4:3 och att de är mellan 600 och 800 pixlar breda så att de visas optimalt
 7. 7. 31% 27% 12% 12% av företagen är negativa till Facebookannonsering 27% av företagen är positiva till Facebookannonsering 31% av företagen är mycket positiva till Facebookannonsering 58% av detaljhandelsföretagen är positiva till Facebookannonsering Av tillfrågade företagen som angett att de är inom branschen detaljhandel. 30% av detaljhandelsföretagen angav inte inställning till Facebookannonsering
 8. 8. Resebranschen är mest nöjda med resultaten från sin Facebookannonsering Hälso / Skönhetsbranschen lyckas i de flesta fall inte få till en bra effekt Media Detaljhandel B2B Nöjda Missnöjda Missnöjda Nöjda Nöjda Missnöjda De flesta B2B-företagen har ännu inte hittat rätt med sin annonsering Resor Hälsa/Skönhet Nöjda Missnöjda Hotelkedjor, resebyråer och flygbolag är i stor utsträckning nöjda med sina resultat Missnöjda Nöjda Apotek, kosmetika och liknande verksamheter är i stor utsträckning missnöjda med sina resultat. Övriga branscher hade få eller inga svarande.
 9. 9. Vilka är Facebookbyrån Ingager? Ingager är en Stockholmsbaserad byrå som hjälper företag att nå sina målsättningar på Facebook. Sedan starten 2011 har Ingager konsekvent arbetat med affärsfokus på Facebook för sina uppdragsgivare. Ingager är ett privat bolag och arbetar med uppdragsgivare såsom LRF Media, Brothers, Enjoy Wine & Spirits, Polarn O. Pyret, SIBA och Lagerhaus. Vill du vara med i nästa undersökning, bli kund eller ställa en fråga? Anmäl dig till vårt nyhetsbrevet på http://bit.ly/ingager. chatta med oss på Ingager.com, ställ en fråga på Facebook.com/ingager eller ring oss på 08-410 726 00 Tack för idag!

×