Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

5.casa cascada

1,135 views

Published on

 • Be the first to comment

5.casa cascada

 1. 1. CASA KAUFMANNCASA KAUFMANN O CASA DE LA CASCADA HarpreetHarpreet Kaur Rehal Kaur Rehal II Batxillerat B II Batxillerat B
 2. 2. FRANK LLOYD WRIGHT  Frank Lloyd Wright fou un arquitecte nord-americà i és considerat com un dels principals mestres de lArquitectura Moderna.  Va néixer a la ciutat agrícola de Richland Center, Wisconsin als Estats Units, el 1867.  Va treballar, entre els anys 1887 i 1893, al taller de Louis Sullivan, a Chicago.
 3. 3. Guggenheim Museum de Nova York. ESTIL  Arquitactura orgànica, la construcció havia de derivar-se directament de lentorn natural i relacionar shi.  Wright va inventar la planta oberta.  Simplicitat i eliminació de coses innecessària.  Lestil de la casa corresponia el tipu de vida del client  La naturalesa, la topografia i larquitectura havien dintegrar harmònicament.  Utilitzava materials naturals. Isabel Roberts House
 4. 4. Títol: Casa KaufmannAutor: Frank Lloyd WrightCronologia: 1938Estil: OrganicistaTipologia: CasaunifamiliarMaterials: Formigó armat,pedra, vidre i aluminiLocalització: Bear Bun,Pensilvània (EUA)
 5. 5. HISTÒRIA El 1935, en Edgar Kaufman va encarregar a Wright que dissenyès una casa per les vacances amb vistes meravelloses de la cascada, que aporta frescor i els arbres i la vegetació del voltant mantenen un color, un so, i una aroma especial. Wirght va visitar i va analitzar durant mesos el lloc i va decidir construir la casa sobre la pròpia cascada. Sobre el rierol salçava una àmplia roca natural que es presentava com un element perfecte per construir una casa a sobre. Després el seu disseny la casa va començar a construir el 1936.
 6. 6. PROBLEMES A LHORA DE CONSTRUIR Lestructura resultava molt complexa pels amplis voladissos que sobresortien sobre la cascada i per lemplaçament i la utilització del formigó. Kaufmann va demanar consell a un estudi denginyers que li va dir que els voladissos no es mantindrien i sacabarien caient. Wright després dunes disculpes van reprendre la construcció. El grup denginyers que treballaven per Wright també li van aconsellar sobre un reforç dacer en el formigó de manera que aquest va haver dadmetre el seu error i cedir. La casa va començar a flexionar fins arribar als 20cm per un error estructural. Es va arreglar lany 2001 i el cost va resultar més gran que el de la construcció de tota lobra. També va sobreviure a un tornado que va provocar alguns desastres.
 7. 7. ds  Tota lestructura s’organitza entorn d’un nucli central: la xemeneia.  la primera planta s’assenta damunt la roca natural.  Tota lestructura s’organitza entorn d’un nucli central: la xemeneia.  La primera planta s’assenta damunt la roca natural.  Trobem en primer lloc una petita habitació amb funció de rebedor, la sala destar, la cuina i el menjador.
 8. 8. Habitació matrimonial Habitació de convidats
 9. 9. Lestudi de la casa
 10. 10. Utilització de la fustai pedra Grans finestrals Mobiliari dissenyat per Wight
 11. 11. ENTORN I INTEGRACIÓ URBANÍSTICA  Aquesta arquitectura està situada en un entorn natural, està a sobre d’una cascada el que fa que al seu interior s’escolti l’aigua caure, aquesta casa està en mig de la natura el que dona una gran comoditat i tranquil·litat.  El fet d’haver molts espais coberts de vidre fa que es pugui visualitzar l’exterior, i no tenir la sensació d’estar tancat en una caixa hermètica. En qualsevol lloc de la casa, s’escolta el soroll de l’aigua caure per la cascada.
 12. 12. FUNCIÓ CONTINGUT I SIGNIFICAT  Com a casa de camp per al repòs dEdgar Kaufmann i la seva família, és una construcció molt reeixida perquè, en integrar-se totalment dintre de la naturalesa, sobté lefecte de descans que desitjaven els propietaris. Edgar Kaufmann i la seva família  La casa va ser encarregada a Wright el 1935 per Edgar Kaufmann, director duns grans magatzems de Pittsburg. Fou concebuda, doncs, per a lús particular, fet que en determinà el caràcter pràctic. Edgar Kaufmann jr., Frank Lloyd Wright i Edgar Kaufmann Sr.
 13. 13. MODELS I INFLUÈNCIESAalvar Aalto: Villa Mairea
 14. 14. ALTRES OBRESCasa Robbie de Chicago Casa Jacobs 1
 15. 15. ALTRES OBRESCasa Darwin D. Martin Casa Avery Coonley

×