Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

جمال الرسالة Història de vida de Jamal.PDF

جمال الرسالة Història de vida de Jamal

  • Login to see the comments

جمال الرسالة Història de vida de Jamal.PDF

  1. 1. Contes d’acollida ‫القصص‬故事 1. Escrit d’en Jamal ‫رسالة جمال‬贾马尔 - 消息Nom i cognoms:Data:Es diu ‫ جمال‬Jamal. Va néixer a Boufarrah, un poble al costat d’Asilah , al norddel Marroc. Ara té tretze anys.Viva content al seu poble. Tenia molts amics i tot li anava força bé. El seu pareva marxar cap a Catalunya quan ell tenia cinc anys, per motius de feina. Quantenia nou anys ell també va venir. Era a la fi de l’estiu. El seu pare, que hi haviaanat de vacances, li va dir que marxarien tots, però no sap exactament perque`. Van venir amb el cotxe d’un amic del pare. Hi anaven l’amic, el pare, lamare, ell i els seus tres germans petits, en Hassan, l’ Ibrahim i l’Adil.En Jamal estava content. Tenia ganes de conèixer amics nous. I es pensavaque a l’estiu tornaria a veure la família, l’avia ,tiets i cosins.
  2. 2. La primera nit a Catalunya a va passar a la ciutat de Barcelona, a casa d’unoncle. L’endemà ja van anar a la Garriga. Estava content perquè li agradavacom era el poble. “ Aquí hi ha coses maques. I al Marroc també” – diu.El primer dia que va anar a l’escola estava molt espantat .No parlava ambningú, només amb en Pol, que va estar amb ell. Aquell dia, al pati, va jugar afutbol. No en sabia però els companys el van ajudar i va marcar dos gols. Alcap d’una setmana ja havia fet amics. Per comunicar-se, el seu pare li haviaensenyat una mica de castellà, a l’estiu.Ara té molts amics i hi està molt bé, aquí. Aquest curs ha canviat d’escola perfer primer de secundària. Els seus companys l’ha acollit molt bé i també elsprofessors. Té ganes d’aprovar tots els cursos perquè no vol repetir curs.No se’n tornaria a viure al Marroc, però li agradaria poder mantenir els dosllocs: viure entre aquí i allà.De gran ell vol ser feliç amb la seva família .Li agradaria ser un bon jugador debàsquet. I si no, ser tecnòleg, fer robots...o ser dibuixant de còmics. Vocabulari ‫مفردات اللغة‬词汇Català La teva llenguamarxar 离开‫ترك‬motius 原因 ‫أسباب‬marxarien 游行 ‫غادر‬exactament 准确 ‫بالضبط‬cosins 表兄弟 ‫أبناء عمومة‬companys 队友 ‫االصحاب‬comunicar-se 沟通 ‫اتصال‬ensenyar 教 ‫تعلم‬mantenir 保持 ‫حفاظ‬tecnòleg 技师 ‫المختص‬
  3. 3. Preguntes sobre el conte ‫األسئلة‬ 问题 1. Qui és el protagonista d’aquest conte? 2. A quin edat va marxar el seu pare del poble? 3. Per què va marxar el seu pare ? 4. Cap a quina ciutat van marxar? 5. Explica com va ser el primer dia d’escola? 6. Què vol ser Jamal de gran? 7. Explica el teu viatge des del teu país fins a Catalunya . 8. Quin van ser els teus principals o més importants problemes quan tu vas arribar a Catalunya .

×