Guia visual Moodle: com es fa per eliminar les taules Moodle de la base de dades

2,284 views

Published on

La instal·lació de Moodle dóna errors? Abans de tornar a llançar la instal·lació cal eliminar les taules de Moodle que s'han creat durant la intstal·lació fallida.

Published in: Technology
0 Comments
4 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,284
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
36
Actions
Shares
0
Downloads
41
Comments
0
Likes
4
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Guia visual Moodle: com es fa per eliminar les taules Moodle de la base de dades

 1. 1. Guia Visual Moodle Com netejar les taules de Moodle (mdl_) de la base de dades dels servidors phobos.xtec.cat i hipolit.xtec.cat Jordi Fontich CC 2.0 | Alguns drets reservats | Reconeixement | No comercial | Compartir igual Juliol 2007
 2. 2. Durant el procés d'instal·lació de Moodle es creen les taules “mdl_” a la base de dades. Quan una taula es crea malament o no es pot crear, la instal·lació retorna un missatge d'error. Llavors el procés d'instal·lació s'ha de tornar a reiniciar. Abans de reinicar el procés d'instal·lació s'han d'eliminar de la base de dades totes les taules “mdl_” que s'han creat durant la instal·lació fallida. ATENCIÓ : És recomanable fer una còpia de seguretat de la base de dades abans de fer-hi cap intervenció. A la base de dades del phobos hi pots trobar taules de Moodle i taules d'altres programes com la Intraweb, Spip, Joomla, Coppermine... Assegura't bé del que fas abans d'executar qualsevol comanda.
 3. 3. IMPORTANT Aquesta Guia explica una intervenció sobre la base de dades que podria deixar malmès el teu sistema. Totes les intervencions sobre la base de dades les fas sota la teva responsablilitat. És recomanable que facis proves en local o sobre una base de dades de pràctiques abans d'executar qualsevol comanda sobre una base de dades de “producció” (d'un entorn real).
 4. 4. 1. Accedeix a la base de dades del phobos http://phobos.xtec.cat/mysql2 2. Tria el servidor: “localhost” si Moodle està en un espai del centre 1 2
 5. 5. 1. Accedeix a la base de dades del phobos http://phobos.xtec.cat/mysql2 2. Tria el servidor: “phantom_usuaris:3306” si Moodle està en un espai personal 1 2
 6. 6. 1. Accedeix a la base de dades del hipolit http://hipolit.xtec.cat/mysql 1
 7. 7. Clica sobre el nom de la base de dades
 8. 8. Apareixen les taules de la base de dades a la part central de la interfície
 9. 9. Si et trobes taules amb diferents prefixos (“iw_” correspon a la Intraweb; “mdl_” correspon a Moodle) hauràs de seleccionar una per una totes les taules de Moodle (“mdl_”)
 10. 10. Si a la base de dades només hi ha taules de Moodle (“mdl_”), ves al capdavall de la pàgina i clica “marca-ho tot”
 11. 11. Totes les taules quedaran marcades
 12. 12. Obre la llista desplegable i tria “Eliminar”
 13. 13. Et demanarà que confirmis que vols executar la comanda ATENCIÓ : estàs en el punt de no retorn. Si acceptes els canvis ja no es podran desfer.
 14. 14. Les taules “mdl_” s'han eliminat
 15. 15. Surt del phpMyAdmin
 16. 16. Aquesta obra està subjecta a una llicència Reconeixement-No comercial-Compartir amb la mateixa llicència 2.5 Espanya de Creative Commons. Per veure'n una còpia, visiteu http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/es/ o envieu una carta a Creative Commons, 171 Second Street, Suite 300, San Francisco, California 94105, USA. Alguns drets reservats: Podeu copiar, compartir, distribuir sense restriccions aquesta obra. Podeu fer-ne obres derivades, però aquestes han de ser amb aquesta mateixa llicència. No en podeu fer usos comercials. Totes les còpies i obres derivades han d'anar acompanyades d'aquesta pàgina de reconeixement de l'autor i de la llicència. 2007 - Jordi Fontich Vicens

×