Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Reviscopa núm.26 Escola Jaume Balmes

121 views

Published on

Reviscopa núm.26 Escola Jaume Balmes

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Reviscopa núm.26 Escola Jaume Balmes

  1. 1. sortides mediambientals En aquest centre els animals que predominen són les tortugues marines. Al final de la visita els alumnes poden veure les tortugues marines que viuen al centre. Aquestes no poden viure en el mar ja que s’han empassat algun residu. Aquest curs l’escola Jaume Balmes hem anat a visitar el centre de recuperació d’ animals marins del Prat de Llobregat, més conegut com a CRAM. És una visita guiada en que s’ ensenya el centre i s’ explica el seu funcionament. En aquesta visita s’ exposa la importància de no contaminar ni llençar brossa al mar, per tal de no fer mal als animals que hi viuen. A més, ja fa temps que al Jaume Balmes estem conscienciats de la importància de REDUIR, REUTILITZAR I RECICLAR . Per veure més a prop com funciona el tractament de tot allò que ja no podem fer servir, hem anat a la deixalleria del Prat de Llobregat. També ens ha servit per saber on anar i què hem de fer amb tot allò que no podem llençar a les escombraries. Si està en bon estat, algú altre que ho necessiti ho pot utilitzar. Allò que realment no es pot reutilitzar entra en un procés que pretén aprofitar al màxim els seus components: oli de cuina, plàstics, ampolles de vidre, electrodomèstics, mobles, etc. Sabem que si tots fem un petit esforç per minimitzar residus i aprofitar-los al màxim, estalviarem recursos i contribuirem a tenir un planeta més net.
  2. 2. ELS NENS I NENES DE P4 A/B ENS INICIEM A LA LECTURA Durant aquest curs cada cap de setmana els nens i nenes es porten un llibre que ells han escollit per llegir a casa amb ajuda dels seus familiars. Volem així apropar la lectura als més petits i avançar de manera gradual les diferents formes de lletra impresa, els diferents dibuixos i formats que ajudaran al infants a desenvolupar el seu llenguatge, creativitat i imaginació . Quan tornem el dilluns ens reunim en rotllana per tal que l’ infant ens expliqui a tots el conte: la història que explica, amb quí l’ha llegit, si li ha agradat, perquè ... Es crea un ambient de conversa a la classe, molt agradable, on tothom participa i vol saber coses del llibre. CREIXENT i APRENENT A ESCRIURE Per últim, per tenir un recull a la classe, el petit lector ha fet un dibuix i copiat el títol. Els llibres i les seves històries ens fan viatjar a llocs que ni podríem imaginar. Aquest curs ja som a P5 i acabem el cicle d’Educació Infantil. Estem aprenent moltíssimes coses: a ser bons lectors, i a més a més, ens hem motivat per ser grans escriptors. Treballem poemes, de vegades fem dictats i també copiem paraules. Però ara que ja coneixem més lletres i sabem llegir una miqueta millor, el que més ens agrada és practicar l’escriptura espontània. Escrivim missatges secrets, ens inventem notícies, fem de reporters i inventem diàlegs en bafarades de còmics... De mica en mica aprenem a escriure i gaudim molt. Segur que quan acabem P5 ja podrem inventar-nos petites historietes i contes per continuar escrivint.
  3. 3. Reviscopawww.balmesprat.com Febrer 2015 Troba les 5 diferències

×