Publicar Post Amb Wordpress

1,226 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,226
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
448
Actions
Shares
0
Downloads
11
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Publicar Post Amb Wordpress

 1. 1. COM PUBLICAR UN ARTICLE EN WORDPRESS WORDPRESS Tecnologia 2n ESO Col·legi Sant Miquel
 2. 2. Quan entrem amb el nostre perfil dins del bloc, la primera pantalla que ens trobem és aquesta. A la barra d’eines que tenim a mà esquerra hi trobem l’opció ENTRADES , i aquí les opcions: Editar : si volem editar un article ja existent Afegir : si el que volem és escriure de nou.
 3. 3. Una vegada que hem triat l’opció d’afegir una entrada la pantalla que ens mostra és aquesta. El primer que hem de fer és donar-li nom al nostre article dins l’opció: “ Crear nova entrada ”
 4. 4. Ara ja podem escriure el nostre article dins del editor de text de wordpress. Però abans us aconsello prémer els botons: -“ Mostrar/ amagar barra d’eines avançades ” -” Activar/Desactivar mode de pantalla completa ”
 5. 5. <ul><li>- Les tres primeres : negreta , cursiva y tatxat </li></ul><ul><li>- Les 2 següents són per les numeracions i les vinyetes. </li></ul><ul><li>- Aquesta següent opció la farem servir per les cites. </li></ul><ul><li>- Alineacions, esquerra, centrat y alineat a la dreta. </li></ul><ul><li>- Les icones de la cadena, són per Inserir o eliminar enllaços </li></ul><ul><li>- Aquesta es per dividir l’ article en dos parts </li></ul><ul><li>Corrector ortogràfic (en anglès) </li></ul>A l’editor de text hi trobem els següents botons:
 6. 6. La primera és per aplicar els diferents estils al nostre text. La U la farem servir per subratllar text La següent opció significa alineació justificada. A continuació, tenim l’opció de color de la font.
 7. 7. La següent opció es per inserir text prèviament copiat des d’un editor de text. Com és diu en el requadre farem ctrl + V per enganxar el text copiat. Després clicarem al botó d’inserir.
 8. 8. La següent opció es per inserir text des de word prèviament copiat. Es totalment igual a l’anterior. Com és diu en el requadre farem ctrl + V per enganxar el text copiat. Després clicarem al botó d’inserir.
 9. 9. La goma d’ esborrar, deixarà el text sense format. El següent element, l’usarem per inserir símbols. A continuació hi ha per afegir i acabar un sagnat. Les dos opcions següents: desfer y refer. L’última opció és la d’ajuda.
 10. 10. Primer botó: INSERIR IMATGES. Si el que volem és inserir imatges, vídeo, àudio... Tenim les icones següents: Podem inserir imatges des de: 1. El nostre ordinador. 2. Una direcció d’internet. 3. De la mediateca. Clicar a carregador del navegador, si no es veu bé.
 11. 11. 1. Des de l’ordinador <ul><li>En el requadre que apareix a continuació hi trobarem: </li></ul><ul><li>Nom de la imatge </li></ul><ul><li>Format de la imatge </li></ul><ul><li>Data d’entrada </li></ul><ul><li>Títol de la imatge (obligatori, sortirà al apropar el cursor) </li></ul><ul><li>Descripció (si volem que aparegui un nom) </li></ul><ul><li>URL (si el que volem és direccionar aquesta imatge a una altre pàgina d’internet) </li></ul><ul><li>Alineació on volem col·locar la imatge </li></ul><ul><li>Mida a la que es mostrarà. </li></ul><ul><li>Inserir a l’entrada, per publicar-la. </li></ul><ul><li>Desar els canvis, per guardar-la a la mediateca. </li></ul>Clicarem primer de tot a “examinar” per trobar la nostra imatge i una vegada que l’haguem trobat li donarem a “enviar”
 12. 12. 2. Des del web <ul><li>En el quadre que apareix a continuació apareix: </li></ul><ul><li>- Direcció d’internet on es troba la imatge (obligatori) </li></ul><ul><li>Títol de la imatge (obligatori, sortirà al apropar el cursor) </li></ul><ul><li>Descripció (si volem que aparegui un nom) </li></ul><ul><li>Alineació on volem col·locar la imatge </li></ul><ul><li>URL (si el que volem és direccionar aquesta imatge a una altre pàgina d’internet) </li></ul><ul><li>Si cliquem en inserir entrada la imatge apareixerà al nostre editor de text </li></ul>
 13. 13. 3. Des de la mediateca Si cliquem a la pestanya Mediateca ens sortirà un quadre com el del costat. En aquest quadre escollirem la imatge que volem donant-li a “Mostrar” Una vegada que premem Mostrar ens apareixerà un quadre com el següent i actuarem igual que hem fet en les opcions d’abans.
 14. 14. Segon botó. Inserir vídeos. Podem inserir vídeos des de: 1. El nostre ordinador. 2. Una direcció d’internet. 3. De la mediateca. Clicar a carregador del navegador, si no es veu bé.
 15. 15. L’opció des de l’ordinador i des de la mediateca és igual que amb les imatges. 2. Des del web El que hem de fer és copiar la direcció URL on es troba el vídeo, dins del requadre. Tenim les instruccions a sota, segons la pàgina d’internet on es trobi el vídeo que volem que aparegui. Post to wordpress button és una opció que dona wordpress per la gent que navegui amb Firefox. (Ens apareixerà un botó a la barra d’eines del navegador per tal d’inserir la direcció URL directament)
 16. 16. Tercer botó. Inserir àudio. En la versió gratuïta tan sols podem inserir àudio des d’una direcció d’internet (Aquí caldrà dir-li la direcció web on es troba el fitxer i el títol) Inserir àudio dins del propi bloc. El primer que hem de saber que per reproduir un arxiu d’àudio, es necessari pujar l’arxiu a un servidor, lamentablement no podem fer-ho en la nostre conta de wordpress.com, per això hem de seleccionar un altre servei addicional on col·locar els nostres arxius de música. Cercant pel web, he trobat diferents llocs on poder fer això, aquest poden ser: MusicWebTown, Gogear, Grooveshark... (en tots ells tenim que enregistrar-nos) Una vegada que tenim les nostres cançons a un servidor, hem d’aconseguir la seva direcció URL. Això es el podem fer amb el botó dret, fent clic al damunt de la cançó. Hi ha pàgines que directament et donem la direcció URL, o et donem “l’embed” (codi incrustat, que hem d'afegir en llenguatge HTML). Quan ja tenim la direcció, que podria ser semblant a aquesta: http://sq.txdnl.com/mwt/i/v/a/n/playlists/213670/1778007.mp3 El que hem de fer ara es afegir la cançó, amb el seu propi reproductor al nostre post de wordpress.com. Per inserir la cançó i el seu propi reproductor escriurem [àudio “direcció de la nostra cançó”] En el nostre cas, quedaria de la següent forma: [audio http://sq.txdnl.com/mwt/i/v/a/n/playlists/213670/1778007.mp3]
 17. 17. Com en el cas de la música hem de cercar un servidor per tal de poder penjar els nostres arxius mèdia. PDF: Arxiu d’adobe Doc: Arxiu de Microsoft word PPT: Arxiu de Microsoft power point Xls: Arxiu Microsoft excel Odt: Arxiu Open office Writer Odb: Arxiu Open Office Calc Ods: Arxiu Open Office Impress Servidors hi ha molts, podem fer servir scribd, slideshare, box, windows live, sendeo... Nosaltres ens centrarem en scribd (www.scribd.com) Quart botó: Inserir Mèdia. Igual que amb les imatges, un arxiu mèdia també es pot inserir des de: 1. L’Ordinador 2. Una direcció URL 3. Mediateca. Les opcions 1 i 3 ja les hem vist en la inserció de imatges, es per això que ens centrarem amb el punt 2.
 18. 18. REGISTRAR-SE EN SENDEO.COM Sendeo.com és un servei de disc dur virtual que ens permet emmagatzemar els nostres arxius en un servidor Web. També podem fer una xarxa i compartir els nostres arxius amb altres usuaris de Sendeo.com, o col·locar l’arxiu disponible al públic per que qualsevol persona amb la direcció de l’arxiu pugui accedir-hi. Per utilitzar sendeo.com, primer ens hem d’enregistrar. ¿Com et registres?   Accedim a Internet des del teu navegador. Després escrivim el URL de Sendeo: www.sendeo.com Apareixerà la pàgina de Sendeo Fem Clic a la pestanya SINGUP
 19. 19. REGISTRAR-SE EN SENDEO.COM Les dades que cal introduir són: -Nom -Adreça de correu electrònic -Contrasenya -Confirmar la contrasenya -Escollir l’opció gratuïta (free) -Acceptar les condicions d’ús -Quan fem clic a sing up, la següent pantalla que ens surt, ens dóna les gràcies per registrar-nos. Fem clic a continuar
 20. 20. REGISTRAR-SE EN SCRIBD.COM Scribd.com és una plataforma per poder compartir els nostres documents amb altre gent. Els documents podem ser des del tipus word fins a una presentació o un pdf. Ens donarà un codi per tal de que publiquem aquests arxius al nostre bloc. Per utilitzar scribd.com, primer ens hem d’enregistrar. ¿Com et registres?   Accedim a Internet des del teu navegador. Després escrivim el URL de Scribd: www.scribd.com Apareixerà la pàgina de Scribd Introduirem les nostres dades: -Nom -Adreça de correu electrònic. Fem Clic a la pestanya SINGUP
 21. 21. REGISTRAR-SE EN SCRIBD.COM A la següent pàgina ens dirà que scribd ens ha enviat un correu a la nostre adreça de correu per tal de confirmar el registre a scribd.com Ara ja podem començar a treballar amb scribd. El primer que hem de fer es entrar ( www.scribd.com ) i inserir el nostre Log in. La pàgina d’inici de scribd.com és la següent:
 22. 22. Per pujar els arxius a scribd. En My Docs veuré tots els arxius que he pujat. Editar-los, fer-los públics o privats. Permetre que es puguin descarregar. Eliminar-los… Explore, ens permet cercar altres arxius de diferents usuaris
 23. 23. A la pàgina de scrib.com, escollim l’arxiu que volem col·locar a wordpress. Cliquem Share. Inserir Mèdia. 2. Una direcció URL Fullscreen URL: obrirà una altre pàgina d’internet amb el nostre arxiu en gran. Document Page URL: obrirà una altre pàgina d’internet amb el nostre arxiu en petit.
 24. 24. A Wordpress, en l’editor de text escollim el llenguatge HTML. En scribd copiem el Embed Code Aquest codi o copiem a Wordpress Inserir Mèdia. 2. Una direcció URL Amb el Embed Code el que fem es veure l’arxiu dintre de Wordpress.
 25. 25. Una vegada que ja hem acabat d’escriure l’entrada l’últim que ens cal fer és” Afegir una categoria” Si la categoria no existeix: Col.locarem el nostre tipus de recurs web 2.0 dins del requadre i clicarem al botó d’afegir. Si la categoria existeix: l’únic que hem de fer és escollir-la.
 26. 26. Últim pas: Mostrar: Per tal de veure com queda el bloc amb l’entrada que hem escrit Publicar: Si ens agrada com ha quedat l’entrada i el que volem és desar-la el que hem de fer és clicar el botó de publicar. El nostre treball haurà acabat i tothom podrà veure allò que hem explicat.

×