Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Treball celtes.

171 views

Published on

Treball fet per Thalia, Aida i Miguel. IES Constantí. 1r B ESO.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Treball celtes.

 1. 1. ELS CELTES INSTITUT DE CONSTANTÍ THALIA MIGUEL AIDA
 2. 2. INDEX1.ORIGEN 2.LLENGUA 3.SOCIETAT I CULTURA 4.RELIGIÓ
 3. 3. ORIGEN Les teories més acceptades de l'origen dels celtes és la de l'origen indoeuropeu, per la qual un grup de pobles, procedents de l’Índia i del Pròxim Orient, van emigrar cap a Europa. D'aquest poble indoeuropeu, s'estima que van sorgir algunes de les civilitzacions més grandioses d'Europa, com ara els grecs, els víkings, els germànics, els romans i els celtes.
 4. 4. LLENGUA Es va fragmentar en dos grans grups, el continental i l'insular (parlat a la Gran Bretanya i Irlanda), que donarien peu a les diferents llengües celtes posterior. Les llengües celtes es van anar diversificant en un procés anàleg al que va porta del llatí a les llengües romàniques.
 5. 5. llenguatge celta
 6. 6. SOCIETAT I CULTURA La dona en la societat estava molt ben considerada, ja que no hi havia el masclisme d'altres pobles de l'època, com en els romans. Al contrari, les dones celtes feien el servei militar i anaven a la guerra. Eren fins i tot més bones en la batalla que els homes, o així ho explica Juli Cèsar. Un cop casats, a la parella manava el que tenia un rang guerrer més elevat i més possessions. Com les dones celtes podien anar a la guerra i heretar terres (fins i tot tenint germans barons), hi havia matrimonis en què manava la dona i matrimonis en els quals manava l'home. El divorci existia en la societat celta. A més, abans del casament "per tota la vida" (ja que no s'acostumava a trencar), n'hi havia un altre que durava un any i un dia, durant el qual la parella convivia a la mateixa casa i decidia si volien casar-se per sempre o no volien renovar el matrimoni.
 7. 7. religió La religió dels antics celtes, particularment la dels gals abans de la conquesta romana, no és ben coneguda, i les dades de què es disposen per reconstruir-la són escasses i no gaire precises. El culte estava a càrrec dels sacerdots que alhora eren educadors de la joventut.
 8. 8. POBLES CELTES
 9. 9. ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT

×