Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La vida quotidiana dels romans.

199 views

Published on

Treball fet per Saray i Isabel. IES Constantí. 1r B.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La vida quotidiana dels romans.

 1. 1. La vida quotidiana dels romans Fet per: Saray i Isabel
 2. 2. index 1. La jornada del ciutadà romà 2.El menjar i el menú 3.La feina 4.Els vestits 5.Barba i els cabells 6.El calçat 7.Biografia
 3. 3. 1.La jornada del ciutadà romà Les feines dels romans duraven de sol a sol ja que en aquell moment no gaudien de electricitat. S’aixecava abans que es fes de dia, cap a dos quarts de cinc a l’estiu i a dos quarts de vuit a l’hivern. Es rentava, esmorzava i sortia de casa per anar a treballar.
 4. 4. 2. El menjar i el menú Els romans menjaven pocs aliments i no massa variats.Però, ben aviat, a causa de la riquesa generada per les conquestes, les taules es van omplir de plats exquisits.A partir del S.II ac els romans ja feien tres àpats al dia: -El ientaculum: -petit esmorzar després de llevar-se, menjaven pa, formatge, mel i fruites. -El prandium:piscolabis que feien al migdia.Menjaven carn freda, ous o embotits, així com fruita i vi. -El sopar:àpat principal, durava de mitja tarda fins a la nit.
 5. 5. 3. La feina La feina va anar variant molt segons l’etapa històrica en què es vivia: La feina a la Roma primitiva: els romans dedicaven la seva jornada a la cria de bestiar i n’obtenien formatge, llana, pells. La indústria i el comerç estaven poc elaborats. La feina a l’època republicana: exercien diverses activitats com la política, sacerdoci, jurisprudència, comerç, artesania, agricultura.
 6. 6. 4. Els vestits S’ usaven pells i llana al principi per fer els vestits dels romans.Quan els mercaders van arribar a Orient i a Egipte en van importar lli.Era una matèria que servia per fer la roba interior de les dones i els mocadors dels cavallers.
 7. 7. 5. Barba i cabells Un temps després es va tornar al costum de deixar-se créixer la barba, però sempre ben arreglada.A mitjans del S.III aC els romans no s’afaitaven la barba ni es tallaven els cabells. Llavors es va imposar la moda d’afaitar-se cada dia.
 8. 8. 6. El calçat Disposaven de diferents tipus de calçat:sola de cuir, sola de fusta, no coneixien els mitjons.El calçat principal eren espardenyes, les sandàlies, les esclops, les sabates, les sabates de carrer, botes militars.Les dones utilitzaven les mateixes sabates però més suau.
 9. 9. 7.Biografia http://classicsalaromana.blogspot.com.es/2014/02/la-vida-quotidiana-dels- romans.html
 10. 10. ¡¡¡¡¡Gracies per la vostra atenció!!!!

×