Brochure Zorg van de Zaak

684 views

Published on

Brochure Zorg van de Zaak.

Published in: Health & Medicine, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Brochure Zorg van de Zaak

 1. 1. Meer zorg voor medewerkers, meer zorg voor de zaak
 2. 2. Zorg van de Zaak Snel toegang tot de beste zorg
 3. 3. Toegang tot passende zorg Een auto van de zaak is niet altijd nodig. Een mobiel van de zaak ook niet. Maar er is een arbeidsvoorwaarde die iedereen zou moeten krijgen: Zorg van de Zaak. Want als een werkgever goed zorgt voor zijn mensen, zorgen medewerkers ook goed voor de zaak. Met Zorg van de Zaak hebben werknemer en werkgever snel toegang tot passende eerstelijnszorg. Die zorg wordt direct en doelgericht ingezet om te voorkomen dat later grotere problemen ontstaan. Levering van de zorg is in handen van gespecialiseerde bedrijven op het gebied van werk en gezondheid. Elk van de bedrijven heeft zijn eigen specialisten, zoals bedrijfsfysiotherapeuten, bedrijfsmaatschappelijk werkers, psychologen en bedrijfsartsen.
 4. 4. Eenvoudig toegankelijk Zorg van de Zaak Snel toegang tot de bestewachttijden Altijd één aanspreekpunt Geen zorg Zorg van de Zaak verloopt altijd via één en dezelfde Binnen twee dagen een afspraak bij een fysiothera­ contactpersoon: de Zorgconsulent. Deze gecerti­ peut als er sprake is van rugklachten. De mogelijk­ ficeerde Zorgconsulent herkent snel zorgvragen op heid om hulp te vragen vóór er een serieus probleem fysiek, psychosociaal en medisch gebied, kent de ontstaat. En een online coach die 24 uur per dag zorgpraktijk en is goed op de hoogte van wet­ en klaarstaat. Met Zorg van de Zaak is alle zorg die regelgeving. Hij of zij is een toegankelijke gespreks­ je als werkgever of werknemer nodig kunt hebben partner en bij uitstek geschikt om zorg te binnen handbereik. Een compleet overzicht van alle coördineren. mogelijkheden staat op www.zorgvandezaak.nl. Hier vind je ook een digitale vraagbaak, handige widgets en diverse gratis workshops.
 5. 5. Voorkomen is beter > Voorzorg Direct aanspreekpunt Online Werknemers die gewoon aan het werk zijn, kunnen Ook online kun je rekenen op Zorg van de Zaak. Zo ondertussen wel gezondheidsklachten hebben of zijn er op www.zorgvandezaak.nl handige widgets. ontwikkelen. Uit voorzorg kunnen zowel de werk­ Bijvoorbeeld om de gezondheid te toetsen, waarna gever als de werknemer telefonisch contact opne­ een advies op maat volgt. Daarnaast biedt de web­ men met de Zorgconsulent. Deze Zorgconsulent site de mogelijkheid digitale kaartjes te versturen. zorgt voor een snelle doorverwijzing (binnen 48 uur) En online coaching behoort tot de mogelijkheden. en directe toegang tot onder andere bedrijfsmaat­ Bekijk ook regelmatig het actuele overzicht van schappelijk werk, een fysiotherapeut, psycholoog of gratis workshops voor werkgevers en werknemers. bedrijfsarts. Met de digitale vraagbaak kun je het antwoord vin­ Ook voor een goed gesprek buiten kantoortijden is er den op allerlei vragen. Bijvoorbeeld over de balans 24/7 psychische dienstverlening met begeleiding en tussen werk en privé, juridische zaken, oplossings­ een luisterend oor. gericht leidinggeven en schuldhulpverlening.
 6. 6. Snel weer gezond > Zorg en nazorg Professionele hulp Poortwachterproof Het komt natuurlijk voor dat een werknemer Alle activiteiten binnen Zorg van de Zaak zijn vanwege gezondheidsklachten niet kan werken. Poortwachterproof. Voor werkgevers met minder Duurt dit langer dan een dag, dan neemt de dan 100 werknemers is dit full servicepakket een Zorgconsulent contact op met de werknemer om te vaste module binnen Zorg van de Zaak. Werkgevers vragen waarmee we kunnen helpen. Als het nodig is, met meer dan 100 werknemers in dienst kunnen regelen we binnen twee werkdagen een afspraak bij deze module inruilen voor maatwerk. een fysiotherapeut, bedrijfsmaatschappelijk werker, psycholoog of bedrijfsarts. Snel weer gezond: dat is het doel. Met toestemming van de werknemer, geeft de Zorgconsulent ook terugkoppeling aan de werkgever.
 7. 7. Fit blijven werken De Zorgconsulent houdt ook na de zorgperiode een vinger aan de pols. Via een vragenlijst gaan we na welke zorg eventueel nog nodig is om op een goede manier aan het werk te blijven. Evaluatie We meten voortdurend de waardering die werk­ nemers aan Zorg van de Zaak geven. Zo kunnen wij de dienstverlening blijven verbeteren.
 8. 8. De voordelen van Voor werkgevers Voor werknemers Voorzorg, zorg en nazorg om later grotere proble­ Voorzorg, zorg en nazorg om later grotere proble­ men te voorkomen. men te voorkomen. Secundaire arbeidsvoorwaarde: Zorg van de Zaak Faciliteiten om gezond te blijven. maakt het gemakkelijker om voor medewerkers Passende toegang tot zorg: fysiotherapeut, te zorgen. bedrijfsmaatschappelijk werker, psycholoog of Op de 2de ziektedag belt de Zorgconsulent. bedrijfsarts. Snelle professionele eerstelijnszorg. Persoonlijke aandacht en zorg door de Gratis toegang tot managementworkshops om de Zorgconsulent; laagdrempelig en bereikbaar. noodzaak voor zorg te herkennen. Online een handige digitale vraagbaak en widgets. Online handige digitale vraagbaak en widgets. Psychische 24/7 hulplijn. Poortwachterproof. Gratis gezondheidsworkshops.
 9. 9. “ Als iemand mij nu zou vragen of ik nog extra hulp nodig heb, ” zou ik dit aanbod met beide handen aangrijpen. “Ik werk al jaren op een pompstation langs een drukke snelweg. Het werk geeft me veel voldoening omdat ik altijd leuke mensen ontmoet en geen dag hetzelfde is. Dit is ingrijpend veranderd na een overval op ons pompstation, waarbij mijn collega is bedreigd. Sindsdien heb ik moeite met de avonddiensten en slaap ik slecht. Als iemand mij nu zou bellen en me wil helpen om hiervan af te komen, zou ik dit aanbod met beide handen aangrijpen.” Raymond, 38 jaar, pompbediende “ Achteraf was het beter geweest als iemand mij had verteld ” dat ik direct langs de fysiotherapeut had moeten gaan... “Na een drukke schooldag tenniste ik altijd graag met een vriendin. In de weekenden speelde ik vaak ook nog competitie. Toen ik last kreeg van mijn achillespees, ben ik hiermee gestopt en heb heel veel rust gehouden met mijn voet. Maar dit bleek juist averechts te werken. De spierkracht in mijn voet verminderde heel erg en het bleef zeer doen. Op een gegeven moment was het zelfs zo erg dat ik niet meer voor de klas kon staan. Wat blijkt, ik had juist veel moeten oefenen, dan had ik ook gewoon kunnen blijven werken. Het was veel beter geweest als iemand me toen had verteld dat ik direct langs de fysiotherapeut had moeten gaan.” Manon, 25 jaar, lerares
 10. 10. Je zorgt voor je werk. Je werk zorgt voor jou.
 11. 11. Meer informatie Zorg van de Zaak geeft werkgevers en werknemers de mogelijkheid voor elkaar te zorgen. Kijk op www.zorgvandezaak.nl voor meer informatie. Zorg van de Zaak wordt onder meer aangeboden door: Je zorgt voor je werk. Je werk zorgt voor jou.

×