Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La circulació de la sang

19,309 views

Published on

 • Sex in your area is here: ❤❤❤ http://bit.ly/2F7hN3u ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/2F7hN3u ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

La circulació de la sang

 1. 1. La circulació de la sang
 2. 2. Què és la circulació de la sang ?La circulació de la sangés el recorregut queaquesta sang realitzaper l’aparell circulatoriimpulsada pel cor.
 3. 3. Com s’impulsa la sang?El cor realitza un moviment continu i rítmicanomenat BATEC CARDÍAC,mitjançant el qual s’impulsa la sang. Hi ha duesfases:
 4. 4. El cor es dilata:Quan el cor es dilatala sang passaa les aurícules,despréss’obren les vàlvulesi la sang passaals ventricles.
 5. 5. El cor es contreu:Quan el cor es contreula sang surtdels ventricles.
 6. 6. El recorregut de la sang: els dos circuitsEl recorregut de la sang es realitza per doscircuits:El pulmonar ·El circuit general
 7. 7. El circuit pulmonar-La sang, que ha recollit les substàncies derebuig de tot el cos i els nutrients, entraper la vena cava,va a l’aurícula dretai passa alventricle dret.
 8. 8. Per on passa la sang?per la vena cavaL’auricula dretaEl ventricle dretL’artèria pulmonarEls alvèolsLes venes pulmonarsL’auricula esquerra.
 9. 9. El circuit generalLa sang passa de l’aurícula esquerra al ventricle esquerre, id’aquest a l’artèria aorta.Aquesta artèria es ramifica en més artèries,méspetites ,que es distribueix pel cos.
 10. 10. El procés del circuit generalLes artèries es ramifiquen en capil·lars, quereparteixen la sang oxigenada i els nutrients pertots els òrgans del cos i recullen les substànciesde rebuig que aquests han produït.A les vellositats de l’intestí,a més ,el capi·larsrecullen els nutrients obtinguts en la digestió.
 11. 11. Els capil·lars es connecten a venes que van fins ala vena cava. Aquestes arriben a l’aurículadreta, on torna a començar el circuit pulmonar.
 12. 12. CrèditsTítol i què és la circulació de la sang?-MarCom s’impulsa la sang i els dos circuits- Paula M.El circuit pulmonar i crèdits- AnnaEl circuit general- Paola

×