ASSETJAMENT GRUP GEA

3,300 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,300
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,844
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ASSETJAMENT GRUP GEA

 1. 1. ASSETJAMENT Material elaborat pels alumnes del “Grup Especialitzat Antiassetjament” (GEA) de l'Institut Can Peixauet
 2. 2. INTRODUCCIÓ • • Hem fet aquest Powerpoint amb la finalitat que els alumnes tinguin més informació sobre l´assetjament a l´Institut i també a Internet. Hem d’acabar amb aquest problema amb l’ajut de tots i totes.
 3. 3. Ciberassetjament Provocació incendiària (flaming): s’intercanvien insults breus i acalorats mitjançant missatges electrònics, utilitzant un llenguatge vulgar i insultant.
 4. 4. Fustigació (harassment): quan s’envien imatges o vídeos humiliants sobre una persona, s’envien virus informàtics, se’ls denigra en els jocs on-line… • Denigració (denigration): quan es distribueix informació d’un altre en to despectiu i fals mitjantçant correus electrònics, sms o enviament de fotografies alterades digitalment.
 5. 5. • Assetjament públic (happy slapping): quan un grup filma les vexacions a què sotmet a d’altres companys o companyes i les penja a la xarxa. • Exclusió social (exclusion) quan es priva la víctima l’accés a fòrums, grups, xats o xarxes socials.
 6. 6. Suplantació de personalitat (impersonation): quan s’entra en un compte de correu electrònic o en el perfil d’una xarxa social d’una persona per enviar o publicar material comprometedor, manipulant i usurpant la identitat. • Difamació i joc brut (outing and trickey): quan s’enganya la víctima per a què comparteixi i transmeti informació confidencial sobre un altre, i promou rumors difamatoris.
 7. 7. TIPUS D’ASSETJAMENT ESCOLAR Trucades i missatges de text e-mails . Fotografies i vídeos tramesos directament . Participació en xats. Comentaris, fotografies i vídeos penjats a les xarxes socials de forma anònima. Vídeos a You Tube Suplantació de personalitat per enviar o publicar material comprometedor.
 8. 8. ASSETJAMENT Comportaments & Conseqüències
 9. 9. Comportaments de l’abús escolar: 1-Adreçar-se als companys amb malnoms (“motes”). 2-No parlar-los. 3- Riure's d’ells quan s’equivoquen.
 10. 10. Comportaments de l’abús escolar: 4- Insultar-los, pegar-los, enriure-se’n... 5- Acusar-los de coses que no han dit o no han fet. 6- Ficar-se amb ells per la seva forma de ser o per la seva ètnia.
 11. 11. Comportaments de l’abús escolar: 7- Odiar-los sense raó. 8- Pegar-los calbots (“collejas”), cops de puny i puntades de peu. 9- Posar-los en ridícul davant dels altres.
 12. 12. Comportaments de l’abús Escolar: 10- Dir als altres que no estiguin amb ells o que no els parlin. 11- Robar les seves coses.
 13. 13. AGRESSORS I VICTIMES Els estudis realitzats sobre la violència a l'escola, assenyalen que tenir amics i ser acceptat són factors protectors en front d’aquest fenomen. Aquí presentem els antecedents i les característiques que presenten, en general, els nens que exerceixen o pateixen la violència:
 14. 14. VÍCTIMA • Situació social d'aïllament i impopularitat. • Tendència impulsiva a actuar sense triar la conducta més adequada a cada situació. • Situació més freqüent entre els nois. S’hi poden trobar, amb freqüència, els escolars hiperactius.
 15. 15. VICTIMA • Presenta dificultat de comunicació i baixa popularitat. • Tendència a culpabilitzar-se de la seva situació i a negarla perquè la considera vergonyosa.
 16. 16. AGRESSORS • L'agressor sol ser un noi o noia nerviós, neguitós, criat en un ambient violent (però no sempre) o solitari i que se sent superior a un company/a. • També vol cridar la atenció, sentir-se escoltat, ja que a vegades els seus pares estan sempre treballant i se senten desatesos.
 17. 17. AL SORTIR DE CLASSE
 18. 18. L’AGRESSOR Pega o empenta. Insulta, es burla dels companys (amenaça psicològica). Amenaça. Trenca les coses dels altres. Aïlla algun company de la resta.
 19. 19. L’AMIC/GA DE L’AGRESSOR/A Dóna suport a l’agressor/a. Imita el comportament de l’agressor/a per a obtenir la seva aprovació Riu, s’alegra de les seves malifetes.
 20. 20. EL / LA VÍCTIMA Suporta les amenaces físiques i/o psicològiques de l’agressor/a. A vegades es tornen agressius. A vegades, creuen que aquesta situació no canviarà mai i, fins i tot, que la mereixen. Es mostren retrets davant els actes intimidatoris als quals són sotmesos.
 21. 21. EL/LA FALS/A COMPANY/A Observa en silenci l'actuació de l'agressor/a, sense atrevir-se a denunciar el que veu, per por de ser ell/a l'objecte de les agressions. No dóna suport al company/a que està sent maltractat.
 22. 22. Presentació ASSETJAMENT
 23. 23. Els nois/es que pateixen ASSETJAMENT se senten sols.
 24. 24. Es l’hora d’acabar amb
 25. 25. Tots som persones, tots som iguals: pensa-hi.
 26. 26. Si no vols que et passi a tu, evita que li passi als teus companys/es.
 27. 27. Si et sents així, fes-ho saber als teus pares.
 28. 28. Són nois/noies, no mereixen sentir-se així: sigues-ne conscient.
 29. 29. Fer-se el “xulo” i assetjar no és de valents sinó de covards. COVARD FRIKI NO ETS EL MILLOR FAS PENA
 30. 30. Entre tots ho podem aconseguir.
 31. 31. Tots tenim dret a ser feliços
 32. 32. Per la vostra atenció I sobretot per compartir amb nosaltres el desig d’evitar que ningú no ho passi malame
 33. 33. EL GRUP DEL GEA Els alumnes que han participat en l’elaboració d’aquest power són: Susana Rodríguez Sara Mora Elba González Irene González Naiara Rodríguez Mireya Lopez Nerea Lindoso Isabel Rodríguez Raquel Monteagudo Ian Vitor Dylan Moreno Leia Alonso Adrian Valero Mouad Ghziel Dani Vico Julian Martinez Sonia Sanabria Aida Boukili

×