Yrittäjäksi Kauhajoen seudulle, Business in Action 2012

966 views

Published on

Kauhajoen seutu tarjoaa hyvät puitteet teknologia-alan yrittäjyyteen. Tänne on sijoittunut monia isoja yrityksiä, myös materiaalinkäsittelyn osaamisen keskittymä on täällä, Logistia.
Lisää esityksessä.

Published in: Technology
2 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
966
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
20
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
2
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Yrittäjäksi Kauhajoen seudulle, Business in Action 2012

  1. 1. Eteläisellä Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevaKauhajoen seutu, toiselta nimeltään Suupohja,on oikea yrittäjyyden tihentymä! Seudulla toimii asukastiheyteen nähden huippumäärä yrityksiä, noin 3500 kappaletta. Alueen teollisuuden kolme kärkialaa ovat: logistiset automaatiojärjestelmät, bio- elintarvikeala sekä huonekalu- ja sisustusala. Lisätietoa Suupohjan elinkeinotoimelta: Sakari Varala p. 040 708 5515 sakari.varala@suupohja.fi Toimisto: 040 765 3004 copyright: Sorvaamo-hanke
  2. 2. Uudet tuuletpuhaltavatSuupohjan elinkeinotoimikehittää puistojamaanomistajalähtöisestiyhdessä kuntien,energiayhtiöiden jalaitevalmistajien kanssa.Ensimmäinen tuulipuistovalmis 2013!Suupohjan seudulla, rannikon läheisyydessä, on tuulivoimalle suotuisat olosuhteet;sopivat tuulet ja turvetuotannosta vapautuneita alueita.Tavoitteena on käynnistää projektien kautta uutta liiketoimintaa alueelle, jossa”local content” huomioidaan laajasti.Alueella on kehitteillä on 1000MW edestä tuulivoimaloita, eli n. puolet Suomeenv. 2020 -tavoitteesta. (tällä hetkellä rakennettu 197 MW koko suomeen)Tuulivoimakoulutus alueella käynnistetäännyt syksyllä 2012 vastaamaan tulevaisuudentuulivoima-ammattilaisten tarvetta.
  3. 3. Miksi yrittäjäksi Kauhajoenseudulle? automaatiojärjestelmien keskittymäAtria laajentaa IKH:n pääkonttori metallin osaajia talotehtaita asennetta yrittäjyyteenhuippunopeat datayhteydetLogistia kansainvälisiä projektitalojaTeknologiakeskus osaavia työntekijöitä tilaa elää yritysverkostoja tuulivoima tulossa biokaasu uutenaIKH:n logistiikkakeskus
  4. 4. Materiaalinsiirron jaautomaatiojärjestelmien piilaakso LogistiaKauhajoen seudulla toimii noin 70 yrityksenmuodostama Logistia-klusteri, joka on keskittynytteollisuuden materiaalisiirtosiirtojärjestelmiin sekätieto- ja materiaalivirtojen hallintaan. Toimintaa jaelienkeinoelämää kehittää teknologiakeskusLogistia. Katso lisätietoja www.logistia.net.
  5. 5. Suomen nopein ja moderneintietoverkkoympäristökäytössäsi  Kauhajoen seudun kunnat ovat Suomessa edelläkävijöitä tietoliikenteen kehittämisessä. Vuonna 2005 ne perustivat yhteisen tietoverkkoyhtiön, Suupohjan seutuverkko Oy:n. Se tarjoaa yrityksille ja asukkaille Euroopan moderneimman ja nopeimman, nk. open access tietoliikennealustan.
  6. 6. Elämää modernillamaaseudullaMottojamme ovat "Tekemisen meininkiä" ja "Maharotoontaei ookkaa". Ne kuvastavat "pohojalaasta" tahtoa jatoimeliaisuutta. Tekevälle on seudulla mahdollisuuksia, myösyrittämisessä.Kauhajoen seutu on pieni, mutta kehityshakuinen alue.Asukkaita seudulla on noin 40.000. Alueen keskus onKauhajoki, jossa asukkaita on noin 14.600. Muut seudunkunnat ovat Isojoki, Karijoki Kurikka ja Teuva. Seudunkaupalliseen, hallinnolliseen ja koulutukselliseenvaikutusalueeseen kuuluu 50 kilometrin säteellä noin 70000asukasta.
  7. 7. Asumisen mukavuutta, kaupunkitason palveluja ja urheilumieltäKauhajoen seudulla eli Suupohjassa asutaan tilavasti. Perhe voilöytää kotinsa hirsisestä pohjalaistuvasta, modernista kivitalosta taitiilisestä rivitalosta. Kauhajoki tarjoaa seudun asukkaillekaupunkitason kaupalliset palvelut.Vapaa-ajan mahdollisuuksia löytyy virkistysuimahallistateatteriin. Ja niin, liikunta ja urheilu ovat meille tärkeitä;autourheilusta golfiin, kilpatanssiin ja lätkään, huippukoristaunohtamatta. Lisää:www.suupohja.fi

×