Slide share issuu scribd

997 views

Published on

Kuinka Entressen kirjasto julkaisee dokumentteja verkossa.

Published in: Education, Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
997
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Slide share issuu scribd

 1. 1. SlideShare Issuu Scribd Dokumentteja verkkoon Entressen kirjastosssa.
 2. 2. Minulla on PowerPoint-esitys, Word- dokumentti, mainos, esite, gradu jne. Haluan saada dokumentin verkkoon niin, että voin jakaa sen Entressen kirjaston ystäville ja työtovereille.
 3. 3. Kirjaston blogi => Twitter Doc V PDF V Issuu V Blogi, Facebook
 4. 4. Minulla on kädessäni paperi. Mitä voin tehdä? Jos en pääse käsiksi tiedostoon, josta paperi on tulostettu, voin skannata paperin tiedostoksi. Onko paperi enemmän kuva vai teksti? Kuva kannattaa skannata kuvatiedostoksi. Esimerkiksi jpg-muotoon. Jpg-kuvan voi lähettää Flickriin, Facebookiin tai blogiin. Tekstimäinen dokumentti kannattaa skannata pdf- tiedostoksi, jonka voi lähettää SlideShareen, Issuuhun tai Scribdiin.
 5. 5. Presentaatio
 6. 6. Minulla on PowerPoint-esitys. Onko olemassa syy, miksi en aio jakaa sitä? Salaista tietoa. Mielipiteitä, jotka eivät kestä päivänvaloa. Sisältöä, joiden julkaisemiseen minulla ei ole oikeuksia. Kirjastoon ja kirjastotyöhön liittyvät esitykset kannattaa jakaa verkossa. Esityksen tekoon käytetty aika saa paremman tuoton. Esityksen viesti leviää laajemmalle. Elämä on jakamista.
 7. 7. Kun menen puhumaan tai opettamaan, en voi unohtaa kotiin verkossa olevaa esitystä. Kun esitykseni on verkossa, minun ei tarvitse miettiä, missä kaikissa tiedostomuodoissa minun pitää kuljettaa esitystäni mukana. Oikeasti kuljetan ainakin PDF-versiota mukanani myös tikulla, sillä on myös mahdollista, että en pääse verkkoon. Verkossa olevaa esitystä ei tarvitse jakaa monisteina. Linkki riittää.
 8. 8. Onko esitys ymmärrettävä tai kaunis? Voiko se tarjota jotain arvoa lukijalle? Käykö esityksestä ilmi, kuka sen on tehnyt? Käykö ilmi, mihin tarkoitukseen esitys on tehty? Käykö esityksestä ilmi, koska se on tehty?
 9. 9. 1. Tallenna esitys PDF-tiedostoksi. 2. Tarkista, onko muunnos PDF- tiedostoksi onnistunut, vai ovatko jotkut diat/linkit menneet rikki. 3. Päätä, onko esitys parempi ladata omaan vai Entressen kirjaston SlideShareen. http://www.slideshare.net/Entressenkirjasto
 10. 10. http://www.slideshare.net/ Tunnukset löytyvät Entressen kirjaston Google dokumentista nimeltään Entressen some.
 11. 11. Huom! Lataa!
 12. 12. Tässä kohdassa on yleensä aikaa miettiä tiedoston tageja ja kuvausta. Jos aika loppuu, asiaan voi palata myöhemmin.
 13. 13. Jaa!
 14. 14. Kun esitys on verkossa, sitä voi jakaa. Onko sinulla verkostoja, joita pitkin voit jakaa sisältöjäsi? Linkki sähköpostissa. Facebook, Twitter, blogit...
 15. 15. Jaa linkki Upota blogiin
 16. 16. Kopioi embed- koodi SlideSharesta. Liitä se blogiin.
 17. 17. Google Dokumenttien käyttäjänä voin upottaa esitykseni myös suoraan blogiin, mutta teen niistä silti version myös SlideShareen. Voin rakentaa SlideShareen erilaisen yhteisön ja yleisön, kuin blogin ympärille.
 18. 18. Upota blogiin? Embed? Pyydä Jaakkoa näyttämään, miten homma tehdään. Upottaminen ei ole monimutkaista, eikä vaadi minkään html-koodin ymmärtämistä.
 19. 19. Jaa sinäkin kirjaston ilosanomaa!
 20. 20. Dokumentti
 21. 21. Tämä on kuvatiedosto. Se on helppo liittää blogiin tai viedä Flickriin ja jakaa sitä kautta.
 22. 22. Tämä on Word- dokumentti. Se tarvitsee alustan, jolta sitä voi jakaa.
 23. 23. SlideShare toimii erinomaisesti PowerPoint-tyyppisten esitysten jakamisessa. Mutta jos minun pitää saada verkkoon tekstinkäsittelyohjelmalla tehty mainos, esite, vihko tai kirja, silloin Scribd tai Issuu voivat olla parempia vaihtoehtoja.
 24. 24. Entressen kirjasto on aikaisemmin jakanut dokumentit Scribdin kautta, mutta tällä hetkellä Issuu tuntuu kiinnostavammalta. Kumpikin on hyvä palvelu. Näiden vahvuudet ja heikkoudet pitää kartoittaa. Jos toinen näistä osoittautuu selkeästi toimivammaksi Entressen kirjaston käyttötarpeissa, valitkaamme se. Issuu näyttää paremmalta Facebookissa. Issuu zoomaantuu kokoruudun kokoon helpommin. Missä asioissa Scribd on parempi?
 25. 25. http://issuu.com/ Tunnukset löytyvät Entressen kirjaston Google dokumentista nimeltään Entressen some.
 26. 26. Profiili
 27. 27. Kuvaile dokumenti
 28. 28. Kirjastomme
 29. 29. Dokumentti
 30. 30. Jakaminen
 31. 31. Ja dokumentti esille Facebookiin, Twitteriin, blogeihin, linkkejä sähköpostiin jne.
 32. 32. Facebookissa
 33. 33. Facebookissa
 34. 34. Facebookissa
 35. 35. http://www.scribd.com/ Tunnukset löytyvät Entressen kirjaston Google dokumentista nimeltään Entressen some.
 36. 36. Entressen kirjastolla on vasta muutama dokumentti SlideSharessa, Issuussa ja Scribdissä, koska olemme käyttäneet tähän saakka Jaakon ja muiden kirjastolaisten käyttäjätilejä.
 37. 37. Dokumentti Jakaminen
 38. 38. Ja dokumentti esille Facebookiin, Twitteriin, blogeihin, linkkejä sähköpostiin jne.
 39. 39. Blogissa
 40. 40. Pitääkö kirjaston ja kirjastolaisen osata kaikkea tätä? Kirjaston pitää luoda sisältöjä ja jakaa niitä. Aivan kuten kaikki muutkin tekevät. Ja kirjaston tehtävä on auttaa ihmisiä kirjoittamaan ja julkaisemaan tekstinsä ja löytämään teksteille lukijoita. Olemalla itse mukana jakamisen julkaisemisen maailmassa, me opimme helpoimmin ymmärtämään tätä maailmaa ja auttamaan toisia toimimaan maailmassa tehokkaasti ja turvallisesti.

×