Scribd entressen kirjaston työkalu

726 views

Published on

Scribd tekstitiedostojen ja pdf-tiedostojen jakamiseen.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Scribd entressen kirjaston työkalu

 1. 1. Scribd – väline dokumenttien jakamiseenEntressen kirjaston työkaluja
 2. 2. Kirjastolla pitää olla käytössään kattava valikoimaverkkopalveluita erilaisten dokumenttien jakamiseen.Flickr valokuville, YouTube videoille, Slidesharepowerpoint-esityksille, blogi teksteille ja Facebooksivuuutisille jne.Scribd on paikka säilyttää ja jakaa esimerkiksi docx-muotoisia tekstejä tai pdf-tiedostoja.
 3. 3. Kirjaston paperiset esitteeton hauska jakaa myösverkossa.Osa kirjastoon tulevistaesitteistä tuleetekstitiedostoina, joita onhankala upottaa Facebookiintai blogiin.Scribd auttaa tässä.
 4. 4. KirjastotilaTapahtumaMainos tilaanMainosverkkoonScribdFacebook, Twitter,Google+, blogi
 5. 5. Log inTunnuksetEntressenKirjastontiliinLöytyvätSovitustaPaikasta.
 6. 6. UploadMinulla on dokumenttiKoneella tai tikussa.Olen oikolukenut sen.Minulla on oikeuslaittaa se verkkoon.Dokumentissa ei oleinformaatiota, jota eiole järkevää laittaaverkkoon.
 7. 7. Asiakirjan vieminen Scribdiin ei oleitsessään tärkeä asia.Asiakirja pitää jakaa kirjastonverkostoissa.Facebook, Twitter, Google+, Blogi jne.
 8. 8. Linkki: Facebook,Twitter, Google+ Embed-koodilla upotus blogiin.
 9. 9. Miksi strategia verkkoon?Jotta siitä keskustellaan.Kommentoidaan.Jotta kirjasto kuulisi,Mitä kirjaston käyttäjätajattelevat strategiasta.
 10. 10. Scribd on väline, jonkaavulla dokumentin voilukea verkossa.Ihminen, jolla on profiiliScribdissä, voi myösladata dokumentinkoneelleen.Yhdistämällä Scribdinlukemisen ja Dropboxinvapaan lataamisen,kirjasto pystyytarjoamaan sisällönkaikille ja vapaasti.
 11. 11. Tein dokumentista yksityisen, koska minulla ei ole lupaa julkaista sitä. Tosindokumentti on Espoon kaupunginkirjastonverkkosivulla vapaasti ladattavissa, joten uudelleen jakaminen ei ole suuri rikos. Ehkä.
 12. 12. Jaakko Sannemann Entressen kirjasto tammikuu 2012

×