Mita mina tekisin puhelimellani

920 views

Published on

Androidpuhelimen käytön alkeita. Osa 1.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
920
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mita mina tekisin puhelimellani

 1. 1. Mitä minä tekisin puhelimellani?
 2. 2. Koska minä voin rakentaa puhelimeni sellaiseksi kuin haluan, huonosti toimiva puhelin on minun vikani.
 3. 3. Minä käytän rannekelloa. Iso kello on turha. Katson sään silmilläni. Säätiedotus on turha. Lähetän/vastaanotan tekstiviestejä hyvin harvoin. Viestien paikkka ei ole etusivulla. Onko tuo minun sähköpostini? Onko tuo paras nettiselain? Onko tuo paras kalenteri? Tausta on liian kirjava. http://www.flickr. com/photos/27048731@N03/3657081960/
 4. 4. Tyhjennä työpöytäsi. Minä valitsin näkymän, jossa ei ole yhtään valmiiksi valittua appsia. Minä halusin tehdä kaikki valinnat itse. Uuden aloitusnäkymän valinta: Asetukset -> Mukauta -> Näkymät+Aloitusnäytön taustakuva
 5. 5. Mitä kuvakkeita työpöydällä kannattaa olla? Kuvakkeita jatkuvasti käyttämiini toimintoihin, joilla hallitsen laitetta. Kuvakkeita toimintoihin, joita teen mobiililaitteellani jatkuvasti.
 6. 6. Kello: Tämä on minun herätyskelloni. Galleria: Valokuvat. Poistumassa. Ei tarpeeksi tärkeä. Kamera: Kuvaan tällä joka päivä. Advanced Task Killer: Sulkee tarpeettomasti käynnissä olevia sovelluksia. Käytän koko ajan. Android Market: Täältä hankin sovellukset. Asetukset: Säädän koko ajan.
 7. 7. Kakkossivu Tekstiviestit: Tarpeellinen joskus. Astro File Manager: En ole ottanut vielä haltuun. PDF Viewer: Tarpeellinen joskus. Barcode Skanner: Tarpeellinen joskus. Laskin: Tarpeellinen joskus. MicDroid: Soittoäänten nauhoitus. Tarpeellinen joskus.
 8. 8. Mitä asioita haluan tehdä mobiililaitteellani? Mihin palveluihin haluan päästä mobiililaitteellani?
 9. 9. Twitter Facebook Foursquare Google-kalenteri GMail Verkkoselain Mitä muuta?
 10. 10. Twitter Mitkä ovat parhaat Facebook välineet Foursquare Google-kalenteri näiden palveluiden GMail käyttämiseen? Verkkoselain Mikä on paras Mitä muuta? nettiselain?
 11. 11. Seuraamalla uutisia löydän uusia tuotteita, palveluja ja uusia maailmoja.
 12. 12. On tärkeää kokeilla parhaimpina pidettyjä työkaluja, mutta tärkeämpää on löytää omiin tarpeisiin parhaiten sopivat välineet. Android Marketista voin ladata sovelluksia. Jos testaan viisi parasta Twitter-ohjelmaa tai nettiselainta, näiden joukossa on hyvin todennäköisesti sellainen, joka sopii hyvin juuri minulle.
 13. 13. Miksi en ole asentanut Twitterin omaa Twitter-sovellusta? Olen kokeillut sitä, mutta kun sovellus ei silloin tukenut usean Twitter-tilin samanaikaista käyttöä, sovellus ei sovi minulle. Ja pyrin siihen, että lataan paljon sovelluksia laitteeseeni, mutta poistan nopeasti ne, jotka eivät sovi minulle. Twitterin oma clientti on niin tärkeä, että minun pitää palata siihen aina välillä nähdäkseni, miten se kehittyy.
 14. 14. TweetDeck: Twitter, Facebook ja Foursquare. Ykkössovellukseni. Facebook: Facebookin oma sovellus tarkempaan Facebookin seuraamiseen. Foursquare: Suosikkini. Bambuser: Videota verkkoon. Skyfire: Entinen ykkösselaimeni. ColorNoter: Muistilappuja. Gmail ja Google Maps WordPress: Blogien hoito. Dolphin: Ykkösselaimeni.
 15. 15. Jorte: Näkymä etusivun vasemmalla puolella. Valitsemani Googlekalenterit. Jorten avulla Googlekalenteri on nykyään ainut kalenterini. Kalenterissa on myös Facebook- ystävieni syntymäpäivät.
 16. 16. Näkymä etusivusta oikealle: Goggles: Laajennettu tulevaisuus. Fennec: Firefox-selaimen alku. Internet: Androidin oma selain. Opera: Nettiselain. Twidroyd: Entinen ykkös- Twitterini. Tublr: Bloggausohjelma. Engadget: Uutisia. Mashable: Uutisia. Layar: Laajennettu todellisuus. Earth: Google Earth.
 17. 17. Minulla on käytössä kolme näkymää. Etusivu tärkeimmille sovelluksille ja toiminnoille. Kalenteri etusivusta vasemmalle ja kakkossivu etusivusta oikealle. Etusivu ja kalenteri ovat tällä hetkellä tärkeimpiä asioita. Kakkossivulla on kokeilussa olevia sovelluksia, syrjäytyviä sovelluksia, ilmiöitä joita en halua unohtaa. Kakkossivun kuvakkeet vaihtuvat paljon nopeammin kuin Etusivun. Mutta etusivulla ei saa olla yhtään heikkoa lenkkiä. Se mitä en käytä, se joutuu pois.
 18. 18. Jotta puhelin toimii kuten haluan, minun pitää ymmärtää mitä puhelimen asetukset tarkoittavat ja mitä ovat parhaat asetukset minulle. Myös jokaisessa sovelluksessa on omat asetuksensa, jotka pitää ymmärtää ja saada oman käyttötavan vaatimaan asentoon. Sovelluksia pitää opetella käyttämään. Mobiililaitetta käytetään yleensä paikoissa ja tilanteissa, joissa ei ole aikaa ja mahdollisuutta opetella.
 19. 19. Tarkoitus on, että puhelin istuu käteen kuin hansikas. Tarkoitus on, että laitteen ja sen palveluiden käyttö olisi huomaamattoman helppoa. Puhelin muuttuu luonnolliseksi osaksi elämää. Tosin kaikki muuttuu kaiken aikaa. Oppiminen ei lopu koskaan. Mutta tällaista elämä on.

×