Google analytics bloggerblogiin

1,015 views

Published on

Published in: Education, Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,015
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Google analytics bloggerblogiin

 1. 1. Montako ihmistä blogiasi lukee? Google Analytics Blogger-blogiin
 2. 2. Kirjoitan omaa blogiani, koska minun täytyy tehdä niin. Kirjasto julkaisee blogia, jos blogi auttaa kirjastoa täyttämään tavoitteitaan. Suuri lukijamäärä ei ole kirjaston blogin tavoite, mutta jos blogilla ei ole lukijoita, sen julkaiseminen syö turhaan resursseja kirjaston tavoitteita täyttävältä toiminnalta. Lukijat oikeutavat blogin kirjoittamisen. Luultavasti minä en kirjoittaisi omaa blogianikaan, jos kukaan ei lukisi sitä. Seuraamalla blogin lukijamäärää, oikeutan omaa tekemistäni.
 3. 3. Minä seuraan omia ja kirjaston blogeja Googlen Analyticsillä.
 4. 4. Minä en ymmärrä mitään tuosta koodista. Enkä edes halua. Minä vain käytän sitä.
 5. 5. Kauheaa! Tai ei. Analytics ei osaa laskea menneitä kävijöitä. Jos koodi on laitettu juuri, kävijäluku saa näyttää tältä.
 6. 6. Analyticsin löydät Googletilisi palveluista.
 7. 7. Yhä 0 lukijaa. Onko jotain pielessä? Muuallakin kuin blogissa.
 8. 8. Koodi on kunnossa! 0 lukijaa kertoo epäkiinnostavsta blogista.
 9. 9. Mitä asioita minä seuraan Analyticsillä? Miten julkaisutiheys vaikuttaa lukijamääriin? Miten tekstien pituus vaikuttaa? Kuvien määrä? Kasvava lukijamäärä kannustaa julkaisemaan enemmän ja parempaa. Laskeva lukijamäärä pakottaa miettimään, mitä blogissa pitää muuttaa heti.
 10. 10. Tiedänkö osaavani käyttää Analyticsiä? Voinko luottaa saamiini lukuihin? En. Mutta koska kirjastoni ei edellytä blogeiltaan tietyn suuruista lukijamäärää, lukujen oikeellisuus ei ole tärkeää.
 11. 11. Miksi en esitellyt tässä esityksessä omien ja kirjastoni blogien lukijakäyriä? Olen epärehellinen. Jos pomoni näkisivät, kuinka pieniä lukijamääriä saan aikaiseksi, minut siirrettäisiin toisiin tehtäviin. Tai pois tehtävistä.

×