Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

KotitehtäVä

1,358 views

Published on

Published in: Business, Economy & Finance
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

KotitehtäVä

  1. 1. KOTITEHTÄVÄ: Lue oppikirjan sivulla 103 oleva teksti ”Koti tehdaskaupungissa” ja tee seuraavat tehtävät. 1. Mitä tehtaiden ympärille syntyi? 2. Millainen oli tavallisen työläisperheen asunto? 3. Olivatko asunnot: a) tilavia b) ahtaita c) valoisia 4. Ruoka valmistettiin: a) sähköliedellä b) kaasuliedellä c) puu-uunissa Täydennä puuttuvat sanat. Asunnot ja pihat olivat . Hellahuoneita saattoi yhdessä talossa olla . Talot muodostivat , joissa asui satoja ihmisiä. Ihmiset ostivat ja toreilta tai kaupoista. Kaupunkien kasvu oli . Hygienia oli heikkoa, koska työläisten asuinalueilla ei ollut ja . KOTITEHTÄVÄ: Lue oppikirjan sivulla 103 oleva teksti ”Koti tehdaskaupungissa” ja tee seuraavat tehtävät. 1. Mitä tehtaiden ympärille syntyi? 2. Millainen oli tavallisen työläisperheen asunto? 3. Olivatko asunnot: a) tilavia b) ahtaita c) valoisia 4. Ruoka valmistettiin: a) sähköliedellä b) kaasuliedellä c) puu-uunissa Täydennä puuttuvat sanat. Asunnot ja pihat olivat . Hellahuoneita saattoi yhdessä talossa olla . Talot muodostivat , joissa asui satoja ihmisiä. Ihmiset ostivat ja toreilta tai kaupoista. Kaupunkien kasvu oli . Hygienia oli heikkoa, koska työläisten asuinalueilla ei ollut ja .
  2. 2. KOTITEHTÄVÄ: Lue oppikirjan sivulla 103 oleva teksti ”Koti tehdaskaupungissa” ja tee seuraavat tehtävät. 1. Mitä tehtaiden ympärille syntyi? Kokonaisia kaupunkeja. 2. Millainen oli tavallisen työläisperheen asunto? Asunto missä oli yksihellahuone. 3. Olivatko asunnot: a) tilavia b) ahtaita c) valoisia 4. Ruoka valmistettiin: a) sähköliedellä b) kaasuliedellä c) puu-uunissa Täydennä puuttuvat sanat. Asunnot ja pihat olivat ahtaita . Hellahuoneita saattoi yhdessä talossa olla parikymmentä. Talot muodostivat puukortteleita , joissa asui satoja ihmisiä. Ihmiset ostivat elintarvikkeet ja vaatteet toreilta tai kaupoista. Kaupunkien kasvu oli hallitsematonta . Hygienia oli heikkoa, koska työläisten asuinalueilla ei ollut vesijohtoja ja viemäreitä .

×