Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Cum Instalezi Apache si MySQL pe Raspberry PI
Raspberry PI este suficient de puternic pentru a rula un server
web. Acest t...
APACHE1. Din motive de securitate, daca nu vrei ca altcineva
sa iti acceseze serverul fraudulos, ar fi util sa schimbi par...
APACHE4. Creaza un grup pentru Apache.
sudo groupadd www-data
APACHE5. Modifica permisiunea userului la grup:
sudo usermod...
Trecem acum la instalarea PHP.
PHP1. Revino inapoi in /home si instaleaza php5 impreuna cu
pachetul libapache2
cd /
sudo a...
PHP3. Verifica daca PHP5 functioneaza. Schimba directorul
curent si creeaza un fisier denumit phpinfo.php
cd /var/www
sudo...
MySQL1. Urmatorul pas este instalarea MySQL.
sudo apt-get install mysql-server mysql-client php5-mysql
MySQL2. Ti se va ce...
MySQL5. Ti se cere apoi sa selectezi fie apache2 sau
lighttpd. Vei alege apache2:
Urmeaza sa bifezi YES si o baza de date ...
Instalarea s-a facut cu succes.
MySQL6. Modifica fisierul de configurare php.ini.
sudo nano /etc/php5/apache2/php.ini
Adau...
In acest moment, daca deschizi browser-ul, tastezi IP-ul urmat
de /phpmyadmin, vei obtine ceva similar cu ceea ce este in
...
In acest punct ai un sistem complet functional Apache / PHP /
Mysql. Daca vrei insa sa instalezi wordpress, joomla, forum ...
Adauga pe ultima linie a fisierului:
force_dot_files=YES
Salveaza fisierul cu CTRL X, Y si Enter.
FTP-4. Restarteaza servi...
Te vei conecta la Raspberry. La host tasteaza IP-ul, la
username:pi si parola pe care ai setat-o la inceputul tutorialului...
Vei obtine ceva similar cu imaginea de mai jos:
Sunt vizibile fisierele de pe Raspberry, cele din /home/pi. Poti
naviga in...
Cum instaleziapachesimysql peraspberrypi
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

0

Share

Download to read offline

Cum instaleziapachesimysql peraspberrypi

Download to read offline

 • Be the first to like this

Cum instaleziapachesimysql peraspberrypi

 1. 1. Cum Instalezi Apache si MySQL pe Raspberry PI Raspberry PI este suficient de puternic pentru a rula un server web. Acest tutorial va acoperi toti pasii necesari crearii unui server web cu PHP si MySql. Inainte de a intra in detalii, asigura-te ca minicalculatorul Raspberry PI este alimentat, booteaza Raspbian "wheezy", este conectat la reteaua de internet, are un IP, si poate fi accesat prin SSH de la un alt calculator. Pe acel calculator de la care vei lucra, poti folosi clientul Putty daca vrei sa te conectezi prin SSH. Adresa de IP a minicalculatorului o poti lua din setarile routerului. In imagine apare tabela clientilor DHCP activi, exista un singur dispozitiv conectat, acela este Raspberry. Pe calculatorul de la care vei lucra, in fereastra Putty, tasteaza IP-ul si portul 22, Open. Clientul iti va cere datele de autentificare. Foloseste username: pi si parola: raspberry.
 2. 2. APACHE1. Din motive de securitate, daca nu vrei ca altcineva sa iti acceseze serverul fraudulos, ar fi util sa schimbi parola de acces. Intai trebuie sa schimbi utilizatorul in root si sa schimbi parola pentru pi. sudo -i passwd pi APACHE2. Restarteaza Raspberry PI ca sa te loghezi cu noua parola. reboot APACHE3. Ruleaza un update al repository-urilor : sudo apt-get update Apache2 are nevoie de un user si un grup, altfel nu va porni.
 3. 3. APACHE4. Creaza un grup pentru Apache. sudo groupadd www-data APACHE5. Modifica permisiunea userului la grup: sudo usermod -a -G www-data www-data APACHE6. Instaleaza Apache2: sudo apt-get install apache2 APACHE7. Testeaza daca Apache2 functioneaza. Tasteaza in browser IP-ul minicalculatorului. Ar trebui sa-ti vezi ca mai jos: Daca serverul nu raspunde, ar putea fi din cauza ca firewall-ul te blocheaza si trebuie sa modifici permisiunile din router. Pagina "It works!" este stocata in /var/www. Daca vrei sa o modifici poti sa faci acest lucru folosind editorul nano : cd /var/www sudo nano index.html
 4. 4. Trecem acum la instalarea PHP. PHP1. Revino inapoi in /home si instaleaza php5 impreuna cu pachetul libapache2 cd / sudo apt-get install php5 sudo apt-get install libapache2-mod-php5 PHP2. Restarteaza Raspberry PI: sudo reboot
 5. 5. PHP3. Verifica daca PHP5 functioneaza. Schimba directorul curent si creeaza un fisier denumit phpinfo.php cd /var/www sudo nano phpinfo.php PHP4. Foloseste un cod PHP de test : <?php phpinfo(); ?> PHP5. Salveaza fisierul apasand CTRL X, Y si Enter. Deschide browser-ul si tasteaza IP-ul urmat de /phpinfo.php si vei obtine o pagina similara cu cea de mai jos:
 6. 6. MySQL1. Urmatorul pas este instalarea MySQL. sudo apt-get install mysql-server mysql-client php5-mysql MySQL2. Ti se va cere o parola. Completeaza parola, OK, completeaz-o din nou si OK. Aceasta parola va fi ceruta de catre phpmyadmin. MySQL3. Testeaza daca baza de date s-a instalat cu succes: mysql PhpMyAdmin este o unealta open source scrisa in PHP si iti permite sa administrezi MySql prin intermediul unui browser web. Poti crea, modifica sau sterge bazele de date, tabelele, randurile sau coloanele. Poti administra userii si permisiunile acestora sau poti executa cereri sql. MySQL4. Pentru a-l instala, tasteaza : sudo apt-get install libapache2-mod-auth-mysql php5-mysql phpmyadmin Te va anunta ca php5-mysql este deja instalat si ca este cea mai noua versiune, pentru ca l-am instalat anterior cu baza de date.
 7. 7. MySQL5. Ti se cere apoi sa selectezi fie apache2 sau lighttpd. Vei alege apache2: Urmeaza sa bifezi YES si o baza de date va fi configurata automat pentru phpmyadmin. Introdu apoi parola pe care ai setat-o cand ai instalat mysql. Ti se cere apoi sa introduci o parola pentru phpmyadmin si trebuie sa o confirmi a doua oara (cea cu care te vei loga in browser).
 8. 8. Instalarea s-a facut cu succes. MySQL6. Modifica fisierul de configurare php.ini. sudo nano /etc/php5/apache2/php.ini Adauga undeva in fisier: extension=mysql.so MySQL7. Salveaza cu CTRL X, Y, Enter si verifica daca poti accesa phpmyadmin in browser: adresa IP/phpmyadmin . MySQL8. Daca primesti o eroare o poti rezolva astfel : sudo ln -s /etc/phpmyadmin/apache.conf /etc/apache2/conf.d/phpmyadmin.conf sudo /etc/init.d/apache2 reload
 9. 9. In acest moment, daca deschizi browser-ul, tastezi IP-ul urmat de /phpmyadmin, vei obtine ceva similar cu ceea ce este in imaginea de mai jos: MySQL9. Te loghezi cu root si parola aleasa in pasul anterior si vei obtine interfata de control:
 10. 10. In acest punct ai un sistem complet functional Apache / PHP / Mysql. Daca vrei insa sa instalezi wordpress, joomla, forum sau vrei sa ai acces la sistemul de fisiere de pe server server de la distanta, inseamna ca ai nevoie de un server ftp. Am ales vsftp, este simplu si usor de instalat. FTP-1. Tasteaza: sudo chown -R pi /var/www FTP-2. Implicit /var/www este desemnat doar pentru userul root asa ca trebuie sa schimbi permisiunea si pentru userul pi. sudo apt-get install vsftpd FTP-3. Modifica fisierul de configurare al serverului ftp: sudo nano /etc/vsftpd.conf Cauta urmatoarele linii si schimba-le in: anonymous_enable=YES schimba in anonymous_enable=NO #local_enable=YES schimba in local_enable=YES #write_enable=YES schimba in write_enable=YES
 11. 11. Adauga pe ultima linie a fisierului: force_dot_files=YES Salveaza fisierul cu CTRL X, Y si Enter. FTP-4. Restarteaza serviciul vsftpd. sudo service vsftpd restart Acum daca serverul FTP este instalat, urmeaza sa instalezi clientul FTP. Sugerez sa folosesti Filezilla. Descarca-l, instaleaza-l si executa-l. Ultima versiune de la aceasta data arata ca mai jos:
 12. 12. Te vei conecta la Raspberry. La host tasteaza IP-ul, la username:pi si parola pe care ai setat-o la inceputul tutorialului si portul va fi 21. Apasa Quickconnect.
 13. 13. Vei obtine ceva similar cu imaginea de mai jos: Sunt vizibile fisierele de pe Raspberry, cele din /home/pi. Poti naviga in folder /var/www pentru a edita fisierele php de pe serverul tau.

Views

Total views

254

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

1

Actions

Downloads

7

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×