5. interviu -VariantaFinala

796 views

Published on

Mă aflu într-un interviu de angajare. Îți voi da câteva sfaturi ca să te înfrunţi cu interviurile tale cu garanţie de succes. Amintește-ți să nu lași nici un detaliu la voia intâmplării: prima impresie este aceea care contează.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
796
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
29
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

5. interviu -VariantaFinala

 1. 1. Ghidul angajării
 2. 2. Ghidul angajării Salut!Bună ziua! Mă aflu într-un interviu de angajare. Îți voi da câteva sfaturi ca să teînfrunți cu interviurile tale cu garanție de succes. Amintește-ți să nu lași nici undetaliu la voia intâmplării: prima impresie este aceea care contează.
 3. 3. Ghidul angajăriiVom vedea OBIECTIVELE interviului, TIPOLOGII de intreviuri și cum trebuie SĂ NEPREPARĂM pentru el.
 4. 4. Ghidul angajăriiOBIECTIVE: Pentru personalul ce ia interviul, scopul acestuia este de a afla dacă eștipersoana adecvată sau potrivită pentru locul de muncă, a afla dacă ȘTII, POȚI şi VREIsă ocupi această poziție şi să prezică performanța ta în ea.
 5. 5. Ghidul angajăriiTIPOLOGIE: : principalele tipuri de interviuri sunt INDIVIDUAL şi COLECTIV.
 6. 6. Ghidul angajăriiINTERVIUL INDIVIDUAL extinde datele cu privire la curriculum şi poate întrevedeinformații despre aspectele şi calitățile personale ale candidatului. O poate conduceun intervievator (este cel mai frecvent) sau poate fi efectuată de către un grup depersoane (interviu în panou sau tribunal).
 7. 7. Ghidul angajăriiINTERVIUL INDIVIDUAL poate lua diverse forme: ce de PRESELECTARE obișnuiește afi un interviu scurt, se folosește când există mulți candidați şi este necesar să sefacă o selectare puternică.
 8. 8. Ghidul angajăriiINTERVIUL ÎN PROFUNZIME este un interviu amplu în care se ating multe aspecte,multe dintre ele personale.
 9. 9. Ghidul angajăriiINTERVIUL DE TIP STRES, ȘOC sau TENSIUNE vrea să probeze candidatul pentrua vedea cum acționează în fața a situații în special tensionate, observând aspecteale încrederii în sine, discreție, etc.
 10. 10. Ghidul angajăriiAcum vom vedea cum trebuie să acționăm într-un interviu personal. De obicei,întrebările într-un interviu sunt deschise. Acest lucru înseamnă că se aşteaptă dinpartea candidatului un răspuns motivat, nu doar un simplu da sau nu.
 11. 11. Ghidul angajării AUTOANALIZĂ PROIECT PROFESIONAL CURRICULUMÎnainte de toate, treci din nou prin AUTOANALIZA ta, PROIECTUL tău PROFESIONALși CV-ul tău. Te va ajuta să-ți expui și să-ți aperi calitățile, aptitudinile și cunoștințelerelaționate cu locul de muncă.
 12. 12. Ghidul angajăriiNu da senzația de a cerşi locul de muncă, în schimb caută să facă clar interesul tăupentru el.
 13. 13. Ghidul angajăriiFolosește un ton agradabil, nici jos, nici înalt.
 14. 14. Ghidul angajăriiLasă persoana care îți ia interviul să ia inițiativa conversației, chiar dacă tu eşti celcare vorbește mai mult.
 15. 15. Ghidul angajării ETC.Se ştie că aceste lucruri nu sunt suficiente... însă nu de aceea sunt mai puțin importante ...Nu utiliza expresii tranșante, nu părea dogmatic nici nu răspunde agresiv, sosește la timp lainterviu, ai grijă de aspectul personal în funcție de poziția solicitată, evită caracteristici careatrag atenția sau excesive (ornamente, parfumuri, haine, ...).
 16. 16. Ghidul angajării CV Identificare personală Diplome ReferențeParticipa la interviu cu documentele necesare (CV-ul, cartea de identitate, diplome,referințe) şi ştiind în orice moment unde este fiecare lucru.
 17. 17. Ghidul angajăriiInterviul COLECTIV sau DE GRUP se face de obicei prin asignarea către grup a uneisarcini sau un subiect despre care participanții vor discuta posteriormente,cu necesitatea de a ajunge la finalul timpului la o poziție de comun acord.
 18. 18. Ghidul angajării CAPACITATEA DE LUCRU ÎN ECHIPĂ INIȚIATIVĂ RESISTENȚA LA OBOSEALĂ SIGURANȚĂ CAPACITATE DE COMUNICARE CAPACITATE DE PERSUASIUNE CONDUCERE CAPACITATE DE ATENȚIE CAPACITATE DE ASCULTAREÎn INTERVIUL COLECTIV se evaluază: capacitatea de muncă în echipă, inițiativa,rezistența la oboseală, siguranța, abilități de comunicare, capacitatea depersuasiune şi de conducere, capacitatea de a asculta şi de atenție.
 19. 19. Ghidul angajăriiPentru a te pregăti bine pentru interviu apelează la Autoanaliză și la propriul ProiectProfesional, acele date despre tine însuți sunt cele pe care intervievatorul va încercasă le afle. Practica autoanalizei îți va permite să fie mai încrezător la interviu. Dacă aiștiut să detectezi dinainte punctele tale forte şi punctele slabe, vei putea trece maiușor de acest pas.
 20. 20. Ghidul angajării Obiectiv Profesional Ce ești capabil de a face și cu ce poți contribui pentru companieSă îți fie clare: obiectivul profesional pe termen scurt şi mediu, calitățile,aptitudinile şi cunoştințele legate de acest post, şi cu ce ce poți contribuipentru companie.
 21. 21. Ghidul angajăriiInterviul cere, de asemenea, să conoști compania care oferă locul de muncă,tipul de activitate ce desfășoară, mărimea ei şi orice alte informații care pot fi utile.
 22. 22. Ghidul angajăriiCa întotdeauna, există mai multe ÎNTREBĂRI pe care trebuie sa ți le pui inainte deinterviu, cum ar fi: Care sunt deile tale pentru a aspira la această poziție ținând contde aptitudini şi cunoştințe? Ce mă distinge de alții? De ce mă interesează aceastăcompanie? Ce pot aduce companiei în termeni de calificare şi ingeniozitate?

×