4. scrisoare de intentie VariantaFinala

3,004 views

Published on

despre scrisoarea de intenție. Ceva foarte important ce va aduce  personalitate CV-ului tău.

Published in: Education
0 Comments
3 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
3,004
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
34
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
3
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

4. scrisoare de intentie VariantaFinala

 1. 1. Ghidul angajării
 2. 2. Ghidul angajării Salut!Am să iți vorbesc despre scrisoarea de intenție. Ceva foarte important ce va aducepersonalitate CV-ului tău.
 3. 3. Ghidul angajării SCRISOAREA DE INTENŢIE • Cum se redactează? • Ce trebuie să includă? • La ce folosește? • TipuriVom trata o serie de aspecte de bază: la ce folosește scrisoarea de intenție,recomandări pentru redactarea ei, conținut care ar trebui să fie inclus şi diferiteletipuri existente.
 4. 4. Ghidul angajăriiScrisoarea de intenție este prima sursă de informații pe care o va avea companiadespre tine. Este ceea ce va citi prima dată persoana care face selcția, deci trebuiesă-i atragă atenția şi să-i stârnească interesul către cele mai importante aspecteale CV-ului tău.
 5. 5. Ghidul angajăriiTrebuie să o trimiți cu CV-ul, exceptând cazul când se predă în mână, așa încât nutrebuie să repeți conținutul acestuia.
 6. 6. Ghidul angajării Scrisoare de intenţie
 7. 7. Ghidul angajăriiEste esențial să fie originală, să ai grijă atât de conținut ca și de formă și să fieadaptată la compania și poziția la care optezi.
 8. 8. Ghidul angajăriiScrisoarea trebuie să fie originală. Nu copia modelele care apar în ghidurilede căutare de locuri de muncă sau de pe Internet. Scopul lor este de servi dreptmodel, de a-ți oferi idei, însă trebuie să o personalizezi.
 9. 9. Ghidul angajăriiPersoana care va face selecția va valora faptul că ai dedicat timp înainte de arăspunde a la ofertă și că te potrivești cerințelor companiei.
 10. 10. Ghidul angajăriiÎnainte de a o redacta încearcă să aduni informații despre compania la care tedirijezi și despre postul la care vrei să optezi. Tipul de anunț al ofertei, sursa depublicare, pagina web a companiei, etc., îți vor oferi indicii valoroase despre“cultura” companiei.
 11. 11. Ghidul angajării Scrisoare de intenţie
 12. 12. Ghidul angajăriiConținutul ar trebui să fie structurat în următoarele secțiuni:
 13. 13. Ghidul angajăriiDETALII EXPEDITOR: sunt datele tale. Cu cât sunt mai complete, cu atât va fi maiușor să te localizeze. Nu uita să incluzi numele, adresa completă, numărul detelefon, e-mail.
 14. 14. Ghidul angajăriiDATA ŞI LOCUL: asigură-te că data trimiterii scrisorii coincide cu ziua în care o scrii şisă nu întârzii în a răspunde la ofertele care te interesează, pentrucă termenele pentru primirea de CV-uri pot fi scurte.
 15. 15. Ghidul angajăriiÎn realitate, multe companii care oferă locuri de muncă își ascund datele. Deasemenea, este comun ca selecția personalului să fie efectuată de o companiespecializată, aşa că trebuie îți fie foarte clar cărei companii trebuie să teadresezi (cea care selectează sau cea care contractează).
 16. 16. Ghidul angajăriiDATELE COMPANIEI: dacă ai o persoană de contact, include aici numele său,departamentul și funcția pe care o ocupă. Apoi, scrie numele și adresa companiei.
 17. 17. Ghidul angajăriiSUBIECT: Dacă optezi pentru un post specific, include-l în subiect.
 18. 18. Ghidul angajăriiSALUTUL INIȚIAL: Dacă ai o persoană de contact, salutul trebuie să fie personalizat,dacă nu, va fi generic. Dacă aplici în mod automat, adresează-te şefuluidepartamentului de resurse umane. În orice caz, salutul trebuie să fie corect şisimplu.
 19. 19. Ghidul angajăriiMOTIVUL: aici lași clar care este motivul pentru care te dirijezi companiei și vei citasursa de informație și data la la care ai văzut oferta de muncă. Dacă trimițiscrisoarea din inițiativă proprie vei necesita motivele pentru care ești interesat deaceastă organizație.
 20. 20. Ghidul angajăriiPOTRIVIRE PENTRU POZIȚIE: în această parte a scrisorii va menționa postul la carevrei să optezi și care sunt punctele tale forte în legătură cu acest loc de muncă înconcret (experiență, instruire, etc).
 21. 21. Ghidul angajăriiAplică doar la un loc de muncă, nu te subestima sau plânge (expune doar aspectelepozitive ale carierei tale) şi păstrează un ton de redactare profesional. În cazul încare oferta specifică o referință pentru locul de muncă, include-o aici.
 22. 22. Ghidul angajăriiOBIECTIV: Deși pare evident, trebuie să detaliezi care este obiectivul scrisorii.Menționează aici faptul că ai atașat CV-ul.
 23. 23. Ghidul angajăriiÎNCHEIERE: la fel ca și salutul, va fi corectă și simplă.
 24. 24. Ghidul angajăriiSEMNĂTURA: este tot ceea ce poate fi sub încheiere, amintește-ți că nu existăpostdata. Include numele și semnătura ta (dacă este vorba de o scrisoare pe hârtie).
 25. 25. Ghidul angajăriiUnele recomandări despre prezentare: redacteaz-o la calculator, cu excepția cazuluiîn care se solicită în mod expres scrisă de mână. În acest caz, ai mare grijă lacaligrafie, unele companii studiază caracteristicile grafologice ale candidaților.
 26. 26. Ghidul angajării Scrisoare de intenţieUtilizează hârtie de dimensiuni standard. Lasă margini largi şi separă generosparagrafele.
 27. 27. Ghidul angajăriiLungimea maximă ar trebui să fie o pagină. Redacteaz-o folosind fraze scurte,directe si simple.
 28. 28. Ghidul angajăriiAmintește-ți să folosești corectorul ortografic și probează caractere aldine saucursive pentru a evidenția şi facilita citirea.
 29. 29. Ghidul angajăriiÎntotdeauna trimite originalul semnat.
 30. 30. Ghidul angajării Scrisoare de intenţie Scrisoare de intenţie Scrisoare de intenţie Scrisoare de intenţie
 31. 31. Ghidul angajării Răspuns Candidatură Actualizare la ofertă de loc spontană de CV de muncă Pentru o Mulțumiri companie de lucru temporarScrisoarea de intentie trebuie să se potrivească circumstanțelor. In functie denevoile tale, vei alege modelul cel mai adecvat.
 32. 32. Ghidul angajării Răspuns Candidatură Actualizare la ofertă de loc spontană de CV de muncă Pentru o Mulțumiri companie de lucru temporarScrisoare ca răspuns la o ofertă de loc de muncă: punctele cheie sunt întotdeaunasă citezi data şi sursa de informare. Indică la ce post din cele ofertate vrei săoptezi. Justifică oportunitatea profilului tău la poziția ofertată. Declară intenția de aparticipa la procesul de selecție.
 33. 33. Ghidul angajării Răspuns Candidatură Actualizare la ofertă de loc spontană de CV de muncă Pentru o Mulțumiri companie de lucru temporarScrisoare pentru o candidatură spontană: este aceea pe care trebuie să o folosimpentru ne adresa unei companii în cazul în care nu ştim dacă au un post vacantpotrivit pentru profilul nostru.
 34. 34. Ghidul angajării Răspuns Candidatură Actualizare la ofertă de loc spontană de CV de muncă Pentru o Mulțumiri companie de lucru temporarScrisoare pentru actualizare de CV: serveşte pentru a informa potentialul angajatordespre o actualizare a datelor noastre de pregătire sau de experiență de muncă.
 35. 35. Ghidul angajării Răspuns Candidatură Actualizare la ofertă de loc spontană de CV de muncă Pentru o Mulțumiri companie de lucru temporarÎn acest caz, punctele-cheie sunt: nu uita că au deja CV-ul tau. Menționează noiledate (educație,experiență, etc). Amintește-le potrivirea noului tău profil lacompanie. Solicită un nou interviu.
 36. 36. Ghidul angajării Răspuns Candidatură Actualizare la ofertă de loc spontană de CV de muncă Pentru o Mulțumiri companie de lucru temporarScrisoarea de mulțumire: este ceea ce folosim atunci cand ne comunică faptul că am trecutde prima etapa de selecție. Punctele sale cheie sunt: Demonstreaza curtoazie şi interes(amintește-ți că oferă un avantaj în fața altor candidați). Subliniază aspectele pozitive care te-au interesat la persoana care ți-a luat interviul. Mulțumește-i pentru atenția acordată sauamintește despre ce candidatură te referi.
 37. 37. Ghidul angajării Răspuns Candidatură Actualizare la ofertă de loc spontană de CV de muncă Pentru o Mulțumiri companie de lucru temporarScrisoare către o companie de muncă temporară: Înainte de a o redacta colecteazăinformații privind sectoarele şi posturile cu care lucrează. Adresează-teresponsabilului de recrutare. Menționează pozițiile în care ai lucrat. Solicită uninterviu personal.
 38. 38. Ghidul angajării Noroc!Eu deja am scrisoarea mea. Și tu?La revedere!

×