Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

2. teste de selectie - VariantaFinala

1,103 views

Published on

Published in: Education
 • Login to see the comments

2. teste de selectie - VariantaFinala

 1. 1. Ghidul angajării
 2. 2. Ghidul angajării Salut!
 3. 3. Ghidul angajării Teste de selecțieFac proba de selecție pentru un loc de muncă. Aceste probe nu sunt ceruteîntotdeauna, însă pentru orice eventualitate este recomendabil sa te pregăteștipentru ele.
 4. 4. Ghidul angajării A B CExistă 3 tipuri de teste...
 5. 5. Ghidul angajării A B CTest de: A) personalitate, B) psihometric și C) teste profesionale.
 6. 6. Ghidul angajăriiTestele de personalitate încearcă să reconoască caracteristici ale dispoziției, alecaracterului.
 7. 7. Ghidul angajăriiRăspunsurile nu sunt nici bune, nici rele, pur și simplu reflectă modul în caregândim sau acționăm în anumite situații.
 8. 8. Ghidul angajăriiDe aceea, unica recomandare este de a răspunde cu sinceritate, trebuie să iei înconsiderare că se includ întrebări care vizează obținerea gradului de sinceritate.
 9. 9. Ghidul angajăriiUneori va trebui să te poziționezi cu privire la afirmațiile ce îți vor fi prezentate, deexemplu: "Sunt calm în cea mai mare parte a timpului," la care va trebui să indicigradul de conformitate.
 10. 10. Ghidul angajăriiAlteori trebuie să răspundem între adevărat sau fals, da sau nu ... Ai tendința dea termina frazele altor persoane? Întotdeauna te miști, mergi sau mănânci repede?În timp ce te bucuri de o pauză, continui să te gândești la problemele tale de lalocul de muncă sau de acasă?
 11. 11. Ghidul angajării Abilitatea de a rezolva problemele Fluența și raționamentul Raționamientul mental Abilitatea abstract numerică Resistența la oboseală Competențe administrative Inteligență generalăTestele psihometrice se folosesc pentru evaluarea competențelor sau abilitatilor,cum ar fi inteligența generală, raționamentul abstract, fluenta sau raționamentulverbal, abilitatea numerică sau de a rezolva probleme mecanice şi spațiale,rezistența la oboseală, etc.
 12. 12. Ghidul angajăriiTestele profesionale evaluează cunoştințele şi nivelul de calificare referitoare larespectivul post. Pot fi realizate prin chestionare tehnice, exerciții de simulare, etc.
 13. 13. Ghidul angajăriiUnele sfaturi…
 14. 14. Ghidul angajăriiÎn primul rând, odihnă şi relaxare. Trebui să fii alert, dar fără anxietate.
 15. 15. Ghidul angajăriiCitește foarte bine și ascultă cu atenție instrucțiunile până când sunteți sigur sausigură ca le-ai înțeles.
 16. 16. Ghidul angajăriiEvită gândurile negative în fața sarcinii ce o ai înainte.
 17. 17. Ghidul angajăriiŞi, în sfârşit, răspunde întâi la întrebările de care ești sigur şi întoarce-te la sfârşitasupra celor despre care ai dubii.
 18. 18. Ghidul angajării Noroc!Noroc!

×