Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Power point antàrtida

748 views

Published on

Published in: Technology
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Power point antàrtida

  1. 1. L'ANTÀRTIDA
  2. 2. ÍNDEX GEOGRAFÍA CLIMA O TEMPERATURA FLORA FAUNA TRANSPORT RECERCA
  3. 3. GEOGRAFIA L'Antàrtida es el continent més austral de la Terra, on s'ubica el Pol Sud. Es troba a l'hemisferi sud, i està envoltat de l'oceà antàrtic. Amb 14,o milions de Km quadrats, està considerat el sisè continent de la Terra que sota l'espessa capa de gel hi ha terra ferma. Al voltant de 98% de la superfície de l'Antàrtida està coberta per gel, com a mínim, una mitjana de 1,6 Km de gruix.
  4. 4. CLIMA O TEMPERATURA A l'Antàrtida és el continent més fresc, sec i ventós del Planeta Terra. També és el que està més elevat del món sobre el nivell mig del mar amb una alçada de 2.000 metres. L'Antàrtida és considera un desert amb precipitacions anuals de només 200 mm al llarg de la costa i molt més baixes. A l'Antàrtida hi ha una temperatura de -17 graus centígrads, i la més baixa es va observar a l'estació russa Vostok el 21 de Juliol de 1983, a 89,2% sota cero, la temperatura més baixa registrada a la superfície del Planeta Terra.
  5. 5. FLORA O VEGETACIÓ A l'Antàrtida, a causa del fred tan extrem de l'Antàrtida, existeix poca vegetació, i la que existeix és de formes molt senzilles com la molsa, els líquens i les algues. Només existeixen dues espècies de plantes vasculars amb flors, i es troben tan sols a la península antàrtica, i s'anomenen de la següent manera: - Deschampsia antarctica - Colobanthus quitensi
  6. 6. FAUNA Entre les formes de vida invertebrades, hi ha àcars, nematodes, polls, rotífers, tardígrads, krill antàrtic i col·lèmbols. El mosquit no volador Belgica antarctica, només mesura entre 6 i 12 mm, és el més gran dels animals genuïnament terrestres a l'Antàrtida. A l'Abril de 2009, es va anunciar el descobriment d'un ecosistema subglacial d'extremòfils que sobreviuen sense oxigen a Blood Falls.
  7. 7. TRANSPORT El transport al continent s’ha transformat des dels exploradors que creuaven a peu remotes àrees aïllades de l'Antàrtida fins a millors sol·lucions mitjançant tecnologies que permeten un transport més eficaç i més ràpid per terra i predominantment per avió i mar. Ara està prohibit l'us dels gossos per que els portin amb trineu seguint el criteri de que els gossos són una espècie aliena de l'Antàrtida.
  8. 8. RECERCA Cada any, els científics de 27 nacions diferents dirigeixen experiments no reproduïble en cap altre lloc al món. Durant l'estiu més de 4.000 científics operen les bases d’investigació; aquest nombre disminueix a gairebé 1.000 a l’hivern.[5] L’estació McMurdo és capaç d'allotjar més que 1.000 científics, visitants, i turistes. Els investigadors inclouen biòlegs, geòlegs, oceanografos, físics, astrònoms, glaciòlogs, i meteoròlogs. Cada un dels investigadors estudien diferents coses.

×