Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Gastfrihet - att bereda plats för den andre

1,656 views

Published on

Gud är radikalt välkomnande och generös mot oss och vi är kallade att reflektera Guds natur i världen. Då måste vi först välkomna Gud in i våra liv. Begreppet gästfrihet sammanfattar Bibelns budskap. Min installationspredikan i Hestra Missionsförsamling, 2018.

Ljudfilen: http://www.sondaghelaveckan.se/?m=23748

Published in: Spiritual
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Gastfrihet - att bereda plats för den andre

  1. 1. GÄSTFRIHET Att bereda plats för den andre
  2. 2. EN HJÄRTESAK Ge rum åt mig i era hjärtan! Jag har inte gjort orätt mot någon, inte skadat någon, inte utnyttjat någon. Detta säger jag inte för att döma er – jag har redan sagt att ni finns i mitt hjärta för att dö och leva tillsammans med mig. (2 Kor 7:2-3)
  3. 3. GUD ÄR GÄSTFRI I SKAPELSEN Sedan skall kungen säga till dem som står till höger: ’Kom, ni som har fått min faders välsignelse, och överta det rike som har väntat er sedan världens skapelse. (Matt 25:34)
  4. 4. VI SKA LIKNA GUD Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös [främling – ξένος (xénos)] och ni tog hand om mig, jag var naken och ni gav mig kläder, jag var sjuk och ni såg till mig, jag satt i fängelse och ni besökte mig.’ (Matt 25:35f)
  5. 5. VÅR OGÄSTVÄNLIGHET MOT GUD Det sanna ljuset, som ger alla människor ljus, skulle komma in i världen. Han var i världen, och världen hade blivit till genom honom, men världen kände honom inte. Han kom till det som var hans, och hans egna tog inte emot honom. (Joh 1:9ff)
  6. 6. FORTSÄTTNINGEN Men åt dem som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt alla som tror på hans namn, som har blivit födda inte av blod, inte av kroppens vilja, inte av någon mans vilja, utan av Gud. (Joh 1:12)
  7. 7. FÖRVANDLAT LIV 1Håll broderskärleken levande. 2Kom ihåg att visa gästfrihet, ty det har hänt att de som gjort det har haft änglar till gäster utan att veta om det. 3Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni var fångar med dem. Tänk på dem som blir misshandlade, som om det gällde er egen kropp. (Heb 13:1-3)

×