Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La sang

2,428 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La sang

 1. 1. * La sang que circula per l’interior dels vasos sanguinis és un teixit format per un líquid anomenat plasma i per tres tipus de cèl·lules: Els glòbuls vermells, els globuls blancs i les plaquetes. *Que es la sang?
 2. 2. * La sang conté:* PLASMA: Recull els nutrients que es filtren a través de les parets de l’intestí prim i els reparteix a les cèl·lules del cos. També recull les substàncies de rebuig de les cèl·lules i les porta als ronyons perquè siguin expulsades fora del cos,.* GLÒBULS VERMELLS: Donen el color vermellós a la sang. Agafen l’oxigen dels alvèols pulmonars i el reparteixen per les cèl·lules de tot l’organisme.També recullen el diòxid de carboni que generen les cèl·lules i el porten als pulmons perquè sigui expulsat per la respiració.* GLÒBULS BLANC: Són cèl·lules més grosses que els glòbuls vermells, arrodonides i sense color. Combaten els mocroorganismes productors de malalties que infecten el cos.* PLAQUETES: Són fragments de cèl·lules que s’encarreguen de la coagulació de la sang. Quan ens fem un tall les plaquetes tapen la ferida perquè deixi de sagnar; és la costra.* alejandro *Que conté la sang?
 3. 3. * La sang circula per l’interior dels vasos sanguinis.Formen una xarxa ramificada de tubs cada vegada més estrets que arriben a qualsevol part del cos. Hi ha tres tipus de vasos sanguinis: Artèries, Capil·lars i Venes.* oscar *Per on circula la sang?
 4. 4. * La sang està formada per un líquid anomenat plasma, en el qual trobem tres tipus de cèl·lules principalment: glòbuls vermells, glòbuls blancs i plaquetes. Allò que dóna el color vermell a la sang és l’hemoglobina, una proteïna rica en ferro, que es troba dins els glòbuls vermells i serveix per transportar l’oxigen pel nostre cos. Per això el ferro és tan important en la dieta. La manca de ferro, i, per tant, d’hemoglobina, provoca anèmia, debilitat i pal·lidesa.* L’hemoglobina és més vermella quan porta oxigen (aleshores s’anomena oxihemoglobina). Per això, la sang que corre per les artèries, que va del cor als teixits, és d’un color molt més viu que la sang que circula per les venes, que torna dels teixits al cor sense oxigen.* irene *Perque la sang es vermella?
 5. 5. * També patim malalties a la nostra sang. Una de les més comunes és l’anèmia, deguda a la manca d’hemoglobina, que ens provoca cansament i dificultat per a respirar. Hi ha també trastorns de la coagulació ja sigui per excés (trombosi), o per dèficit (hemofília). L’hemofília és una malaltia hereditària que afecta principalment els homes i sol ser deguda a una alteració genètica. La sang dels hemofílics té dificultats per coagular-se, cosa que pot provocar hemorràgies internes.* La leucèmia és un càncer de cèl·lules sanguínies que es caracteritza per un augment de glòbuls blancs a la sang, però en un estat immadur, i que per tant no poden realitzar la seva funció de protecció davant les infeccions.* lluis *Malalties de la sang
 6. 6. * El colesterol és una substància tova i cerosa que està present en totes les parts del cos, com ara el sistema nerviós, la pell, els músculs, el fetge, els intestins i el cor. És produït pel cos i també sobté dels productes animals de la dieta. El colesterol selabora al fetge i és necessari per a les funcions normals del cos com la producció dhormones, àcid biliar, i vitamina D. Lexcés de colesterol a la sang contribueix a laterosclerosi i, com a conseqüència, a la malaltia cardíaca. El risc de patir de malaltia cardíaca o aterosclerosi augmenta proporcionalment a laugment del nivell de colesterol a la sang. *Una de les enfermetats: Colesterol
 7. 7. *La sang recorre el nostre cos a velocitats molt diferents. En un minut, recorre el nostre cos més duna vegada. Si estem asseguts ho fa menys vegades i a menor velocitat. Quan correm, la sang circula també més ràpidament i pot arribar a recórrer el nostre cos unes cinc vegades en un minut. *Quant de temps tarda la sang en recorre el cos?
 8. 8. *Sopa de lletres
 9. 9. *Que es cada cosa?
 10. 10. * Fet per: * Irene * Lluís * Oscar * Alejandro * MªJesús* Per vosaltres * ♥☺♥

×