Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Aparell excretor

1,945 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Aparell excretor

 1. 1.  Avui, nosaltres us parlarem de l’aparell excretor. Els òrgans, les parts, curiositats, enllaços per visitar, videos, etc... Albert
 2. 2.  Laparell excretor, també anomenat aparell urinari, sencarrega de filtrar la sang: recull les substàncies residuals que transporta la sang juntament amb una mica daigua, i expulsa aquestes substàncies del cos en forma dorina. Està format pels ronyons i les vies urinàries.
 3. 3. Les principals parts de l’aparell excretorés: Ronyons, urèters, bufeta d’orina i l’uretra.1. Aparell urinari humà: 2. Ronyó, 3.Pelvis renal, 4. Urèter, 5. Bufetaurinària, 6. Uretra. (Costat esquerraamb secció frontal)7. Glàndula suprarenalVasos: 8. Artèria i vena renals, 9. Venacava inferior, 10. Aorta abdominal, 11.Artèria i vena ilíaquesTransparències: 12. Fetge, 13. Intestígros, 14. Pelvis
 4. 4.  Els ronyons són dos òrgans en forma de mongeta situats a la part posterior de labdomen. La seva funció és filtrar la sang i formar lorina. La sang entra en els ronyons per una artèria, que es ramifica en múltiples capil·lars, els quals es reuneixen de nou en una vena, que surt dels ronyons. En els capil·lars dels ronyons, la sang expulsa les substàncies residuals i una moca daigua, les quals formen lorina. Perquè els ronyons funcionen correctament, convé beure molta aigua. A més, és poc saludable retenir molta estona lorina a la bufeta.
 5. 5.  Les vies urinàries són: Els urèters, que són dos tubs que uneixen els ronyons amb la bufeta de lorina. La bufeta de lorina, que és una cavitat on sacumula lorina. La uretra, que és el conducte que comunica la bufeta amb lexterior. Lextrem de la uretra està envoltat per un múscul circular, anomenat esfínter, que està contret per impedir que lorina surti. Quan es relaxa, es produeix lexpulsió de lorina.
 6. 6.  La pròstata a més de estar relacionat amb l’aparell repruductor també estar amb l’aparell excretor perque és la bufeta de l’homeUn nefró o nefrona és la unitat bàsica estructural i funcional delronyó. La repetició daquesta unitat (més dun un milió de cops)dóna lloc als ronyons. Està formada per una càpsula (càpsula deBowman o glomerular) unida a un túbul (que adquireix forma denansa, el que es coneix com nansa de Henle) que desemboca aun tub col·lector. Tant la càpsula com el túbul estan envoltats peruna xarxa de capil·lars sanguinis (que dins de la càpsula formen elglomèrul) procedents de larteria renal i que acaben desembocanten una vena renal. L’aparell excretor te en comú amb una altre aparell que es l’aparell respiratori Menjar esparracs verds, i carxofes , quan orines fa una olor… Si dones de pit a un bebe i si acabes de menjar esparregs verds i carxofes, el bebe el rebutja.
 7. 7.  L’aparell respiratori colabora amb l’excreció, amb el intercanvi de gasos. També eliminem les substàncies de rebuig a través de la suor, que es forma a les glàndules sudorípares de la pell.
 8. 8.  Gairebé totes les malalties dels ronyons ataquen les nefrones i els fan perdre la seva capacitat de filtració. La lesió a les nefrones pot succeir ràpidament, sovint com resultat de lesió o intoxicació. Però gairebé totes les malalties dels ronyons destrueixen les nefrones lenta i progressivament. Potser passen molts anys o fins i tot decennis abans que es manifesti el dany. Les dues causes de malaltia dels ronyons més comuns són la diabetis mellitus (que causa la nefropatia diabètica) i la hipertensió arterial. Hereditàries o congènties Displàsia renal. Poliquistosis renal. Ronyó en ferradura. Adquirides Càlcul renal . Nefropatia diabètica. Glomerulonefritis . Hipertensió arterial. Glomerulonefritis. Hidronefrosi. Nefritis intersticial. Síndrome nefròtica. Tumors renals: › Tumor de Wilms. › Carcinoma renal.
 9. 9.  http://www.youtube.com/watch?v=- t6jJk0V4y8 http://www.youtube.com/watch?v=vvY 32CZasEo&NR=1&feature=endscreen http://rafalinaresmartinez.blogspot.com/
 10. 10. Gràcies PowerpointSergiMichelleMarcelaActivitats:ÀlexAlbert

×