Resultaten succesvolle case IQNOMY in de reisbranche

858 views

Published on

Enige tijd geleden heeft een reisorganisatie ons benaderd met de vraag of we ze konden helpen om een hogere conversie te realiseren. Binnen 2 maanden hebben we samen een succesvolle case weten te realiseren. Met trots worden de cijfers gepresenteerd.

Veel leesplezier, het IQNOMY team.

Published in: Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
858
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Resultaten succesvolle case IQNOMY in de reisbranche

  1. 1. Case IQNOMY - Liquid Internet ‘anonieme reisorganisatie’ 9 september 2013 1 Meer dan 100% conversiestijging voor anonieme reisorganisatie ‘Anonieme reisorganisatie’ wil met de website een vakantiegevoel creëren bij de website bezoekers. Door iedere bezoeker persoonlijk te benaderen geef je hen een beleving mee. IQNOMY gaat ze helpen bij het creëren van een vakantiegevoel voor de websitebezoekers. Het doel van deze case is een hogere Click-Through Ratio (CTR) dat zal resulteren in meer conversie. De looptijd van deze 1e case is twee maanden, gestart medio juli. ‘Anonieme reisorganisatie’ heeft aangegeven dat IQNOMY doet waar ze goed in zijn. Het conversiepercentage is ruimschoots verbeterd. Onderstaand een uitgebreide case omschrijving. Case omschrijving Samen met de klant is er besloten dat een contentvlak op de homepage gepersonaliseerd zal worden voor de terugkerende bezoeker. Deze personalisatie is gebaseerd op het interesseprofiel van iedere individuele bezoeker. Deze case zal toegespitst worden op ‘Regio niveau’. Een verdere omschrijving van de case is anoniem. Door informatie op de website te personaliseren is de kans dat de bezoeker direct vindt waarnaar hij op zoek is, nog groter! Aanpak Tijdens de case vindt continu een 0-meting plaats. Deze 0-meting geeft weer welke content het beste converteert. ‘Anonieme reisorganisatie’ start met een 0-meting van 5%. Dit betekent dat 5% van de bezoekers (nieuw of terugkerend) de ‘Standaard- Last minutes’ te zien krijgt. De overige 95% is voor IQNOMY. Deze bezoekers zijn vervolgens in te delen in ‘Terugkerende bezoekers’ (dimension classification) en ‘nieuwe bezoekers of bezoekers die niet herkend kunnen worden’ (dimension classificaton no result). De terugkerende bezoekers, waarvan een profiel bekend is, krijgen gepersonaliseerde content getoond. De websitebezoekers onder de categorie - dimension classification no result- krijgen random een regio getoond. Resultaten na 1 maand De afbeelding op de volgende pagina geeft inzicht in de CTR tijdens de 0-meting en van terugkerende bezoekers. Het valt op dat de CTR van de 0-meting hoger is, maar de terugkerende bezoekers hebben wel een hogere conversie. Het CTR onder de nieuwe bezoekers die random een banner getoond krijgen, is een stuk lager dan de andere onderdelen. Wel is het conversiepercentage op peil.
  2. 2. Case IQNOMY - Liquid Internet ‘anonieme reisorganisatie’ 9 september 2013 2 Afbeelding 1: Statistieken en resultaten na basis instellingen Aanpassingen Na het 1e evaluatie moment zijn er 2 wijzigingen doorgevoerd. De 0-meting is aangepast naar 10% en nieuwe bezoekers of bezoekers die niet herkend kunnen worden (dimension classificaton no result) krijgen de ‘Standaard – Last minutes’ banner. Kijkend naar de statistieken is de CTR van de ‘Standaard – Last minutes’ banner - Escalatie gestegen van 2.39% naar 7.82%. Dit betekent dat deze pagina meer bezoeken heeft ontvangen, die waarschijnlijk ook geconverteerd hebben.
  3. 3. Case IQNOMY - Liquid Internet ‘anonieme reisorganisatie’ 9 september 2013 3 Afbeelding 2: Statistieken en resultaten na aanpassingen Resultaten na 2 maanden Tijdens het 2e evaluatiemoment met deze ‘anonieme reisorganisatie’ wordt aangegeven: “ De resultaten vallen mij helemaal niet tegen! Ze bevestigen eerder wat ik ervan had verwacht (positief dus).” De statistieken in Google geven de volgende conversiepercentages: Dimension 0.78% Fixed 0.30% Escalation 0.14% Deze gegevens resulteren in conversiestijging > 100%. Gekeken naar de totale statistieken van deze ‘anonieme reisorganisatie’, dan zorgt deze case voor een algemene conversiestijging van 2.5%. Onderstaande grafiek geeft de gehele periode weer tot het 2e evaluatie moment. De daling van de Escalatie is te verklaren door de wijziging van ‘Escalatie – willekeurig een regio’ naar ‘Escalatie – Last minutes’. De cijfers benoemd in de tabel geven de juiste resultaten.
  4. 4. Case IQNOMY - Liquid Internet ‘anonieme reisorganisatie’ 9 september 2013 4 Afbeelding 3: Resultaten en statistieken gedurende afgesproken periode Vervolgstappen / ideeën: - Gehele persoonlijke pagina voor iedere individuele bezoeker. Hierdoor wordt door de ‘anonieme reisorganisatie’ volledig ingespeeld op de wensen van ieder individu. De CTR stijgt gegarandeerd nog verder. Dit resulteert in een nog hogere conversiestijging. - A/B test verbetering CTR – terugkerende bezoeker (dimension classification). Hiermee wordt onderzocht welke variant voor de bezoeker van deze ‘anonieme reisorganisatie’ het beste converteert. Hier kunnen verschillende type personas toegepast worden. - Andere informatie tonen wanneer een order is afgerond. Hiermee wordt nog een keer de ‘persoonlijke beleving’ aangehaald. Deze ‘anonieme reisorganisatie’ laat zien dat ze de bezoekers kent. - A/B test op de homepage met als reden de paginawaarde en seizoensinvloeden.

×