Energy+ nodigt website bezoekers persoonlijk uit voor een Showroom bezoek

450 views

Published on

Hoe verleid je online oriënterende bezoekers voor de volgende fase in het aankoopproces? Dat was de uitdaging voor Energy+. Door op het juiste moment
persoonlijke, relevante content te bieden, weet IQNOMY een groeiend aantal betrokken bezoekers in 3 stappen te leiden naar conversie.


“Met IQNOMY kan Energy+ optimaal inspelen op de individuele behoeften van iedere bezoeker”.

Theo Lentjes, Marketing Directeur Living Comfort

Published in: Marketing
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Energy+ nodigt website bezoekers persoonlijk uit voor een Showroom bezoek

  1. 1. Energy+ nodigt website bezoekers persoonlijk uit voor een Showroom bezoek Energy+ is onderdeel van Living Comfort, een concept van The Select Comfort Company BV. Tot op heden hebben meer dan 132.353 slapers in Nederland en België kennisgemaakt met de matrasmerken Energy+, Medi-Active, TotalFit, ClimaBest Matrastopper en ClimaBest Boxspring “Met IQNOMY kan Energy+ optimaal inspelen op de individuele behoeften van iedere bezoeker”. Theo Lentjes, Marketing Directeur Living Comfort Situatieschets Tijdens de pilot met IQNOMY is van iedere anonieme bezoeker realtime een interesseprofiel opgebouwd. Dit profiel bevat onder andere informatie over het kanaal waar hij vandaan komt, hoeveel en welke pagina’s zijn bezocht en type persona. Aan de hand van zijn interesseprofiel wordt automatisch beoordeeld in welke fase in het aankoopproces de bezoeker zit. Het online aankoopproces is opgedeeld in 3 fasen: 1. oriëntatiefase 2. vergelijkingsfase 3. conversiefase Om oriënterende bezoekers van Energy+ te verleiden voor de volgende fase in het aankoopproces, is een zogeheten Liquid Container geplaatst op de homepage. Deze Liquid Container - in dit geval gevuld met een banner - nodigt bezoekers in de oriëntatiefase uit om Energy+ matrassen te vergelijken met die van andere merken. Nieuwe bezoeker Herhaalbezoeker, oriëntatiefase ‘Door onze bezoekers een individuele boodschap mee te geven die past binnen de fase van het aankoopproces waarin men zich bevindt, verwachten we meer bezoekers te kunnen verleiden tot een aankoop’. Bekijk video: Sales funnel Inleiding Hoe verleid je online oriënterende bezoekers voor de volgende fase in het aankoopproces? Dat was de uitdaging voor Energy+. Door op het juiste moment persoonlijke, relevante content te bieden, weet IQNOMY een groeiend aantal betrokken bezoekers in 3 stappen te leiden naar conversie.
  2. 2. Ketelhavenstraat 53-55 www.iqnomy.com 5045 NG Tilburg info@iqnomy.com +31 13 4653430 Bij een doorklik op de banner belandt de bezoeker op de vergelijkingspagina. Daar ziet hij in één oogopslag onder andere de vanaf prijzen, garantieperiode, testoordelen en de kwaliteit van Energy+-matrassen en drie andere merken. De vergelijkingspagina heeft een primaire en secundaire call-to-action (CTA), die in de vorm van een pop-up na 10 seconden in beeld verschijnt. Deze CTA’s verleidt bezoekers om de conversiefase in te gaan. De primaire CTA is een button om 14 dagen gratis proef te slapen. De secundaire CTA is een hyperlink naar de overzichtspagina van de Energy+ showrooms. Heeft de bezoeker eerder een bepaalde vestigingslocatiepagina bezocht. Dan wordt hij persoonlijk uitgenodigd door de manager van het desbetreffende filiaal om Energy+ matrassen te komen testen. Resultaten Click-Through Ratio persoonlijke popup Breda is 40% Click-Through Ratio Vergelijk button – Variant B 4,37% Bekijk video: pop-up Referentie Theo Lentjes ‘IQNOMY is voor ons de belangrijkste tool in het maken van de vertaalslag tot het persoonlijk maken van onze website. De eerste testen laten al mooie resultaten zien’. Vervolgstappen Persoonlijke pop-ups uitbreiden. Van elke showroomhouder zal er een pop-up moeten komen. Zo wordt de koppeling gemaakt tussen online en offline. Bij het bezoek in de showroom hebben ze al eerder een persoonlijke uitnodiging gehad van de showroomhouder. Een koppeling met Copernica zal zorgen dat alle gegevens worden gekoppeld aan onze klanten. Hiermee kunnen nog relevantere nieuwsbrieven en aanbiedingen worden verstuurd.

×