Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

2014 IQNOMY casebeschrijving Webshop optimalisatie Energy+

460 views

Published on

Energy+: meer betrokken bezoekers in 3 stappen naar conversie

Hoe verleid je online oriënterende bezoekers voor de volgende fase in het aankoopproces? Dat was de uitdaging voor Energy+. Door op het juiste moment persoonlijke, relevante content te bieden, weet IQNOMY een groeiende aantal betrokken bezoekers in 3 stappen te leiden naar conversie.

Published in: Marketing
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

2014 IQNOMY casebeschrijving Webshop optimalisatie Energy+

  1. 1. Case IQNOMY - Liquid internet Energy+ 1 Energy+: meer betrokken bezoekers in 3 stappen naar conversie Hoe verleid je online oriënterende bezoekers voor de volgende fase in het aankoopproces? Dat was de uitdaging voor Energy+. Door op het juiste moment persoonlijke, relevante content te bieden, weet IQNOMY een groeiende aantal betrokken bezoekers in 3 stappen te leiden naar conversie. Wie Energy+ Energy+ is onderdeel van Living Comfort, een concept van The Select Comfort Company BV. Tot op heden hebben meer dan 132.353 slapers in Nederland en België kennisgemaakt met de matrasmerken Energy+, Medi-Active, TotalFit.nu, Matrastopper.eu en Boxspring-365.nl. USP’s Energy+:  Omni-channel: webwinkel van Energy+ en 16 showrooms in Nederland en België  14 dagen gratis thuis proefslapen  Hoogste kwaliteit, voor de laagste prijs  Vandaag besteld, overmorgen in huis  5 jaar garantie IQNOMY IQNOMY helpt de resultaten webwinkels en websites te optimaliseren door content realtime persoonlijk en relevant te maken voor iedere (anonieme) bezoeker of klant. Door deze persoonlijke relevantie verbetert hun betrokkenheid en stijgt de conversie. IQNOMY is onlangs door het Nederlands Consulaat in de Verenigde staten uitgroepen tot één van Nederlands meest belovende techno startups. “Deze pilot bewijst dat we meer betrokken bezoekers de stap naar conversie kunnen laten maken.” Rob Boeyink, CEO IQNOMY Casebeschrijving Elke online bezoeker is uniek en heeft persoonlijke interesses, specificaties en karakteristieken. De website van Energy+ was echter ingericht op het one-size-fits-all- principe. Iedereen kreeg dus dezelfde content gepresenteerd. Tijdens de pilot met IQNOMY is van iedere anonieme bezoeker realtime een interesseprofiel opgebouwd. Dit profiel bevat onder andere informatie over het kanaal waar hij vandaan komt, hoeveel en welke pagina’s zijn bezocht en type persona. Aan de hand van zijn interesseprofiel wordt automatisch beoordeeld in welke fase in het aankoopproces de bezoeker zit. Het online aankoopproces is opgedeeld in 3 fasen: 1. oriëntatiefase 2. vergelijkingsfase 3. conversiefase
  2. 2. Case IQNOMY - Liquid internet Energy+ 2 In elke fase van het aankoopproces hebben bezoekers hun eigen behoeften. In de oriëntatiefase gaat het om het verzamelen van informatie. Vervolgens willen bezoekers in de 2de fase de verschillende merken en aanbieders onderling vergelijken. Om tot slot een keuze te maken: de conversiefase. IQNOMY zorgt ervoor dat afhankelijk van de fase in het aankoopproces, de bezoeker persoonlijke, relevante content krijgt gepresenteerd. Aanpak Om oriënterende bezoekers van Energy+ te verleiden voor de volgende fase in het aankoopproces, is een zogeheten liquid container geplaatst op de homepage. Deze liquid container - in dit geval gevuld met een banner - nodigt bezoekers in de oriëntatiefase uit om Energy+-matrassen te vergelijken met die van andere merken. Nieuwe bezoeker Herhaalbezoeker Bij een doorclick op de banner belandt de bezoeker op de vergelijkingspagina. Daar ziet hij in één oogopslag onder andere de vanaf prijzen, garantieperiode, testoordelen en de kwaliteit van Energy-matrassen en drie andere merken. De vergelijkingspagina heeft een primaire en secundaire call-to-action (CTA), die in de vorm van een pop-up na 10 seconden in beeld verschijnt. Deze CTA’s verleiden bezoekers om de conversiefase in te gaan. De primaire CTA is een button om 14 dagen gratis proef te slapen. De secundaire CTA is een hyperlink naar de overzichtspagina van de Energy+-showrooms. Heeft de bezoeker eerder een bepaalde vestigingslocatiepagina bezocht. Dan wordt hij persoonlijk uitgenodigd door manager van het desbetreffende filiaal om Energy+-matrassen te komen testen.
  3. 3. Case IQNOMY - Liquid internet Energy+ 3 ”Met IQNOMY kan Energy+ optimaal inspelen op de individuele behoeften van iedere bezoeker.” Theo Lentjes, Marketing Directeur Living Comfort Resultaten Pagina Aankoopfase Doorklikratio (CTR) Homepage oriëntatie 2,58% Vergelijkingspagina vergelijken 24.1% Vervolgstappen Samen met Energy+ voert IQNOMY meerdere personalisatie A/B-testen uit. Onder andere worden verschillende bannergroottes en animaties getest om de CTR van de vergelijkingsbanner op de homepage te optimaliseren. In de laatste fase van het project komt ook de optimalisatie van de conversiefase aan bod. IQNOMY zelf ontdekken Wil je zelf de conversieverbeteringen met de personalisatie van IQNOMY ervaren? We bieden je een gratis testperiode van 30 dagen. Daarnaast sluiten onze tariefplannen aan bij de behoeften en omstandigheden van jouw bedrijf: 1. IQNOMY Engagementscore (altijd gratis) 2. IQNOMI Liquid internet vanaf 49,00 Euro per maand (30 dagen vrijblijvend gratis proberen) Vergelijk de plannen en start vandaag nog. Slechts 1 scriptje om onbeperkt te personaliseren. Met een Magento-webshop is het nog makkelijker: speciaal daarvoor hebben we een plugin ontwikkeld. Zo ben je in 1 muisklik klaar om je website te optimaliseren.
  4. 4. Case IQNOMY - Liquid internet Energy+ 4 Meer weten? IQNOMY T: +31 (0)13 465 34 30 E: rob@iqnomy.com W: www.iqnomy.com F: www.facebook.com/IQNOMY L: LinkedIn T: twitter.com/iqnomy La VistaDuna Ketelhavenstraat 53-55 5045 NG Tilburg Nederland

×