Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Sisteme informatice pentru
managementul resurselor umane
Student: Tihuniuc Geta
Management, an II
Resursele umane constituie
ansamblul resurselor de munca din
cadrul unei firme pe care managerul le
utilizeaza in procesul...
Particularitatile resurselor umane,
precum si complexitatea acestora, pun
problem deosebite managerilor de la
toate nivelu...
• Planificarea resurselor umane
• Recrutarea
• Selectia
• Transferarea
• Promovarea angajatior
• Analiza si proiectarea po...
Un sistem informatic este acela in care
informatia trece printr-un format digital -
altfel spus, se transforma, se prelucr...
Abordarea sistemica pentru rezolvarea
problemelor activitatii dintr-o organizatie are
drept cadru definirea problemelor si...
- Dupa timp
- Dupa continut
- Dupa forma
Informatiile produse si distribuite de
sistemele informatice de management trebui...
Un sistem informatic pentru
managementul resurselor umane urmareste
in principal, sa ofere instrumente si solutii
software...
Sistemele informatice integrate destinate firmelor mari de tip
ERP prin componentele lor de calcul al retributiilor si man...
Hillstone software Staff Manager
Staff Manager este o baza de date care
permite utilizatorului intreprinderii de a stoca
m...
HR Tracking Database Software
Aplicatie cu ajutorul careia organizezi informatiile angajatiilor
Compania produce solutii de gestiune a
resurselor umane. OrangeHRM Professional este o
soluție completă, eficientă HR pent...
FreeHRSoftware de resurse umane online, acces a
datelor de oriunde
Bibliografie:
• http://freehr.com/
• http://www.orangehrm.com/
• http://www.softpedia.com/get/Others/Finan
ces-Business/HR...
HRM
HRM
HRM
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

HRM

203 views

Published on

Aceasta este o prezentare despre HR

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

HRM

 1. 1. Sisteme informatice pentru managementul resurselor umane Student: Tihuniuc Geta Management, an II
 2. 2. Resursele umane constituie ansamblul resurselor de munca din cadrul unei firme pe care managerul le utilizeaza in procesul de producer a bunurilor si serviciilor intr-o perioada de timp data. Functia de management al resurselor umane are in centrul preocuparilor ei indivizii care compun organizatia.
 3. 3. Particularitatile resurselor umane, precum si complexitatea acestora, pun problem deosebite managerilor de la toate nivelurile organizatorice, astfel incat gestiunea acestora constituie o latura importanta a activitatii de management, calitatea si eficienta modului in care se desfasoara fiind definitorii in obtinerea succesului activitatilor organizatiei.
 4. 4. • Planificarea resurselor umane • Recrutarea • Selectia • Transferarea • Promovarea angajatior • Analiza si proiectarea posturilor de munca • Perfectionarea profesionala a angajatilor • Administrarea recompenselor • Asigurarea raportarilor obligatorii privind personalul Managementul resurselor umane realizeaza un ansamblu de functii:
 5. 5. Un sistem informatic este acela in care informatia trece printr-un format digital - altfel spus, se transforma, se prelucreaza sau se exprima intr-o forma digitala. Un sistem informatics este altfel si un mod organizat de a combina oameni, hardware, software, retele de comunicatie cu resursele de date care colecteaza, transforma si disemineaza informatia intr-o organizatie.
 6. 6. Abordarea sistemica pentru rezolvarea problemelor activitatii dintr-o organizatie are drept cadru definirea problemelor si oportunitatilor iar apoi dezvoltarea de solutii. Studiul unei problem si formularea de solutii implica urmatoarele activitati rationate: 1. Cunoasterea si definirea problemei 2. Elaborarea de solutii alternative si evaluarea lor 3. Selectarea celei mai bune solutii 4. Design-ul sistemului 5. Implementarea si evaluarea sistemului.
 7. 7. - Dupa timp - Dupa continut - Dupa forma Informatiile produse si distribuite de sistemele informatice de management trebuie sa fie de calitate pentru a fi cu adevarat utile proceselor de management din organizatii. Principalele caracteristici calitative ale informatiilor furnizate de sistemele informationale organizionale pot fi grupate pe trei dimensiuni:
 8. 8. Un sistem informatic pentru managementul resurselor umane urmareste in principal, sa ofere instrumente si solutii software performante, prin care sa fie asigurata eficientizarea activitatii de personal desfasurate in cadrul organizatiei. Sistemele informatice ale resurselor umane pot fi structurate in diverse component sau subsisteme. O maniera utila de diferentiere a acestor subsisteme este caracterul operativ, tactic sau strategic al deciziilor de management al resurselor umane pe care le sprijina.
 9. 9. Sistemele informatice integrate destinate firmelor mari de tip ERP prin componentele lor de calcul al retributiilor si management al resurselor umane, gestioneaza colectii de date privind personalul mult mai extinse. Exemple de astfel de sisteme produse si utilizate larg in Romania: SIVECO Applications, CLARVISION, EXMAN. Sisteme informatice de perfecționare și dezvoltare profesională: SIVECO aps Resurse umane
 10. 10. Hillstone software Staff Manager Staff Manager este o baza de date care permite utilizatorului intreprinderii de a stoca mai efficient, clasifica, gasi si prelua informatiile angajatiilor, de a urmari perioadele de concedii a angajatiilor, angajati, imprima si exporta inregistrarile lor, de a gestiona departamentul si a mentine lista de contacte de telefon a companiei.
 11. 11. HR Tracking Database Software Aplicatie cu ajutorul careia organizezi informatiile angajatiilor
 12. 12. Compania produce solutii de gestiune a resurselor umane. OrangeHRM Professional este o soluție completă, eficientă HR pentru întreprinderi mici si mijlocii. Pentru companiile care operează într-o singură țară, OrangeHRM Professional oferă o gamă bogată de module într-o singură aplicatie care îndeplinește principalele cerințele unui sistem informatic de resurse umane.
 13. 13. FreeHRSoftware de resurse umane online, acces a datelor de oriunde
 14. 14. Bibliografie: • http://freehr.com/ • http://www.orangehrm.com/ • http://www.softpedia.com/get/Others/Finan ces-Business/HR-Access-Database- Software.shtml • http://www.hillstone- software.com/hs_staff_manager_details.ht m

×