365 afval tips

1,132 views

Published on

Gezondheid belangrijk?
Ga nu meteen naar http://gezondheid.videowiki.net
DE Video Wiki over gezondheid

Iedere dag een leuke afval tip

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,132
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

365 afval tips

 1. 1. 365 afval tips – iedere dag een nieuwe tip om op gewicht te blijven# Slim afvallen tipDrink een glas water voordat je gaat eten. Water geeft je een voller gevoel waardoor je minder eet.# Slim afvallen tipSporten is sommige lastig vol te houden. Zorg daarom voor een sportmaatje, zo kan je elkaarstimuleren om gewoon door te gaan, of de lat een beetje hoger te leggen.# Slim afvallen tipVermijd de vruchtendranken en limonades. Deze zitten vol met zuikers, maar ook de light drankenzijn slecht. Deze zitten namelijk vol met chemicaliën die niet goed zijn voor je lichaam.# Slim afvallen tipOmdat u stilzit terwijl u in de trein zit, auto rijdt of in een ander vervoersmiddel zit verbrandt u niks,probeer daarom eten te vermijden in deze situaties.# Slim afvallen tipFruitsappen bevatten veel suikers, maak indien mogelijk altijd je eigen, vers geperste, fruitsappen.# Slim afvallen tipAls je thee of koffie drinkt doe dat dan altijd zonder melk of suiker.# Slim afvallen tipProbeer alcohol zoveel mogelijk te vermijden, het is een echte dikmaker. Daarnaast gaan veelmensen ook vaak eten wanneer zij alcohol drinken.# Slim afvallen tipAls je graag een wijntje wil drink dan droge wijn in plaats van zoete wijn.# Slim afvallen tipKoffie voor het sporten schijnt bij vele te helpen. Dit is alleen nog niet wetenschappelijk bewezen.# Slim afvallen tipMeer dan twee koppen koffie per dag is slecht voor natuurlijk verbranding van vetten.10# Slim afvallen tipEet veel groente en fruit want deze bestaan veelal uit water.# Slim afvallen tipBewerkte en ingeblikte fruit bevatten weinig vezels. Eet daarom zoveel mogelijk vers fruit.# Slim afvallen tipEet genoeg groente, er zijn vele variaties ook met slasoorten. Hierdoor hoeft je niet iedere daghetzelfde te eten.# Slim afvallen tipEet alleen als je lichaam er om vraagt, word geen impuls-eter.
 2. 2. # Slim afvallen tipEet geen snoep als maaltijd, zorg dat je je kan bedwingen. Dus haal ze niet of nauwelijks in huis, ofjuist buiten handbereik.# Slim afvallen tipBetere controle over wat je eet, kan je bereiken door tijden met jezelf af te spreken wanneer je mageten.# Slim afvallen tipEet alleen als je honger hebt, en niet als je eten ziet.# Slim afvallen tipSnack niet tussen je maaltijden door, wanneer je toch trek krijgt ga dan op zoek naar gezondetussendoortjes.# Slim afvallen tipAlleen als je de calorieën telt die je binnenkrijgt en verbrandt dan heb je een reeëlbeeld over je eetpartroon.# Slim afvallen tipWanneer je teveel calorieën hebt binnengekregen kan je proberen dit in het weekend er af tewerken. Wanneer je meer tijd hebt.20# Slim afvallen tipGefrituurd eten is slecht, ook met olie. Al is dit wel gezonder dan andere methodes. Probeer dus allevormen van fefrituurd eten te vermijden.# Slim afvallen tipSla geen maaltijden over, eet minstens 3 x per dag. Dit zorgt ook voor een minder hongerig gevoel.# Slim afvallen tipEieren zijn slecht voor de lijn. Zorg dat je in elk geval niet meer dan een ei per dag eet.# Slim afvallen tipChocolade is een luxe goed. Eet het zon min mogelijk. Wanneer je het dan toch eet smaakt het ookveel beter dan dat je het vaak eet.# Slim afvallen tipEet van elke dag producten uit elke schijf. Zo krijg je in ieder geval alle stoffen binnen die je ooknodig hebt.# Slim afvallen tipProbeer binnen een uur te ontbijten na het opstaan.# Slim afvallen tipOok als je dieet heb je koolhydraten nodig, anders heb je niks om te verbranden.
 3. 3. # Slim afvallen tipBeschouw vlees als bijgerecht en niet als hoofdgerecht. Dit in verband met de eiwitten die er inzitten.# Slim afvallen tipAls je vlees eet kies dan voor wit vlees (kip / vis) in plaats van rood vlees (biefstuk)# Slim afvallen tipProbeer vlees te minderen of word vegetariër. Je kan ook zorgen dat je op andere wijze aan jeeiwitten komt.30# Slim afvallen tipEet volkoren brood en geen wit. Volkoren bevat meer vezels.# Slim afvallen tipVarkensvlees zit vol met vetten, beperk je daarom tot het eten daarvan.# Slim afvallen tipAf en toe snoepen kan, maar doe het voor de smaak en niet voor het eten. Probeer bijvoorbeeldeen toetje te delen met de hele familie.# Slim afvallen tipKijk uit voor vet, iedere gram vet is 9 calorieën.# Slim afvallen tipEet weinig of geen zout, want dit is de grootste boosdoener van obesitas.# Slim afvallen tipIn plaats van eten te frituren kan je beter bakken, dit scheelt aanzienlijk in de hoeveelheid vetten.# Slim afvallen tipGebruik PAMspray en geen olie om in te bakken.# Slim afvallen tipStoom je groenten om alle vitamines er niet uit te koken.# Slim afvallen tipBen bedacht op het aantal vetten in producten.# Slim afvallen tipLet goed op producten met minder vet of calorieën, vaak bevatten deze producten andereschadelijke stoffen om het product beter te laten smaken.40# Slim afvallen tipBegin niet aan de zogenaamde crash dieeten, in het begin zal je wat kilo’s verliezen maar dezekomen er net zo snel weer aan.
 4. 4. # Slim afvallen tipWanneer je niet goed kauwt op je eten en het toch doorslikt dan is het niet klaar om te verteren.Kauw daarom minsten 8 tot 12 keer op je eten voordat je het doorslikt.# Slim afvallen tipAls je kookt met olie doet dat dan met Extra Virgin Olive Oil. Dit is een stuk gezonder dan anderesoorten.# Slim afvallen tipMet sporten en bewegen val je af, maar dit zal niet in een paar dagen merken. Daarom is hetbelangrijk om dit voor langere tijd vol te houden. Beter nog voor altijd.# Slim afvallen tipWeeg je voordat je begint met sporten, maar doe dit niet elke dag. Gewicht schommeld en kan duseen ontmoedigende werking hebben.# Slim afvallen tipDe beste manier om te zien of je afvalt, is om kleren te passen die je voorheen niet aankon.# Slim afvallen tipSporten is goed, maar overdrijf niet. Gun je lichaam daarom ook minstens een keer per week rust.# Slim afvallen tipOm gewicht te verliezen moet je op zijn minst 4 dagen in de week, 30 minuten sporten/bewegen.# Slim afvallen tipSporten hoeft niet duur te zijn. Kijk op het internet voor boeken of artikelen. Je zal veel informatievinden over sporten op goedkope manieren.# Slim afvallen tipBegin je dag met een glas water, hierdoor hoef je lichaam niet te vechten tegen uitdroging en je eetminder tijdens het ontbijt.50# Slim afvallen tipLuister goed naar je lichaam, genoeg is genoeg. Zowel voor sporten als voor eten. Soms kan hetlichaam het allemaal niet aan. Neem dan een pauze en luister naar je eigen lichaam.# Slim afvallen tipVerwacht niet direct te veel van jezelf. Bouw alles op in gradaties en loop niet te hard van stapelwanneer je af wilt vallen.# Slim afvallen tipSport en beweeg wanneer je tijd hebt. Pas het aan op je eigen levensstijl, er is geen goede of foutemanier. Maar doe altijd hetgene wat het beste bij je past.# Slim afvallen tipSta niet stil als je ook kan bewegen. Na de lunch op het werk kan je bijvoorbeeld nog een rondjelopen in plaats van in de kantine te blijven zitten.
 5. 5. # Slim afvallen tipGa nooit liggen als je kan zitten. Dit is beter voor je spijsvertering.# Slim afvallen tipVan bankhangen en tv kijken zal je nooit afvallen. Maak daarom je bank en tv hoek niet te relax, zoben je minder geneigd om stil te gaan zitten.# Slim afvallen tipAls je een baan hebt waarbij je veel moet zitten is het verstandig dat je om het half uur even opstaaten uitrekt.# Slim afvallen tipWanneer je aan het bellen bent, loop dan rond in plaats van te gaan zitten.# Slim afvallen tipPak de trap in plaats van de lift. Een goede manier om aan je beweging te komen.# Slim afvallen tipStop met roken, dit heeft namelijk invloed op je eetgedrag, waardoor lijnen moeilijker wordt.60# Slim afvallen tip10 minuten per dag cardio is al erg goed, dat kan op meerdere manieren dan alleen rennen.# Slim afvallen tipLaat de brommer, scooter of auto vaker staan, en kies juist om te lopen of te fietsen voor kleinereafstanden.# Slim afvallen tipVerstop je afstandbediening, hierdoor dwing je jezelf om te lopen om de tv aan of uit te zetten, ofjuist een andere zender te kiezen.# Slim afvallen tipZorg dat je brievenbus vooraan de oprit staat. Wanneer de postbode is langsgeweest moet je evennaar buiten om het op te halen.# Slim afvallen tipOp de roltrap kan je ook gewoon lopen in plaats van stil te blijven staan.# Slim afvallen tipTijdens tv reclames kan je juist even iets aan je beweging doen. Een paar minuten is al beter danstilzitten. Daarna kan je gewoon weer verder tv kijken.# Slim afvallen tipZet je muziek aan en ga dansen, zo doe je weer meer aan beweging.# Slim afvallen tipReis je met de bus, stop dan een halte eerder uit en loop daarna na de laatste. Dit is meestal niet zover meer.
 6. 6. # Slim afvallen tipDoor met je bekken te draaien zorg je voor stevigere buik en betere rugspieren.# Slim afvallen tipDoor je buik in te houden tijdens het lopen train je, je buikspieren. Al doe dit niet te lang want dit isniet goed voor je loophouding.70# Slim afvallen tipAdemhalingsoefeningen hebben een positief effect op je buikspieren dus train dit regelmatig.# Slim afvallen tipYoga is een goede manier om stress te verminderen. Door deze rust heb een betere controle over jeeigen lichaam.# Slim afvallen tipKrachttraining verbrandt meer vet, pas wel op; spieren wegen meer dan vet.# Slim afvallen tipBij het traplopen kan je twee treden tegelijk nemen in plaats van een. Dit verhoogt je hardslagwaardoor je conditie beter wordt.# Slim afvallen tipNeem een hond, hierdoor ben je verplicht om iedere dag een stuk te gaan wandelen.# Slim afvallen tipNeem danslessen, hiermee sla je twee vliegen in een klap. Je werkt aan je conditie/lichaam endaarnaast leer je dansen.# Slim afvallen tipLeun tegen de muur met je gezicht er dicht tegen aan. Duw jezelf dan 3 of 4 keer per dag van demuur af.# Slim afvallen tipZwemmen is leuk en boven erg goed voor de lijn. Het is intensief en je verbrandt daardoor veelvetten.# Slim afvallen tipAls je moeite hebt met sporten, zoek dan een teamsport. Hierdoor kan je door je eigen teamgestimuleerd worden om nog beter je best te doen.# Slim afvallen tipDoe altijd een warming up en cooling down. Je hartslag moet een bepaald ritme krijgen voordat hetkan reageren op je work-out.80
 7. 7. # Slim afvallen tipLeg je mobiele telefoon buiten handbereik. Wanneer deze afgaat moet je dus opstaan en er naar toelopen.# Slim afvallen tipGa voordat je gaat slapen voor die spiegel staan en bekijk de vebeteringen. Geef jezelf eencomplimentje hierover, zo houd je een beter gevoel van jezelf tijdens het lijnen.# Slim afvallen tipKies je kleding nauwkeurig uit. Verschillende modellen kun je dikker laten lijken dan je bent. Dit isnatuurlijk niet goed voor je zelfvertrouwen.# Slim afvallen tipSodium geeft je een opgeblazen gevoel, dit zit vak in voedsel verpakt in blik, eet daarom zo vaakmogelijk verse producten.# Slim afvallen tipAls het afvallen goed gaat, beloon jezelf dan met een non-food product. Bijvoorbeeld een boek datje graag wilde hebben.# Slim afvallen tipSlapen na het eten is verleidelijk, maar het slechtste wat je kan doen. Ga een stukje wandelen, zoverbrand je het eten en haal je een frisse neus wat je after diner dip laat verdwijnen.# Slim afvallen tipKoop snoep die jezelf niet lust. Mocht je visite hebben, heb je altijd wat in huis. Maar hierdoor komjezelf niet in de verleiding om te snoepen.# Slim afvallen tipIets lekker zoets en koel in de zomer. Maak zelf een waterijsje met suikervrije siroop.# Slim afvallen tipHeb je zin in een koeldrankje, zorg dat je ijskoude (bijna bevroren) sinaasappelsap hebt staan.# Slim afvallen tipGa nooit met een hongerig gevoel naar de supermarkt. Je koopt vaak te veel en slechte producten.Zorg dat je na het eten boodschappen gaat doen. Bijvoorbeeld na de lunch.90# Slim afvallen tipVries eten wat je over hebt in of gooi het weg. Eet je niet onnodig vol of zet het ook niet in dekoelkast waardoor je het snel weer bij kan.# Slim afvallen tipEet geen pinda’s of chips. Het zijn dikmakers waarvan je snel teveel gaat eten.# Slim afvallen tipKijk in een restaurant eens naar dikkere mensen en analyseer hun eetgedrag. Eten ze voor de smaakof de hoeveelheid, stel jezelf meer vragen. En bekijk later hoe jij daar op kan antwoorden.
 8. 8. # Slim afvallen tipGebruik kinder bestek en een ontbijtbord om te eten. Hierdoor lijkt je bord sneller vol, en eet je dusminder. Ook eet je met kleiner bestek minder snel.# Slim afvallen tipEten met stokjes is moeilijker dan bestek. Hierdoor eet je minder veel en minder snel.# Slim afvallen tipHet lichaam voelt na 20 minuten pas dat je hebt gegeten. Eet daarom rustig en langzaam hierdoorben je sneller verzadigt.# Slim afvallen tipGa iets later naar een feestje en kom ook iets sneller toe. Hierdoor sta je minder lang tegen over deverleidingen van de dikmakers.# Slim afvallen tipMoet je vaak lunchen voor je werk? Kies dan eens voor een lekkere salade of iets anders lichts.# Slim afvallen tipHebt u een verplicht etentje? Eet de dagen ervoor ook wat minder, hierdoor zal je dan tijdens het uiteten ook minder eten omdat je lichaam er beter aan gewend is.# Slim afvallen tipSta je op het punt om een tussendoortje te nemen? Loop dan een blokje om, zorg dat je uit de buurtbent van he eten.100# Slim afvallen tipSchrijf een dagboek met wat je eet en hoe je je voelt. Bekijk dit een tijdje later en zie dan wat emotiemet je eetgedrag doet.# Slim afvallen tipEet altijd aan tafel. Zo zorg je ervoor dat je niet gedachteloos gaat eten wanneer je tv kijkt ofcomputert.# Slim afvallen tipZorg voor een bloemetje of een kaarse aan tafel. Dit is beter voor de sfeer en ben je minder bezigmet je dieet.# Slim afvallen tipRol je bestek in een servet. Zodoende bent u er iedere keer bewuster van bent wanneer u begintmet eten.# Slim afvallen tipBent je linkshandig, eet dan met rechts. Of juist andersom, dit verlaagt je eettempo.# Slim afvallen tipLaat het lekkerste niet tot het laatst op je bord liggen. Dit verhoogt het risico dat je al een vol gevoelhebt maar het toch op eet. Minder lekkere dingen laat je dan sneller liggen.
 9. 9. # Slim afvallen tipGa je uiteten en krijg je veel te veel? Schuif hetgene wat teveel is aan een zijkant en strooi er veelpeper en zout op. Zo kom je niet in de verleiding om het toch op te eten.# Slim afvallen tipLeg na een hap eten je mes en voor eens op de tafel, zodat je geniet van je eten en weet je wat jeproeft.# Slim afvallen tipNeem een ijsklontje in wanneer je begint met koken. Het vaak proeven van eten is een boesdoenervoor veel onnodige calorieën.# Slim afvallen tipSchep nooit direct de gehele bord vol, begin met de helft. Wanneer je teveel opschept ben je snellergeneigd om toch alles op te eten.110# Slim afvallen tipWanneer u salade eet probeer dan vaker citroen of azijn dressings te gebruiken.# Slim afvallen tipAls je producten vergelijkt let dan niet alleen op het aantal calorieën en vet, maar let ook goed op dehoeveelheid suiker die er in zit.# Slim afvallen tipLet op de porties die u eet, een pot yoghurt kan bijvoorbeeld meerde porties bevatten.# Slim afvallen tipMeer weten over afvallen? Bureau van de Voeding is een instantie die veel informatie beschikbaarheeft.# Slim afvallen tipHoud jezelf niet voor de gek, als je ongezonde dingen koopt blijven die echt niet in de kast liggen.Vroeg of laat eet je het toch op. Dus haal dat zo min mogelijk in huis.# Slim afvallen tipWanneer je wilt afvallen vraag dan aan je familie of ze daar ook rekening mee willen houden.Onnodig kwellen omdat je familie wel hele zakken chips eten is lastig om een dieet vol te houden.# Slim afvallen tipSaus in een restaurant zijn dikmakers, mocht je het toch willen bestellen, doe dit dan apart van jeeten zodat je zelf de hoeveelheid kan bepalen.# Slim afvallen tipEet voordat je uit eten gaat een sneetje Malsovit. Hierdoor zal je minder eten.# Slim afvallen tipBij traktaties kan je beter even weglopen. Als je zegt dat je aan het afvallen bent zullen ze alleenmaar proberen te overtuigen om toch iets te nemen. Zo maak je het jezelf onnodig moeilijk.
 10. 10. # Slim afvallen tipWen jezelf een ritme van slapen, eten en bewegen aan. Hierdoor komt je lichaam beter tot rust. Ookben je dan minder snel geneigd om te eten op “ongeoorloofde”tijden.120# Slim afvallen tipGa pas naar een bar of cafe wanneer je sterk genoeg bent om commentaar te ontvangen. Vaakwordt als ongezellig bestempeld wanneer je geen alcohol drinkt, hier heb je eens sterke wil voornodig.# Slim afvallen tipDrink je alcohol, zorg dan voor een kleiner glas in plaats van een bierpul. Of drink lichte cocktails metveel ijs.# Slim afvallen tipLaat de dranken op verjaardagen staan en kies voor bijvoorbeeld 1 colorie drankje. Hierdoor drinkt uwel maar krijgt u weinig calorieën binnen.# Slim afvallen tipEet s morgens als een keizer, s middags als een burger e’s avonds als een bedelaar.# Slim afvallen tipAfvallen met een hongergevoel zal niet lukken, zorg dat je daarom geen maaltijden overslaat.# Slim afvallen tipVerlaat de tafel als je klaar bent met eten. Dit is misschien niet zo gezellig maar dan hoeft je niet tekijken hoe anderen wel door gaan met eten.# Slim afvallen tipBewaar overgebleven eten in een ondoorzichtig doosje. Hierdoor kom je minder vaak in deverleiding om het opnieuw te bereiden.# Slim afvallen tipHeb je kinderen? Neem deze dan nooit mee naar de supermarkt. Je zal anders met meer thuiskomen dan de bedoeling was, en daarvan eet jij ook mee.# Slim afvallen tipGaat u uit eten, bedenk dan van te voren wat je tegen de kelner of ober wilt zeggen. Zo kom jebesluitvast over en word je minder snel overgehaald om “slechte” dingen te eten.# Slim afvallen tipUit eten gaan is lekker maar probeer het stokbrood met kruidenboter te laten staan, en laat je nietverleiden tot een aperitiefje.130# Slim afvallen tipBereid je een gerecht met kip, zorg dan dat je selectief te werk gaat om de vetrandjes teverwijderen.
 11. 11. # Slim afvallen tipKies altijd voor magere producten. Zoals magere melk. Zeker geen volle maar halfvolle melk is ookniet de beste keuze.# Slim afvallen tipVruchtenschaaltjes zijn goed voor je. Let op dat je geen vruchten krijgt die uit blik komen. Dezeworden bewaard in zoete siroop met veel suiker.# Slim afvallen tipLight of calorie-arm op een verpakking wil niet zeggen dat dit altijd gezond is. Lees daarom altijd degehele ingrediëntenlijst.# Slim afvallen tipGa je naar de supermarkt. Probeer dan eens een plekje te vinden die wat verder van de ingang ligt.Dit zijn kleine stukjes die u moet lopen maar bij elkaar opgeteld voor meer beweging zorgen.# Slim afvallen tipKoop eens sportieve kleding, dit zit gemakkelijk en daarom ben je sneller geneigd om lekker te gaansporten.# Slim afvallen tipIndien mogelijk blijf sexueel actief. Dit is goed voor de relatie en zorgt voor minder stress enproblemen. Vaak wordt er meer gegeten bij stress en problemen.# Slim afvallen tipWees niet ongerust wanneer je een week minder afvalt, je levenspatroon is er in ieder geval eenstuk beter van geworden. Soms houdt je lichaam meer vocht vast, dit leidt tot een zwaardergewicht.# Slim afvallen tipNeem een suikervrije kaugom als je gaat koken. Hierdoor snoep je minder tijdens het bereiden vanhet eten.# Slim afvallen tipZet een glas water op je nachtkastje voor het slapen gaan. Als je in de nacht wakker wordt en je hebteen leeg gevoel drink je het water op, en duik je niet in de koelkast.140# Slim afvallen tipZoek een afvalmaatje waarmee je ervaringen kan delen. Zij kunnen je in moeilijke tijden bijstaan. Iniedergeval weet je dat zij exact hetzelfde meemaken als jij.# Slim afvallen tipKoop een kledingstuk dat je nog net niet past. Dan heb je een doel om naar toe te werken.# Slim afvallen tipLaat bij iedere maaltijd iets liggen op je bord, dit wil zeggen dat je ook met minder kan.
 12. 12. # Slim afvallen tipLet goed op de hoeveelheden die je koopt. Pak tijdens het boodschappen eerder meer groente danwat extra vlees.# Slim afvallen tipSnel afvallen met laxeermiddelen is erg slecht voor je, dit tast je ingewanden aan. Producten wordenniet verwerkt en ook goede voedingsstoffen worden niet opgenomen die je nodig hebt.# Slim afvallen tipVerwacht geen wonderen van je producten of dieet. Afvallen is hard werken, en ook hard voor jezelfzijn af en toe.# Slim afvallen tipGroene thee is een natuurlijke vochtafdrijver. Hiermee zal je ook gewicht verliezen.# Slim afvallen tipEen glas jus dorange bevat 50 calorieën meer dan dat je sinaasappel eet.# Slim afvallen tipEet u veel mayonaise, probeer dan eens mosterd. Dit scheelt maarliefst 100 calorieën.# Slim afvallen tipEet u toch een broodje met een hamburger haal dan de kaas er van af. Dit scheelt ook weer 100calorieën.150# Slim afvallen tipToch zin in fastfood? Koop dan van alles de kleine porties. In vergelijking met de normale portiesscheelt dat 500-600 calorieën.# Slim afvallen tipEet vooral geen chips, maar kies voor een gezond alternatief. Eet gezond, eet een appel.# Slim afvallen tipSchakel na je ontbijt over op water als eerste keuze. Drink geen andere dingen maar beperk je tothet drinken van water tussen je maaltijden door.# Slim afvallen tipWanneer je de calorieën telt ga er dan vanuit dat je 10% meer binnenkrijgt dan wat je van plan was.# Slim afvallen tipRicht je huis in met blauwe kleuren. Fastfood restaurants gebruiken deze kleur nooit omdat dit eennegatief effect heeft op het eetgedrag.# Slim afvallen tipNa het verliezen van kilo’s, gooi of geef je oude kleren weg. Dit geeft een extra stimulans om datmaatje kleiner te blijven dragen.
 13. 13. # Slim afvallen tipGeen tijd om naar je werk te lopen? Koop skates, goed voor de beweging maar je bent toch een stuksneller.# Slim afvallen tipWanneer het slecht weer is kan je met video’s, thuis oefeningen doen.# Slim afvallen tipAls je kinderen hebt, ga dan per dag een half uur met ze mee spelen.# Slim afvallen tipGaat u boodschappen doen, kies voor het winkelmandje in plaats van het karretje. Er past minder inen dragen verbrandt meercalorieën dan een wagentjes duwen.160# Slim afvallen tipWanneer het tijd wordt om de tuin op orde te brengen, gebruik dan minder electrische apparaten.Een hark i.p.v een bladblazer of geen electrische grasmaaier maar een handmatige.# Slim afvallen tipZorg dat je eten altijd warm genoeg is, hierdoor eet je minder snel. Ook het toevoegen vanspecerijen helpt.# Slim afvallen tipAls je besluit om te joggen, koop dan goede schoenen en gebruik geen oude gympen. Dit is slechtvoor je lichaamshouding.# Slim afvallen tipZorg dat je je eigen eten klaar maakt. Zo heb je een beter overzicht over wat je eet. Ook kan je danmakkelijker dingen vermijden.# Slim afvallen tipDoor suikervrije kaugom te kopen verbrand je 11 calorieën per uur.# Slim afvallen tipGa vaker met je kinderen naar het park, je loopt er heen en doet actief mee met je kinderen.# Slim afvallen tipAfvallen doe je voor jezelf, maar als je anderen kan laten zien dat je kilo’s kwijt raakt worden zij ookenthousiast. Dit is goed voor je zelfbeeld.# Slim afvallen tipSlaap voldoende, en sla zeker geen nachten over. Minder rust zorgt voor minder energie wat je juistnodig hebt om door te zetten met afvallen.# Slim afvallen tipEten doe jezelf, neem daarom zelf de verantwoordelijkheid. Wanneer je van je dieet of gezondelevensstijl af wijkt, geef dan niet de anderen de schuld.
 14. 14. # Slim afvallen tipKijk naar programma’s die het over afvallen hebben. Dit kan je inspireren of juist een zetje gevenom toch door te gaan.170# Slim afvallen tipGebruik mint tandpasta, dit zorgt ervoor dat je minder snel zin hebt om te eten.# Slim afvallen tipZin in nootjes? Koop dan geroosterde nootjes zonder zout.# Slim afvallen tipGa je een keer in de fout met het dieet. Gebruik dit dan als leermoment en laat je hierdoor nietverleiden door weer meer te eten, omdat je dan toch al een slechte dag hebt gehad.# Slim afvallen tipStel grenzen, een streefgewicht is het beste. Wanneer je dit hebt bereikt probeer te houden maar gadan niet nog verder. Sla niet door met afvallen want dit kan leiden tot nare situaties zoals anorexia.# Slim afvallen tipAls je m&m’s wel erg lekker vindt, kies dan voor de normale variant zonder de nootjes. Dit scheeltaanzienlijk in de calorieën.# Slim afvallen tipGebruik rode sauzen in plaats witte sauzen, deze zijn een stuk gezonder.# Slim afvallen tipGezondheidslogo’s op producten wil niet zeggen dat dit ook het beste is wat je kan kopen. Kijkdaarom altijd naar alternatieven.# Slim afvallen tipVitamine c heb je het hardste nodig om gezond te blijven, eet daarom wat vaker broccoli, dezebevatten namelijk 75% van de ADH.# Slim afvallen tipGewichtstoename kan ook gewoon betekenen een toename van spierweefsel en versterking van debotten. Laat je dus niet verrassen wanneer je meer gaat sporten.# Slim afvallen tipSmeer niet altijd boter op je boterham als dit niet nodig is. Gebruik het alleen bij los beleg zoalshagelslag maar dan ook niet te veel.180# Slim afvallen tipKook pasta niet te lang. Hoe zachter de pasta hoe gemakkelijker deze wordt afgebroken tot veelglucose.
 15. 15. # Slim afvallen tipGa je op vakantie naar het strand, dan is het slim om eens strandwandeling te doen in plaats van dehele dag in de zon te liggen.# Slim afvallen tipAls u op een terrasje zit neem dan een glaasje water bij de wijn.# Slim afvallen tipTijd voor een bbq, maar vermijd stokbroad en sauzen. Kies ook voor het magere vlees.# Slim afvallen tipAls je vakantie hebt ga dan eens badminton, beachvolley, frisbeeën, surfen of zwemmen, dit is leukom te doen en goed voor het lichaam.# Slim afvallen tipGa je op vakantie, kijk eens of er sportaccommodatie aanwezig is in het hotel.# Slim afvallen tipOok al ga je op vakantie, en is het eten daar lekker overdrijf niet door extreem meer te gaan eten.# Slim afvallen tipZweten door de zon helpt niet om af te vallen, en is tevens ook erg slecht voor je huid.# Slim afvallen tipAls je aant het afvallen bent, denk dan eens aan de vakantie. Dat geeft weer extra motivatie voor delaatste weekjes voordat je lekker tot rust komt.# Slim afvallen tipEet niet elke avond gebakken aardappelen maar vraag eens om gepofte aardappelen.190# Slim afvallen tipVan 12 tot 4 is het heetste gedeelte van de dag, doe dan lekker rustig aan en vraag niet te veel van jelichaam.# Slim afvallen tipZorg dat je in het buitenland ook genoeg boodschappen doet. Supermarkten zijn er vaak minderaanwezig en als je eten op is, ga je ook sneller naar een pizzeria of ander restaurant.# Slim afvallen tipProbeer eens nieuwe recepten, in het buitenland zijn ook vele gezonde alternatieven te vinden.# Slim afvallen tipGa je een dagje naar het strand neem dan je eigen eten mee. Zo beperk je het gevaar dat jeongezonde dingen koopt bij de strandtentjes.# Slim afvallen tipVakantie is er om te genieten, doe dat ook. Daardoor krijg je minder stress en komt je lichaam totrust. Dus jezelf een keer trakteren op iets lekkers kan ook echt wel.
 16. 16. # Slim afvallen tipNeem een lekkere sappige watermeloen als desert in plaats van pudding. Heerlijk wanneer het warmweer is.# Slim afvallen tipDrink je alcohol op vakantie, laat de mixdranken dan staan en kies voor een lekker wijntje.# Slim afvallen tipMet een kwartiertje baantjes trekken verbrand je al gemiddeld 130 kcal.# Slim afvallen tipVlees van de barbeque is het beste om te marineren. Zo heeft het voldoende smaak en hoeft je geenandere smaken toe te voegen of saus te gebruiken.# Slim afvallen tipHeb je geen trek om te eten tijdens warm weer, probeer dan eens een lekkere pasta salade.200# Slim afvallen tipVoedselinfecties voorkomen in de zomer, zorg dat er hygiënisch gekookt wordt. In restaurants kan jedat al vaak zien aan de eetzaal.# Slim afvallen tipVakantie? Stel een maximum in van één supersnack per dag (ijsje,gebakje of zakje chips).# Slim afvallen tipBezoek de lokale markt en koop groente en fruit die nieuw zijn en er spannend uit zien.# Slim afvallen tipAls je op reis gaat is het slim om multi-vitamine tabletten mee te nemen, zo weet je zeker dat je allevitamines binnen krijgt ook al ben je op vakantie.# Slim afvallen tipVraag bij je ontbijt in het hotel om dry toast dat scheelt aanzienlijk in de calorieën.# Slim afvallen tipOp vakantie in Italië probeer dan eens Saltimbocca alla Romana. Lekker en gezond.# Slim afvallen tipGa je naar Duitsland toe? Probeer dan eens schweinerückensteak.# Slim afvallen tipIs Griekenland jou vakantiebestemming? Vraag eens of ze stifado verkopen.# Slim afvallen tipOp vakantie naar Frankrijk? Ga dan eens voor salade niÇoise.# Slim afvallen tipGaat de reis naar spanje eet dan eens zarzuela
 17. 17. 210# Slim afvallen tipAll in clusive hotels zijn erg leuk en fijn. Maar beperk je tot normale hoeveelheden en houd je aan deeet tijden en ga niet de hele dag door eten.# Slim afvallen tipBen op vakanties en weekenden iets minder streng om dieet moeheid te voorkomen.# Slim afvallen tipOp vakantie? Plan een actieve, veel wandelen, raften, kano, fiets, of een backpag vakantie.# Slim afvallen tipGun je ogen ook wat rust, dit zorgt voor minder stress en hoofdpijn wat een positief effect heeft opje eetgedrag. Zit je op je werk dus veel achter de computer ga dan niet de hele avond nog tv kijken.# Slim afvallen tipDrink zo min mogelijk drankjes met coffeïne dit zorgt voor uitdroging van je lichaam.# Slim afvallen tipLet op uw leeftijd, sommige dingen gaan eenmaal minder als je wat ouder wordt. Dus heel veelsporten zal dan vaak niet meer gaan, probeer in ieder geval zoveel als mogelijk te bewegen.# Slim afvallen tipMet wie je ook gaat vergelijken wanneer je gaat afvallen, doe dit nooit met beroemdheden enhollywoodsterren. Wat hen zo maakt is alles behalve natuurlijk en gezond.# Slim afvallen tipEen gezond dieet heeft nog steeds producten uit alle vijf de schijven.# Slim afvallen tipVerhoog het vezelgehalte in je eten, dit zorgt voor een eerder voldaan gevoel.# Slim afvallen tipWit brood ontregeld je suiker spiegel in je bloed en is een dikmaker.220# Slim afvallen tipMensen die minder dan 2 sneetjes brood per dag eten zijn gemiddeld zon 5,5 kilo zwaarder.# Slim afvallen tipEen van de moeilijkste dingen om te veranderen is het eetgedrag, vraag of je familie hierbij mee wilwerken en mee wilt denken. Samen sta je sterk.# Slim afvallen tipJunkfood is over het algemeen erg vet en vult daarbij erg slecht. De kans dat je daarna weer gaateten is erg groot.
 18. 18. # Slim afvallen tipWanneer je merkt dat meer calorieën hebt binnengekregen dan dat je zou verbranden gaat danextra sporten, of sport dan wat langer.# Slim afvallen tipZo’n 50% van een dieet bevat vaak koolhydraten dus probeer deze te vermijden met ander voedsel.# Slim afvallen tipJe kan ook als je vaak een hongerig gevoel hebt, 5 of 6 keer per dag kleinere maaltijden eten. Houdhierbij dan echt je eten in de gaten en zorg dat je niet te veel gaat eten.# Slim afvallen tipAls je een keer vals wilt spelen kies dan iets voor de smaak en niet voor de honger. Zo verwen jejezelf wel maar houd je het ook in de hand.# Slim afvallen tipGebruik je vaak boter op je brood? Koop dan cholesterol vrije boter in de supermarkt.# Slim afvallen tipZorg voor goede kwaliteit pannen, dan hoeft je vaak geen boter te gebruiken om vlees in te bakkenzonder dat het aanbrandt.# Slim afvallen tip25% - 30% bestaat uit eiwitten. Tenzij je echt een eiwit specifiek diet volgt230# Slim afvallen tipPeterselie zit vol met vitamines en geeft je een frisse adem.# Slim afvallen tipGa samen met je partner lopen na het eten, een rust momentje voor jullie en is goed om eten teverteren.# Slim afvallen tipLiggend eten is het slechtse wat je kan doen, ga daarom zitten wanneer je gaat eten.# Slim afvallen tipAls je rennen niet leuk vindt om te doen, denk wel dat je geen marathon hoeft te lopen maar zo’n 15minuten al heel positief kan zijn voor je lichaam.# Slim afvallen tipOok tijdens een dieet heb je vetten nodig, vetten om te verbranden zo ongeveer 15% moeten zijn.Let wel op welke soort vetten je dan binnen krijgt.# Slim afvallen tipWanneer rennen echt niet lukt zoek dan een andere manier om te bewegen. Je kan wandelen maarook een teamsport zoeken als je dat meer ligt.# Slim afvallen tipKleine dingen die wij niet willen doen als we moe van het werk komen laten we vaak door anderendoen. Meestal zijn dit juist kleine dingen die je best zelf kan doen.
 19. 19. # Slim afvallen tipAls je dorst heb neem dan geen kan met water mee. Maar iedere keer als je een glas leeg hebtgedronken, nieuw water gaat halen in de keuken. Dit zorgt voor extra beweging.# Slim afvallen tipVoedingssupplementen kunnen je helpen op alle goede vitamines binnen te krijgen.# Slim afvallen tipEet vooral geen zwart vlees van de barbeque. Dit is echt heel erg slecht voor je gezondheid.240# Slim afvallen tipGa je alleen joggen of wandelen? Neem dan je mp3 speler mee met je favoriete muziek. Zo blijftbewegen een plezier.# Slim afvallen tipMaak een foto voordat je begint en wanneer je het streefgewicht hebt bereikt. Leg deze naast elkaaren dan zie je echt de vooruitgang.# Slim afvallen tipTortilas hebben een laag vetgehalte en zijn een vervangers voor brood.# Slim afvallen tipAls je popcorn eet, eet zo dan vooral ongezout.# Slim afvallen tipMaak voordat je boodschappen gaat doen een lijstje. Eenmaal in de supermarkt moet je alleen despullen halen die je hebt opgeschreven.# Slim afvallen tipKoop verse groente bij een boer die achteraf gelegen ligt. Hier kan je vaak dubbel zoveel versegroente halen dan bij een supermarkt voor hetzelfde geld.# Slim afvallen tipGebruik de verschillende kleuren van groente om er een aantrekkelijke maaltijd van de maken. Zowordt groente eten een plezier.# Slim afvallen tipAls je zout gebruikt bij het eten kies dan voor zeezout en gooi het tafelzout weg.# Slim afvallen tipMaak je eigen smoothies en niet die van reclames, deze zitten vaak vol met suikers.# Slim afvallen tipToch graag frietjes eten, probeer dan eens een zak ovenfriet. Ook lekker en wordt gebakken zondervet of olie.250
 20. 20. # Slim afvallen tipDrink geen sportdrankjes naar het sporten. Een bom van energie zit hierin.# Slim afvallen tipKauw goed op je eten, hierdoor eet je langzamer en proef je het eten beter. Zo leer je ook echtsmaak van producten waarderen.# Slim afvallen tipAls je eet, zorg dan dat je nergens anders mee bezig bent. Niet de tv, computer of rekening betalenmaar focus je op het eten. Hierdoor eet je een stuk minder.# Slim afvallen tipWil je een keer uit eten met de familie kies dan voor gezonde restaurants en geen fastfood.# Slim afvallen tipZoek een maatje die beter is in sporten dan jij, hierdoor gaat je eigen inzet omhoog omdat je jemaatje wil evenaren.# Slim afvallen tipNet als bij afvallen kan je bij sporten ook de lat een stukje hoger leggen. Maak een doel dat je iederekeer net iets meer of sneller rent bijvoorbeeld.# Slim afvallen tipTekort slapen is niet goed voor je rust maar te lang maakt je lui. Slaap ongeveer acht uur per dag.# Slim afvallen tipAfvallen en op gewicht blijven is nooit tijdelijk ben daarom altijd bedacht op wat je eet.# Slim afvallen tipHeb je twee toiletten in huis, kies dan altijd voor degene die verder weg is. Zo beweeg je een aantalkeren per dag al een stukje meer.# Slim afvallen tipOm genoeg te bewegen zet op zijn minst 10,000 stappen per dag.260# Slim afvallen tipAls je honger krijgt net voor het slapen gaan, ga dan gewoon slapen. Zo kom je minder aan omdathet eten niet verbrand wordt.# Slim afvallen tipHeb je een te grote afwas? Een gezond gerecht moet passen op een bord van 23 cm.# Slim afvallen tipAls je rode pepers eet, eet je de rest van de dag minder.# Slim afvallen tipStel een tijdslimit aan boodschappen doen, zo blijf je niet langer dan nodig in de supermarkt.
 21. 21. # Slim afvallen tipVaak worden honger en dorstgevoelens met elkaar verward. Drink daarom altijd eerst iets voordat jebegint met eten.# Slim afvallen tipEen gemiddelde banaan van 150 gram levert 124 kilocalorieën, echter is het niet altijd waar dat jedeze niet mag eten met een dieet.# Slim afvallen tipGreen Coffee laat na een tijdje je maag krimpen, waardoor je minder zult eten# Slim afvallen tipEen dieet volgen in je eentje is lastig, wanneer je het moeilijk vindt om het vol te houden kan je ervoor kiezen om onder begeleiding af te vallen. Keuzes uit vele deskundigen op afslankgebied.# Slim afvallen tipAls je appelazijn gebruikt en het is moeilijk weg te krijgen, bij de drogist zijn ook capsules teverkrijgen.# Slim afvallen tipBezig met gezond eten? Zorg ervoor dat je hygiënisch en veilig met voedsel om gaat. Dit voorkomtdat je lichaam rare reacties krijgt wanneer je te veel bacterieen binnen krijgt.270# Slim afvallen tipWil je weten of jij een goed gewicht hebt ten opzichte van je lengte. Zoek dan op internet naar BMIindex.# Slim afvallen tipEet je wel genoeg omega 3? Er zijn een aantal producten die er voor zorgen dat je deze genoegbinnenkrijgt.# Slim afvallen tipGoed slapen zorgt voor minder stress. Stress heeft dan weer een negatief effect op je gezondheid.Heb je huisdieren laat deze niet op je slaapkamer slapen, dit kan je nachtrust onrustig maken.# Slim afvallen tipBen je begonnen met fitness? Zorg ervoor dat je het gehele lichaam traint en bijvoorbeeld nietalleen de buikspieren.# Slim afvallen tipZorg dat je altijd een stuk fruit op je bureau hebt liggen. Zo pak je eerder het stuk fruit wanneer jezin hebt in eten, dan dat je de kast induikt om iets anders te pakken.# Slim afvallen tipAan het werk? Email je collega’s niet maar loop eens naar zijn of haar kantoor.# Slim afvallen tipEet je graag je tonijn, kies dan voor tonijn in water in plaats van tonijn in olie.
 22. 22. # Slim afvallen tipHeb je niet altijd genoeg tijd om te koken. Kook dan meer wanneer je die tijd wel hebt en vries kleineporties in. Zo ben je er zeker van dat je toch gezond eet wanneer je weinig tijd hebt.# Slim afvallen tipEet niet meer na acht uur in de avond. Je verbrandt je eten dan niet meer voordat je gaat slapen.# Slim afvallen tipFocus je op een gezonde levensstijl en niet te veel op afvallen. Wanneer je dit doet zal jeverantwoord ook kilo’s kwijt raken, en belangrijker op gewicht blijven.280# Slim afvallen tipOm afslanken makkelijker te maken: Stiop niet direct met alles alles op te geven maar doe het stapbij stap. Eerst water gaan drinken, dan een gefrituurde dingen meer. Door het stapsgewijs te doenmaak je het je zelf makkelijker.# Slim afvallen tipPoets je tanden eerder dan net voor het slapen gaan, zo ben je minder snel geneigd om nog te etenvlak voordat je gaat slapen.# Slim afvallen tipWil je dieeten? Hou het dan op een dieet maar ga geen verschillende dieeten door elkaar gebruiken.# Slim afvallen tipAls je honger hebt eet of drink dan wat. Als je te veel honger hebt en wacht tot het avond eten daneet je veel te veel.# Slim afvallen tipTel de calorieën niet wanneer je ze gegeten hebt maar tel zo voordat je gaat eten.# Slim afvallen tipRoken tast je smaakpupillen aan hierdoor zal eten ook vaak minder door smaken. Dus stop metroken en proef meer.# Slim afvallen tipZeg nee tegen mayonaise, ook de “gezonde varianten zijn niet goed voor de lijn.# Slim afvallen tipEet veel soep, alleen geen creme soepen. Deze vullen goed en bavatten weinig calorieën.# Slim afvallen tipHeb je een buffet. Beperk je dan tot 2 of 3 gerechten en probeer niet over iets van te nemen.# Slim afvallen tipProbeer minder kaas te eten, heb je toch een keer zin in kaas kies dan voor 20+.290# Slim afvallen tipProbeer zoveel mogelijk producten te “vervangen”. Kies andere ingredienten als vervanging. Zoalsmosterd – mayonaise of gevroren yoghurt – ijsjes.
 23. 23. # Slim afvallen tipEet altijd van een bord en niet uit verpakkingen of bakjes. Op die manier zie je tenminste wat je eeten hoeveel je eet.# Slim afvallen tipGebruik een vork om mee te eten en geen lepel. Eten met een vork zorgt namelijk voor langzamereten en bewuster eten.# Slim afvallen tipToch zin om te snacken? Kies voor snoeptomaatjes, worteltjes of wat schijfjes komkomers.# Slim afvallen tipGebruik meer rode pepers bij het eten. Dit voedingsmiddel verhoogt namelijk het metabolisme enhelpt vet te verbranden.# Slim afvallen tipVeel overgewicht ontstaat door te eten tijdens emotionele buien. Probeer dan het eten te latenstaan en loop naar buiten en wandel een stuk. Zo kom je beter tot rust.# Slim afvallen tipBen eerlijk tegen jezelf. Wanneer je een slechte week wat eten betreft hebt gehad ben dan zo eerlijken ga er aan werken. Houd jezelf niet voor de gek.# Slim afvallen tipKies voor tussendoortjes producten die per stuk verpakt zijn. Zo verklein je het risico’s om tussendoor te veel te eten.# Slim afvallen tipRust na het sporten, op het moment dat spieren zich ontwikkelen moet je rust houden voor eennatuurlijk traject.# Slim afvallen tipJe lichaam je voedingspatroon gewend. Opeens veel minder eten is daarom niet slim. Probeer ditnatuurlijk af te bouwen zodat je lichaam gewend is aan minder eten.300# Slim afvallen tipZorg dat je altijd gezonde snacks in huis hebt zo ben je bij hongerig gevoel ook nooit verplicht om“slechte”dingen te eten.# Slim afvallen tipKijk minder reclames op tv dit bevorderd een ongezonde levensstijl.# Slim afvallen tipNeem ‘s avonds een warm bad – je slaapt beter en je suikerspiegel verbetert.# Slim afvallen tipVervang je 48+ kaas door geitenkaas watn dit bevat 50% minder calorieen.
 24. 24. # Slim afvallen tipAen enzym in de bonen laat je lichaam meer vet verbranden en de eiwitten in het gehakt verhogenje stofwisseling. Eet daarom ook chili concarne.# Slim afvallen tipAen eiwitrijk ontbijt voorkomt honger, zodat je later op dag minder eet.# Slim afvallen tipVetverbanding wordt geremd door een tekort aan vitamine C, paprika is een goed product om meervitamine C binnen te krijgen.# Slim afvallen tipSnel vet verbanden en conditie opbouwen? Ga dan touwtjespringen.# Slim afvallen tipEen sessie van 60 minuten lopen verbrand minder dan 2 x 30 met een rustpauze. Deel daarom jetrainingen op in meerdere sessies.# Slim afvallen tipEen beetje cafeine zorgt voor een hoger percentage verbranding wanneer je gaat sporten.310# Slim afvallen tipReserveer 20 minuten per maaltijd voor gezonde opname van voeding en het verzadigingsgevoel tekrijgen.# Slim afvallen tipEen ontgiftigings dieet kan als bijwerkingen hebben: hoofdpijn, misselijkheid en overgeven. Ben dusvoorzichtig hiermee.# Slim afvallen tipHet geheim van afvallen is dat je jezelf open stelt voor veranderingen en serieus aan de slag gaatmet een goed programma.# Slim afvallen tipEen vuist van een vrouw staat ongeveer gelijk aan een goede portie grootte van groente of fruit.# Slim afvallen tipOvenfriet bevatten misschien wel minder vetten maar het aan calorieën wordt er niet minder om.# Slim afvallen tipEen ontbijt met yoghurt met musli bevat veel minder vezels dan een bruine boterham. Probeer dusmet brood te ontbijten.# Slim afvallen tipZin een sausje bij het eten? Kies dan voor zoet zure saus, dit bevat namelijk veel minder calorieën.# Slim afvallen tipWanneer je een maaltijd kiest om meer te eten kies dan voor het ontbijt. Die calorieën verbrand jenamelijk het sneltse.
 25. 25. # Slim afvallen tipMensen gaan vaak eten als ze zich vervelen. Probeer daarom ook altijd ergens mee bezig te zijnzodat dat eten al laat staan.# Slim afvallen tipTe snel gewicht verliezen resulteerd vaak in het jojo effect. Ofwel te snel heeft geen zin maar hebgeduld.320# Slim afvallen tipOmdat je lichaam ’s ochtends is uitgedroogd is het beste om water te drinken. Vruchtensappenzorgen voor veel suikers die direct opgenomen worden.# Slim afvallen tipSnelle en harde muziek zorgt ervoor dat je sneller eet. Zet daarom altijd rustige muziek op tijdenshet eten.# Slim afvallen tipJe lichaam heeft zonlicht nodig om het essentiële hormoon serotonine aan te maken. Dit hormoonzorgt ervoor dat je minder drang krijgt om suiker te eten.# Slim afvallen tipEet nooit in een donkere kamer, dit zorgt ervoor dat je meer gaat eten.# Slim afvallen tipDoor grapefruit tee ten slaat je lichaam minder vetten op. Dit komt door de voedingsstoffen ingrapefruit.# Slim afvallen tipHet stellen van 21 Dagen Actie Doelen helpt beter dan te zeggen dat je voor het einde van de aand 5kilo wilt afvallen.# Slim afvallen tipDenk niet dat honing een slanke vervanger is van suiker. Het is dan wel een gezondere variant vansuiker maar het bevat wel evenveel kcal# Slim afvallen tipGa optijd slapen. Goed voor de nachtrust en houdt je af van de snacks die ’s avonds nog wel eenseet.# Slim afvallen tipEen goede techniek bij het sporten is belangrijk. Zorg daarom dat je weet hoe je het beste jou sportkan beoefenen.# Slim afvallen tipIn de winter te koud om buiten te sporten, dan is een hometrainer een goede oplossing.330
 26. 26. # Slim afvallen tipGebruik kruiden in je eten in plaats van sauzen. Kruiden kunnen al veel smaak toevoegen waardoorsaus niet meer nodig is.# Slim afvallen tipPoets 3 x per dag je tanden. Dit geeft een schoon gevoel in de mond waardoor je minder snel wilteten omdat je net je tanden hebt gepoetst.# Slim afvallen tipEet wat vaker vis. Vis bevat veel minder vet als vlees. Bovendien is het vet voornamelijk onverzadigd.# Slim afvallen tipBen je afgevallen stel dan een alarmgewicht in. Wanneer je dat bereikt moet je echt weer beter opje voedings en beweegpatroon letten.# Slim afvallen tipAugurken en komkommers zijn lekkere snacks meer weinig calorieën# Slim afvallen tipVetarme producten worden vaak gecompenseerd met veel suikers, let hier dus op.# Slim afvallen tipZoek forums op internet om je ervaringen te delen en nog meer tips te vinden.# Slim afvallen tipVertel je familie dat je aan het afvallen bent, zo zullen je sneller begrijpen wanneer je minder eet. Ofjuist vaker lekkere dingen afslaat.# Slim afvallen tipVraag aan sint om een klein kadootje in plaats een lekkernij in de schoen.# Slim afvallen tipHeb je een wii, koop dan wii fit. Een leuke manier om aan beweging te komen.340# Slim afvallen tipRealistische doelen zijn belangrijk. Wil je van 80 kilo naar 70, doe dat niet in een keer maar kies eerst75 kilo en als tweede doel de 70. Zo is een dieet makkelijker vol te houden.# Slim afvallen tipLuister niet altijd naar andere mensen, sommige zijn het niet gelukt om af te vallen en zijn daaromerg negatief terwijl het jou wel kan lukken.# Slim afvallen tipVergelijk jezelf niet met anderen. De ene valt sneller af dan de ander, ieder is een eigen persoon meteigen reacties.# Slim afvallen tipMannen zijn geen vrouwen. Zij hebben allebei een ander dieet nodig. Ook heeft een man meernodig om te verbranden.
 27. 27. # Slim afvallen tipGebruik geen pillen maar let op je voeding en beweegpatroon.# Slim afvallen tipBepaal op internet je BMI, hier zie je wat een gezond gewicht is voor je lengte.# Slim afvallen tipNegeer de mac donalds, er is veel lekkerde eten verkijgbaar.# Slim afvallen tipLet op transvetten in je eten, dit is een van de slechtste soorten.# Slim afvallen tipKies nooit voor witbrood maar altijd voor volkoren, hier zitten goede vezels in die je nodig hebt.# Slim afvallen tipPasta bevat veel koolhydraten dus wanneer je dit eet, zorg dat je daarna zeker gaat sporten.350# Slim afvallen tipKoop een digitale weegschaal zo kan je je vooruitgang beter meten, en heb je een beter overzichtwelke resultaten je behaald hebt.# Slim afvallen tipEet 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag.# Slim afvallen tipStop als je maag vol zit, kerstdiners zijn vaak lekker maar prop je niet te vol.# Slim afvallen tipIn december drinkt meer veel meer alcohol, wissel af met een alcohol vrije dag.# Slim afvallen tipGebruik tijdens de feestdagen geen snoep als decoratie. Niet op tafel en niet in de kerstboom.# Slim afvallen tipKomen de kerstdagen er weer aan, met dat vele eten? Ontbijt dan met een groene smoothie# Slim afvallen tipEet je veel tijdens de kerstdagen? Zorg dan voor een balansdag. Dit houdt in dat je de dagen ernagewoon iets minder eet# Slim afvallen tipHapjes afslaan bij de kerstborrel kan prima. Je hoeft niet alles te eten wat er op tafel staat. Met kerstwordt meestal toch eten op tafel gezet.
 28. 28. # Slim afvallen tipVaak heb je veel keuze bij het kerstdiner. Wanneer je nog wilt eten kies dan om nog een keergroente op te scheppen in plaats van rijst of vlees.# Slim afvallen tipVlees is niet iedere dag nodig, zeker niet als je de dag van te voren een halve kalkoen hebt gegeten.360# Slim afvallen tipDe kerstdagen zijn weer voorbij en nieuwjaar komt eraan, dit is een ideale dag om gezond en minderte eten zonder dat dit opvalt.# Slim afvallen tipDe komende dagen toch op je calorieën letten, eet dan een Appelbeignet in plaats van een oliebol.# Slim afvallen tipProbeer eens de volkoren oliebollen de over twee dagen. Deze zijn een stuk beter voor je.# Slim afvallen tipEen oliebol ongezond? Een oliebol bevat minder ongezond verzadigd vet dan een bruine boterhammet magere kaas.# Slim afvallen tipZin in oliebollen? Bak ze met een temperatuur van 175 °C. Zo nemen ze het minste vet op.365

×