Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Continguts d’Educació Física (2a. Av 4t. d’ ESO)
 La flexibilitat és una capacitat/ qualitat física bàsica que
contribueix al desenvolupament de la condició física juntam...
 La plasticitat és la deformació permanent
d’un cos (no retorna a la posició inicial de repòs).
 És una capacitat involu...
 FLEXIBITAT DINÀMICA
Consisteix a realitzar un moviment cercant la màxima amplitud d’una
articulació i el màxim estiramen...
 Estirament amb rebots: consisteix en realitzar fases d’estirament i
escurçament muscular amb moviments repetitius de cur...
 FLEXIBILITAT ESTÀTICA
No hi ha moviment significatiu. Es tracta d’adoptar una posició
determinada i buscar un grau d’est...
 Activa
Contracció del grup muscular
oposat (antagonista) al múscul
que es vol estirar (agonista): 20s
 FNP (mixta)
Faci...
 SIT AND REACH (test de flexió de tronc)
 FLEXIÓ PROFUNDA
 Serveixen per mesurar la flexibilitat de tronc i maluc.
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Flexibilitat 4t eso

350 views

Published on

Apunts de flexibilitat

Published in: Education
  • Be the first to comment

Flexibilitat 4t eso

  1. 1. Continguts d’Educació Física (2a. Av 4t. d’ ESO)
  2. 2.  La flexibilitat és una capacitat/ qualitat física bàsica que contribueix al desenvolupament de la condició física juntament amb la força, la resistència i la velocitat. - Diferències entre flexibilitat-elasticitat-plasticitat  La flexibilitat és la capacitat que té una articulació per estirar-se i tornar a la seva posició inicial de repòs.  L’elasticitat és la capacitat que té un múscul (i tendó en menor mesura) per estirar-se i tornar a la seva posició inicial de repòs.
  3. 3.  La plasticitat és la deformació permanent d’un cos (no retorna a la posició inicial de repòs).  És una capacitat involutiva ( a mesura que creixem la perdem a no ser que la treballem).
  4. 4.  FLEXIBITAT DINÀMICA Consisteix a realitzar un moviment cercant la màxima amplitud d’una articulació i el màxim estirament muscular (MOVILITAT ARTICULAR). En trobem 2 tipus:  Estirament balístic: consisteix en un moviment ràpid i brusc en el que una part del cos es porta als seus límits fisiològics. Els inconvenients superen els avantatges.
  5. 5.  Estirament amb rebots: consisteix en realitzar fases d’estirament i escurçament muscular amb moviments repetitius de curta durada. Els inconvenients superen els avantatges. IMPORTANT: Reflex miotàtic (mecanisme de defensa del múscul quan es produeix una extensió excessiva). En els balístics i rebots no li dona temps a reaccionar! NO SÓN ACONSELLABLES!!! - Elevat grau de lesió muscular i articular.
  6. 6.  FLEXIBILITAT ESTÀTICA No hi ha moviment significatiu. Es tracta d’adoptar una posició determinada i buscar un grau d’estirament òptim (sense molt dolor) i mantenir durant uns segons (20s aprox.)  Passiva Inèrcia (un mateix), gravetat o ajuda d’un company.
  7. 7.  Activa Contracció del grup muscular oposat (antagonista) al múscul que es vol estirar (agonista): 20s  FNP (mixta) Facilitació Neuromuscular Propioceptiva Consta de 3 fases: passiu (20s) + actiu (20s) + passiu (20s). És el mètode que es guanya flexibilitat més ràpidament, ja que alterna fases d’estirament i contracció muscular.
  8. 8.  SIT AND REACH (test de flexió de tronc)  FLEXIÓ PROFUNDA  Serveixen per mesurar la flexibilitat de tronc i maluc.

×