Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

10 factori importanți în Optimizarea SEO

543 views

Published on

O lista cu zece dintre cele mai folositoare sfaturi pentru optimizarea SEO on-page si off-page. Continutul este inca foarte important, insa afla cum s-au modificat alti factori de-a lungul timpului. Conteaza design-ul responsive, Social Media si viteza de incarcare a site-ului? Afla acum!

Published in: Marketing
 • Be the first to comment

10 factori importanți în Optimizarea SEO

 1. 1. 10 factori importanți în Optimizarea SEO poate cei mai Iulian Grecu Online Marketing Specialist
 2. 2. 1. Conținutul Google preferă site-urile bogate în conținut, după cum arată studiile. Media pentru primele 10 site-uri ce rankează în Google pentru peste 20.000 cuvinte cheie testate este de 2.000 de cuvinte. Așadar, atunci când concepi articole, asigură-te că ai destul conținut. Atenție însă să fie RELEVANT, ORIGINAL și DE CALITATE.
 3. 3. 2. Keyword în titlul paginii Lungimea titlurilor ar trebui să aibă între 50 și 70 de caractere. Google are algoritmi prin care taie titluri, le comprimă, adaugă sau scoate numele brandului, pentru a îmbunatații experiența utilizatorului. Titlurile trebuie: ➢ SĂ ATRAGĂ ATENȚIA ➢ SĂ FIE RELEVANTE CONȚINUTULUI Titlul este primul element pe care utilizatorul îl vede, deci trebuie determinat să dea click pe site-ul tău, într-o metodă prietenoasă. Trebuie să știi și faptul că Google folosește RankBrain, un AI de învățare, prin care recunoaște expresii, cuvinte și contexte. Observă cum primul rezultat organic nu conține cuvântul cheie, ci o derivare a acestuia.
 4. 4. 3. Viteza de încărcare a site-ului Viteza de încarcare a paginilor este foarte, FOARTE importantă! Mai ales în ultimii ani, când peste 50% din traficul de pe Google este făcut de pe dispozitivele mobile, unde oamenii vor închide site-ul tău dacă nu se încarcă în câteva secunde. Câteva sfaturi pentru încărcarea rapidă a site-ului: ➢ compresia și minifierea codului ➢ optimizarea imaginilor ➢ folosirea CDN-urilor ➢ folosiți memoria cache a browserului Unealta PageSpeed de la Google te poate ajuta să îmbunătățești viteza site-ului.
 5. 5. 4. Densitatea și poziționarea cuvintelor cheie Densitatea cuvintelor cheie nu mai este atât de importantă, însă este importantă poziționarea și forma lor. Asta înseamnă că nu trebuie să repetăm de 100 de ori un cuvânt sau o frază cheie, însă trebuie să îl avem plasat strategic în locuri precum: ➢ titlul paginii și/sau url-ul paginii ➢ heading-uri precum h1 sau h2 ➢ în primele 100 de cuvinte ale unui articol ➢ în alt tag-ul unei imagini Plasat astfel, Google iși va face o idee despre conținut și importanța lui. Se pot folosi sinonime, expresii similare și long tails, deoarece, după cum am explicat, Google știe să citească precum un om. Folosind long tails (fraze specifice) puteți ajunge ușor în primele rezultate și să generați trafic targetat.
 6. 6. 5. Autoritatea paginii Când spunem pagină ne referim la domeniu (www.domeniu.ro) sau la o anumită pagină din el (www.domeniu.ro/articole/10-factori-optimizare- seo.html) . Domeniul poate să rankeze pentru anumite cuvinte cheie, însă 99% din trafic să ajungă pe paginile interne ale site-ului, deoarece sunt mai bine optimizate și mai bogate în conținut. Pentru a crește autoritatea domeniului și a paginilor interne, avem nevoie de linkuri către paginile noastre. Autoritatea paginii este determinată de cantitatea și calitatea linkurilor si este poate, cel mai important factor pentru a ajunge în prima pagină pe Google. Periodic, aveți nevoie de campanii de Link Building.
 7. 7. 6. Relevanța Linkurilor În slide-ul anterior am spus că este important să avem linkuri către paginile noastre, însă este mult mai important și de pe ce site-uri vin acele linkuri. Imaginați-vă că Google are împărțit internetul în mai multe topicuri / domenii de activitate. Consecința este că, dacă, spre exemplu, aveți un site de piese auto, nu o sa vă ajute prea mult linkurile de pe un site de cosmetice. Trebuie sa obtineți linkuri de pe site-uri din același domeniu sau un domeniu oarecum similar.
 8. 8. 7. Atractivitatea paginii Deși este un factor de ranking mai controversat, se vorbește tot mai mult de Dwell Time, din care rezultă că engagementul/experiența utilizatorului contează foarte mult. Google măsoara cât de atractiv, folositor și prietenos este site-ul tău, prin timpul petrecut pe site înainte să se întoarcă în rezultatele căutarii. Ce trebuie să faci este să te asiguri că la deschiderea paginii, ai un design și conținut cât mai interesant și facil. Aici te pot ajuta și urmatoarele sfaturi de User Experience.
 9. 9. 8. Design Responsive Mai mult de jumătate din traficul de pe Internet este realizat de dispozitivele mobile. Recomandarea Google pentru SEO este să se folosească designul responsive, care nu presupune modificarea codului HTML/CSS, și nici nu redirectează vizitatorii către o altă adresă de genul mobile.domeniu.ro. Pentru a vedea dacă site-ul tău este mobile-friendly, Google a creat o unealtă de testare.
 10. 10. 9. Evitați conținutul duplicat sau “subțire” Google poziționează foarte bine conținutul original și de calitate. De aceea, site-urile care au conținut copiat sau au un raport text-cod foarte mic nu o să fie poziționate bine. Câteodată, conținutul duplicat se generează automat dacă folosești CMS-uri care structurează site-ul în categorii/tag- uri/paginație. În acest caz, poți consulta urmatoarele sfaturi de fixare a conținutului duplicat.
 11. 11. 10. Fii Sociabil! Rețelele sociale sunt mult mai importante decât ai crede, chiar dacă se spune că nu influențează direct rezultatele organice din Google. Deocamdată. Cu toate acestea, conținutul tău trebuie să fie pe rețele sociale pentru că acolo sunt o mulțime de oameni pe care îi poți aduce pe site-ul tău, poți face awareness și poți genera trafic targetat cu ușurință. Cât despre Google+, rețeaua socială de la Google, postările din ea sunt integrate în rezultatele căutărilor, și de multe ori afișate predominant înaintea altor rezultate.
 12. 12. BONUS: Tabelul Periodic al factorilor de succes în SEO Descarcă acum varianta PDF
 13. 13. Mult succes! Iulian Grecu Online Marketing Specialist iulian.grecu@inotec.ro www.inotec.ro contact@inotec.ro +40 745 056 334 / +40 745 089 503 Strada Pictor Ion Negulici 32, București

×