Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

TechDrive - Inregistreaza-ti copilul

2,555 views

Published on

Creat de asociația non-profit Innodrive din Târgu Mureș, TechDrive este un program de 24 săptămâni inițiat pentru a crește interesul copiilor și adulților față de Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, prin proiecte, demo-uri interesante și prezentări fascinante ale altor participanți și profesioniști locali.

În cadrul fiecărei sesiuni participanții învață cât mai multe din domeniul ales, prin pargurgerea a 12 module tematice distractive. Fiecare modul aduce noi provocări pentru a pune în practică ceea ce a fost învățat în sesiunea precedentă. Până la sfârșitul programului participanții câștigă încredere și abilități esențiale pentru secolul 21.

Participarea nu implică cunoștințe de programare sau experiență în acest domeniu.
Nu există un cost fix cost de participare la workshop-urile noastre TechDrive. Fiecare achită / donează în limita posibilităților.

Dorim să încurajăm mai ales vreau copiii și adulții din grupuri defavorizate, pentru a învăța programare și a explorare domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

În momentul de față inițiativa are 1 proiect pilot, KIDS LEARNING CODE, pentru un grup de copii cu vârsta între 7-17 ani. Atelierele au loc Sâmbătă, la fiecare 2 săptămâni, între ora 10:00 – 13:00.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

TechDrive - Inregistreaza-ti copilul

 1. 1. TechDrive.ro TechDrive INVATA prin EXPLORARE
 2. 2. TechDrive.ro CINE SUNTEM InnoDrive este o organizatie non – profit, formata din voluntari care isi dedica timpul liber pentru a face acest proiect posibil. Desi nu suntem profesori atestati, suntem asi in a crea spatii in care participantii devin invatacei activi. Dorim sa ajutam la definirea unor parametrii si crearea unor oportunitati pentru ca oamenii sa poata pune intrebari dificile, sa reuseasca si de ce nu, sa si esueze uneori. Nu exista un mod mai bun de a invata decat prin a face. Participantii devin mai buni antreprenori, antrenoriii devin mai buni mentori, judecatorii devin mai buni avocati, sponsorii devin mai implicati, iar comunitatea isi dezvolta gradul de creativitate si inovare.
 3. 3. TechDrive.ro Ce este TechDrive Creat de catre organizatia non-profit Innodrive din Targu Mures, TechDrive este un program de 24 de saptamani initiat pentru a crestere intelegerea STEM si a valorilor stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii prin traininguri, ateliere de lucru si resurse e-learning. Scopul nostru este de a incuraja oamenii sa isi dezvolte interesul in ariile stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii prin indrumare si invatand din proiecte interesante, demonstratii si prezentari fascinante ale altor participanti si profesionisti locali. Dorim in special sa incurajam oamenii sa se implice, sa invete si sa urmeze cariere in aria stiintelor exacte.
 4. 4. TechDrive.ro DE CE • Acces la educatie Fiecare persoana ar trebui sa aiba posibilitatea de a învăța informatică. Noi credem ca informatica și programarea ar trebui să faca parte din programa scolara de baza a sistemului educational, alaturi de alte cursuri din aria stiintelor, tehnologiei, ingineriei si matematicii, precum biologia, fizica, chimia si algebra.
 5. 5. TechDrive.ro DE CE • Imbunatatirea abilitatilor secolului 21 Suntem din ce in ce mai expusi la tehnologie, iPad-uri, iPhone-uri și jocuri pe internet. Devenim tot mai interesati de tehnologie si vrem sa discutam cu oameni care la randul lor sunt interesati si pasionati de tehnologie. Despre asta este vorba in TechDrive pe termen scurt: conectarea oamenilor cu interese similare.
 6. 6. TechDrive.ro DE CE • Orientare privind cariera Pe termen lung, in industrei este o tendinta clara, astazi, spre o cerere din ce in ce mai mare pentru programatori si ingineri. Exista insa o lipsa semnificativa de asemenea calificari; obiectivul nostru este de a ghida copii, adolescentii si adultii in drumul lor spre o cariera de succes in tehnologie si programare.
 7. 7. TechDrive.ro Programe In momentul de fata este activ programul KIDS LEARNING CODE, un program pentru copii cu varstele intre 7-17 ani pentru a invata sa codeze. Care este costul? Nu există taxa de participare. Participantii platesc atat cat pot. Programul este organizat și condus de catre voluntari și toata lumea isi dedica timpul gratuit. Ne dorim sa incurajam in special fete si copii din grupuri defavorizate sa se implice sa invete programare si sa aiba in vedere o cariera in tehnologie si stiinte exacte (STEM).
 8. 8. TechDrive.ro Vom incepe cu Scratch 2.0 o aplicatie foarte utila pentru a invata sa programezi. Vom trece la codificari mai complexe în HTML si Raspberry Pi, la cerere. Instrumente
 9. 9. TechDrive.ro Doreste copilul dumneavoastra sa invete sa faca urmatorul Flappy Bird, urmatorul Minecraft, sau poate chiar urmatorul Facebook ?
 10. 10. TechDrive.ro PASUL UNU • Introducere (Sesiunea 1) PASUL DOI • Pregatirea unor provocari distractive (incepand cu Sesiunea 2) PASUL TREI • Premii si cadouri (incepand cu Sesiunea 10)
 11. 11. TechDrive.ro INREGISTREAZA-TE AICI! Data inceperii: Februarie Sesiuni: Sambata, 10.00 am – 1.00 pm Te rugam sa verifici site-ul nostru pentru actualizari in ceea ce priveste locatia .
 12. 12. TechDrive.ro Copii sub 10 ani Parintii/tutorii copiilor sub 10 ani sunt incurajati sa participe. Daca planuiti sa va aduceti copilul in zilele de sambata, va rugam incercati sa alocati o ora studiului si in timpul saptamanii – pentru a repeta si a explora ceea ce au invatat cu noi. Cu cat fac mai mult in afara sesiunilor, cu atat vor avea mai mult de castigat din acest program.
 13. 13. TechDrive.ro Ce sa aduceti • 1 laptop/copil, desi 2 copii pot imparti un laptop o perioada, fara probleme • Scratch 2.0, Python si HTML pot fi rulate pe majoritatea laptop-urilor de baza, nu avem nevoie de acces la internet in clasa (lipsa internetului ajuta la concetrarea sporita) • Fructe/suc pentru copilul dumneavoastra Participati regulat – in caz contrar vor fi altii rugati sa ni se alature in locul dumneavoastra.
 14. 14. TechDrive.ro Interesat in a ni te alatura ca LIDER Sesiune?
 15. 15. TechDrive.ro Rolul consta in a prelua conducerea in • Asigurarea salii pentru a fi pregatita in ziua cursului • Facilitarea sesiunii: primirea copiilor si conducerea lor la locuri, organizarea demonstrațiilor pregatite de copii in cadrul sesiunilor, anuntarea pauzelor de masa si a concluziilor la incheierea sesiunilor • Realizarea planului de actiune pentru fiecare sesiune: organizarea prezentarilor pentru copii pentru a le arata punctul central al sesiunii • Incurajarea altor mentori pentru a facilita si/sau a rula demo-uri pe parcursul fiecarei sesiuni • Mentinerea contactului cu echipa TechDrive Daca doresti sa devii Lider de Activitati, sau doar doresti sa afli mai multe, anunta-ne sau inregistreaza-te aici.
 16. 16. TechDrive.ro Pastreaza legatura cu noi pe

×