Futurisme

- Explicació teòrica dels moviments d’avantguarda (un per persona) que no ha de repetir
només el contingut del ...
Rima: no té

Recursos                                    estilístics:

Fa ús del vers ...
Obra arquitectònica de Buckminster FullerPàg. 2181. Llegeix aquest poema de Joan Salvat-Papasseit publicat en el l...
3. Busca un sinònim de m’apar,espectre, suara.

Espectre: fantasma
Suara: repentinament7. Indica quin és el tema princ...
Futurisme
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Futurisme

391 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
391
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Futurisme

 1. 1. Futurisme - Explicació teòrica dels moviments d’avantguarda (un per persona) que no ha de repetir només el contingut del llibre, sinó aportar informació que trobeu als enllaços - Mostra d’imatges representatives, ja que els avantguardismes es van desenvolupar sobretot en les arts plàstiques - Búsqueda de poemes avantguardistes, dels quals heu de fer un petit comentari (mínim d’un per cap) - Creació d’algun poema avantguardista, indicant a quin moviment pertany ( A la pàgina 214 del llibre s’expliquen les tècniques que podeu seguir i també als enllaços) - A la pàgina 218 del llibre hi ha una sèrie d’exercicis sobre poemes de Joan Salvat- Papasseit. Feu-ne quatre o cinc per persona - El futurisme és un moviment dintre del període de l’avantguardisme. Fou fundat per per Filippo Tommaso Marinetti amb la publicació de Manifest del Futurisme el 20 de febrer de 1909. La seva intenció era trencar absolutament amb l'art del passat. Les seves característiques literàries eren: "les paraules en llibertat"; això propugnava la destrucció total de la sintaxi, acceptava com a única forma verbal l'infinitiu i introduïa una tipografia nova i el lèxic tècnic, amb metàfores que tenen a veure amb la tecnologia.
 2. 2. Rima: no té Recursos estilístics: Fa ús del vers trencat, molt visible. Fa ús de lèxic relacionat amb la tecnologia (stylo, circumval·lació, trolley) Fa ús de la paraula lliure (posa les majúscules quan ell vol amb la intenció de resaltar paraules) Podem veure que el poema en general té una mica la forma del que está describint, un tren, per tant forma una mica una espècie de joc semblant al cal·ligrama: l’arc de triomf simula la roda, les dues frases posteriors el terra. Les paraules TROLLEY les finestres i el títol la part de sobre dels trens, per tant, podriem dir que en certa manera també está creant un cal·ligrama, molt típic de la época avamtguardista.
 3. 3. Obra arquitectònica de Buckminster Fuller Pàg. 218 1. Llegeix aquest poema de Joan Salvat-Papasseit publicat en el llibre de Poemes en ondes hertzianes 2. Després de llegir el poema, consulta en el diccionari el significat dels mots redós, bec, escata, trams, m’apar(verb aparer), espectre, suara, superstició. Redós: redossa, a recer, a l'abric. Bec: Punta comparable a un bec en què terminen certs objectes Escata: Formació epidèrmica i dèrmica que cobreix el cos de molts vertebrats i els serveix de protecció. Tram: Cadascun dels feixos de troncs que, lligats formant un sol cos, constitueixen una porció del rai. M’apar: Espectre: Imatge d'un mort que s'apareix a algú, fantasma, aparició. Suara: Ara mateix, ara fa poc Supertició: Excessiva reverència o por a les coses desconegudes i misterioses.
 4. 4. 3. Busca un sinònim de m’apar,espectre, suara. Espectre: fantasma Suara: repentinament 7. Indica quin és el tema principal del poema i argument de la tria: - La superstició apareix enmig d’un món artificial en què l’home se sent desvalgut. El meu poema avantguardista

×