Registratie zoekproces fm

287 views

Published on

Formulier te gebruiken bij het zoeken naar informatie

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
287
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Registratie zoekproces fm

  1. 1. Zoeken naar informatie, registratie van hetzoekprocesWat is het Hoofdonderwerp?Wat is het Deelonderwerp? 1Wat is het Deelonderwerp? 2Wat is het Deelonderwerp? 3
  2. 2. Welke zoektermen (trefwoorden) gebruik je om te zoeken(Nederlands)Welke zoektermen (trefwoorden) gebruik je om te zoeken( Andere taal, bv. Engels)
  3. 3. Beginnen met zoeken, startinformatieWat weet je van het onderwerp?Welke bronnen gebruik je voor Startinformatie?(Denk hierbij aan Encyclopedieën, naslagwerken, handboeken, kranten tijdschriften en internet)Welke bronnen gebruik je? Wat heb je gevonden?
  4. 4. Beginnen met zoeken.Ga voor betrouwbare informatie niet gelijk alleen zoeken op internet, zoalsmet Google, maar maak gebruik van de databanken van Zuyd Bibliotheek.Waarom niet alleen gebruik maken van Google?Bekijk het filmpje op Youtube.Maak gebruik van Engelse Zoektermen als jezoekt in een Engelstalige Databank als bv.Marketline of ScienceDirect.Maak gebruik van geavanceerd zoeken als datmogelijk is.
  5. 5. Welke Bron Zoektermen Gevonden? Bruikbaar?
  6. 6. Registreren van het zoekproces kan natuurlijk ook met speciale software.Een voorbeeld hiervan is Endnote.Een handleiding voor het gebruik is terug te vinden op de website vanZuyd Bibliotheek, onder de tab informatievaardigheden.Endnote is aanwezig als standaardpakket op de computers van ZuydHogeschool . Je kunt Endnote ook aanschaffen via Surfspot.

×