Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
KIMIA
Projekte nga Kimia

Klasa : VIIIc

Punoi :

Mentor:

Imran Osmani

Ali Osmani

Artim Luma
KIMIA ESHTE SHKENCE NATYRORE

Kimia,Fizika dhe Biologjia jane tri shkenca natyrore.Quhen Shkenca
Natyrore meqe e studiojn ...
ZANAFILLA E KIMIS

Fjala Kimi rjedh nga fjalet “ HEM” ose “HAM” te gjuhes se vjeter
Egjiptjane qe do te thote EGJIPT.Por p...
PAJISJET LABORATORIKE

Pajisjet laboratorike kryesore jane:
Mashe metalike,Kapese druri,Trekembesh metalik,
Rjete azbesti,...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Kimia

483 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Kimia

  1. 1. KIMIA Projekte nga Kimia Klasa : VIIIc Punoi : Mentor: Imran Osmani Ali Osmani Artim Luma
  2. 2. KIMIA ESHTE SHKENCE NATYRORE Kimia,Fizika dhe Biologjia jane tri shkenca natyrore.Quhen Shkenca Natyrore meqe e studiojn natyren,boten qe na rethon me te gjithe Pasurit e saje dhe me dukurit e shumta qe ndoshin ne te.Natyren e Perbejn:Toka,Djelli,Planetet,Ajri,Uji,Mikrogjallesat,Bimet,Shtazet, Dhe Njeriu. NATYRA ESHTE E GJITHE AJO QE NA RETHON,QE ESHTE RETH NESH POR EDHE LARG NESH,E GJITHE AJO QE E SHOHIM POR EDHE QE SE SHOHIM,E GJITH AJO QE E PREKIM POR EDHE QE SE PREKIM….
  3. 3. ZANAFILLA E KIMIS Fjala Kimi rjedh nga fjalet “ HEM” ose “HAM” te gjuhes se vjeter Egjiptjane qe do te thote EGJIPT.Por pastaj Arabet ja shtuan Parashtesen “AL” dhe e mori emrin “ALKIMI”. ALKIMIA Alkimia (arab: ‫ ,ال خ يم ياء‬al-khimia) është një ushtresë e lashtë e shkencës fillestare që merrej me vëzhgimin e natyrës dhe filozofisë dhe ndërthurte elemente të kimisë, fizikës, astrologjisë, artit, metalurgjisë, mjekesisë, misticizmit dhe fesë.
  4. 4. PAJISJET LABORATORIKE Pajisjet laboratorike kryesore jane: Mashe metalike,Kapese druri,Trekembesh metalik, Rjete azbesti,Luge Kimike,Mbajtse provezash,Provezat, Mbajtes metalik,Gota kimike,Poc konik,Poc,Cilinder I shkallzuar Llambe alkoholi,Hinke,Hinke ndarese,Kupshore me shtypes Gote porcelain,Xham ore,Beku I gazit,Syzet mbrojtese etj. PAJISJET LABORATORIKE JANE MJETET, ME TE CILAT KRYHEN EKSPERIMENTET NE LABORATORI. Kimia si shkence natyrore,eksperimentale.

×